PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 28 March, 13:34

PrivataAffärer - I förrgår: 20:44

Intrum: Virus påverkar under begränsad periodIntrum anser därför att det inte längre finns förutsättningar för att nå tidigare uppsatta mål och kommer att återkomma med nya finansiella mål i samband med en kapitalmarknadsdag till hösten. Intrum meddelar även att bolaget har en god likviditet och ett stabilt kassaflöde. Fleralånrefinansierades under 2019 vilket gör att det endast är begränsade lånevolymer som förfaller under 2020 och 2021. ”2020 har visat sig få en annorlunda start på året än vad jag och de flesta andra kunnat förutse. Det som sker kommer få följdverkningar för i stort sett alla företag världen över, och det ställer höga krav på oss i tider när både kunder och individer upplever en stor osäkerhet i omvärlden.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Intrum, Intrums, Mikael Ericson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Intrum, Virus, påverkarunder , begränsad, period
Affärsvärlden - 15 apr 19 kl. 09:50

Nordea: Begränsad uppsida i kredithanteringsbolaget

Svaga säsongsmönster och en negativ tillväxt för den spanska verksamheten kan leda till ett tillfälligt bakslag för kredithanteringsbolaget Intrum. Det bedömer Nordea Markets ..

PrivataAffärer - 15 apr 19 kl. 09:53

Nordea: Risk för tillfälligt bakslag för Intrum

Det bedömer Nordea Markets som har sänkt sin rekommendation för aktien från köp till behåll inför rapporten för det första kvartalet, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om tidigare på måndagen. Nordea lyfter fram att deras förväntan för det gångna kvartalet ligger ”cirka 6 procent under konsensus”, framgår det av ett morgonbrev. ”Efter att Intrum stigit med 25 procent sedan årsskiftet väljer vi att sänka rekommendationen till behåll då uppsidan är begränsad för närvarande”, anser banken.

PrivataAffärer - 10 aug 18 kl. 11:07

Hernhag: Fem aktier för en defensiv portfölj

Jim: Hej, Kan du nämna fem intressanta defensiva aktier? Tacksam om jag får ställa en bonusfråga, vad tror du om SBB och Brinova?
Marcus: Hej!

PrivataAffärer - 07 feb 20 kl. 11:11

Hernhag: Fem säkra utdelningsaktier

V: Hej Marcus! Ligger för tillfället ganska tungt i Nobina. Vilka tankar har du om bolaget?

Supermiljöbloggen - 28 nov 16 kl. 20:02

Grundvatten av god kvalitet – en grundläggande rättighet?

Det nionde svenska mil­jö­kva­li­tets­må­let i SMB:s ­se­rie är Grundvatten av god kvalitet, ett mål som är avgörande för vår dricksvattenförsörjning och påverkar våra ekosystem i vatten. I veckans artikel skriver ansvarig myndighet, SGU, själva om målet. ”Grundvattnet ska ge en säker och hållbar dricksvattenförsörjning samt bidra till en god livsmiljö för växter och djur i sjöar och vattendrag.

YLE - 24 okt 13 kl. 15:17

Gynekolog: ?Beklagligt om få tar HPV-vaccin?

Från och med november erbjuds HPV-viruset åt flickor i nionde årskursen. Senare får också flickor i årskurserna 6 - 8 vaccinet gratis. Men nu sprids skräckhistorier om vaccinet i de sociala medierna.

Cornucopia - 24 jan 20 kl. 15:05

Så preppar du för en pandemi

Att preppa för en pandemi är ganska rakt på sak. Man behöver ha mat, dryck och medicin hemma för kanske två veckors sjukdom eller sjukdomsutbrott, samt tidsfördriv. Därtill hygienartiklar som handsprit för att minska risken för smitta när man jobbar eller behöver lämna hemmet pga dålig planering.

SmålandsPosten - 20 jul 13 kl. 08:18

Solidaritet är bästa medicinen

De flesta var inte rädda för egen del, men vaccinerade sig av solidaritet för riskgrupper.
Ett nytt oroande fågelinfluensavirus­ är under uppsikt i Kina. Smittskyddsinstitutet avdramatiserar kvällstidningarnas rapportering, och kanske börjar vi bli luttrade av sådana larm, men en global pandemi är fortfarande en skrämmande tanke.

DI - 04 sep 18 kl. 10:05

Handelsbanken stuvar om i portföljen – slänger ut kredithanteringsbolaget

Handelsbanken Capital Markets ser en begränsad uppsida i Intrum-aktien. Kredithanteraren byts nu ut mot Sampo i bankens "Aktieportföljen". Det framgår av ett marknadsbrev..

PrivataAffärer - 30 nov 18 kl. 11:30

Hernhag: Bästa branscherna för långsiktiga placerare

Fredrik: Hej! Jag avser att spara långsiktigt åt vårt nyfödda barn i fonder. Vad tycker du är lämpligast, vanligt fondkonto eller ISK?

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Eniro illa ute

Det framgår av ett pressmeddelande. Kravet på anslutningsgraden uppgick till 90 procent av utestående konvertibellån. Första kontrollstämma avses hållas vid årsstämman som flyttas till tisdagen den 16 juni 2020.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Representanthuset har nu godkänt stödpaketet

Det rapporterar nyhetsbyrån Dow Jones. Senaten har redan godkänt paketet och det kommer därför nu skickas till president Donald Trump för ett slutgiltigt godkännande.  .

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

ABG: Svenska livsmedelsjättarna säker hamn i pandemin

Det framgår av en analys där både Axfood och Ica uppgraderas till behåll (sälj), vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om på fredagsmorgonen. ”Samtidigt som covid-19 har renderat en mer positiv marknadsprognos för den svenska dagligvarumarknaden, har värderingen kommit ned då Ica Group och Axfood har fallit omkring 15 procent från toppnivåerna under hösten 2019”, skriver ABG i analysen. Risken för en ytterligare nedgång i värderingsmultiplarna under de kommande tolv månaderna är enligt ABG Sundal Collier därmed begränsad.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Oljan: Opecländer ber om nåd från priskrig

Irak, Algeriet och Nigeria har begärt att de inblandade kommer till sans med de kraftiga utbudsökningar som blivit konsekvensen av kollapsen vid det misslyckade mötet för Opec+ i början av mars. De två förstnämnda har nu bett om extrainsatt toppmöte för att diskutera en lösning på konflikten, samtidigt som talespersoner för nigerianska regeringen öppet har frågat sig hur länge striden om marknadsandelar kan fortgå mellan de två största oljeexportörerna i världen. ”Det är i allas vårt kollektiva bästa att försäkra att vi kan stabilisera marknaden.

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

FI vill stoppa stöd till bolag som delar ut

”Ja, det finns en sådan enighet. Det är inte rimligt att man uppbär väldigt stora stöd från skattebetalarnas medel samtidigt som man gör stora utdelningar. Det kommer utskottet tydliggöra”, säger Jakob Forssmed, Kristdemokraternas ekonomiskpolitiska talesperson.

PrivataAffärer - 23 timmar sedan

Berenberg sänker H&M:s vinstestimat med 100 procent

Det framgår av en analys som är daterad den 26 mars i vilken Berenberg höjer rekommendation för H&M till behåll från tidigare sälj. Banken räknar nu med att H&M:s intäkter sjunker med totalt 18 procent under 2020 till drygt 190 miljarder kr. Det antagandet utgår från att bolagets butikstängningsfas håller på i ytterligare tolv veckor, något som följs av en gradvis förbättring under tio veckor.

PrivataAffärer - 23 timmar sedan

Över 26 000 premiepensionskonton låsta – mitt under börsturbulensen

I slutet av förra veckan beslutade flera fondbolag att tillfälligt stoppa handeln i företagsobligationsfonder eftersom den rådande marknadsturbulensen gjorde det svårt att prissätta och sälja av företagsobligationer. De flesta har nu återöppnat handeln men två av Spiltans fonder, Spiltan Räntefond Sverige och Spiltan Högräntefond, är alltjämt stängda och det är oklart när de kan öppnas igen. Att inte kunna sälja av andelar mitt under rådande turbulens är förstås frustrerande för många sparare.

PrivataAffärer - 23 timmar sedan

Just nu: Regeringen begränsar sammankomster till 50 personer

Beslutet kommer efter begäran från Folkhälsomyndigheten.  Statsminister Stefan Löfven (S) uppmanade samtidigt svenskarna att inte resa bort i påsk. .

PrivataAffärer - Igår: 12:57

Bankfederationen: Banker bör inte betala ut utdelning för 2019

EBF anser det inte vara lämpligt att Europas banker betalar varken utdelning eller verkställer några nya återköpsprogram i den nu rådande osäkerhet som pandemin orsakat, enligt uttalandet. Bankerna bör i stället ägna ”fullständigt fokus” på att ta ett gemensamt ansvar för att trygga kreditförsörjningen till företag och hushåll, skriver EBF. ”Alla finansiella institutioner i Europa har tagit den extrema osäkerheten och kommer prioritera soliditeten för att stötta ekonomin”, skriver EBF.

PrivataAffärer - Igår: 11:55

SHB: Ericsson nästan immunt mot coronanedgång

”Trots covid-19-pandemin har Ericsson produktion, logistik och nyckeltjänster mot kund i gång”, konstaterar banken i analysen. Handelsbankens analytiker belyser även att kommunikationsnäten har blivit ordentligt stresstestade i och med allt distansarbete under coronakrisen och banken tror att det illustrerade ”omedelbart och framtida investeringsbehov i kapacitet”. Med det som utgångspunkt har banken höjt sitt estimat för bruttovinsttillväxt på RAN-marknaden något.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.