BT > Nyheter

Sunday, 29 March, 20:16

BT - 25 mar 20 kl. 20:43

Marks kommun gick med 48 miljoner i vinst – trots nämndernas minusMarks kommun gör en vinst på 48 miljoner kronor förra året – trots att nämnderna går minus tio miljoner kronor. – Det är ett bra resultat som är mer än vad vi förväntade oss, säger Lisa Dahlberg (S)..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Lisa Dahlberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Marks, kommun, gickmed 48 miljoner i , vinsttrots , nämndernas minus
BT - 13 mar 14 kl. 13:41

Marks kommun värnar tolerans och öppenhet

Svar till Tage Carlsson, HBT-liveraler Väs, BT 9/3. Manifestationen till stöd för det drabbade paret i Mark var en stark och viktig markering mot det avskyvärda hatbrottet. Jag deltog i denna manifestation både som kommunchef och som privatperson.

BT - 03 feb 11 kl. 09:40

Marks kommun har tappat stinget

Undertecknad har följt rivningen av stationsbyggnaden i Fritsla med sorg. Aktionen mot rivningen kom för sent. Hembygdsfolket har med all rätt trott att detta inte var tänkbart, tills grävskopan fanns på plats.

Cornucopia - 11 aug 15 kl. 14:25

Gratis kollektivtrafik för 65+ i Marks kommun

Medan det på olika håll pratas om att den redan till 50% skattefinanserade kolelktivtrafiken borde vara gratis, så går man på en del håll före. Min hemkommun Marks kommun erbjuder sedan i somras gratis årskort på kollektivtrafik dygnet inom kommunen åt det man kallar seniorer, eller de som fyllt 65+ och gav i sommar bort gratis kollektivtrafik till 15- till 19-åringar.
Marks kommun är en utpräglad landsbygdskommun, med två relativt små centralorter och ett antal större byar utspridda i de kommundelar som slagits samman till en normalstor svensk kommun.

Newsmill - 18 mar 11 kl. 11:59

Hur skall Marks Kommun kunna leva upp till Barnskyddsutredningen?

I Uppdrag granskning kunde vi se det uppskakande reportaget om två syskon som utan förvarning flyttades från sina fosterföräldrar för att de enligt Marks Kommun inte var bra för barnen. Reportaget tvingade Marks Kommun att ompröva ärendet och den 17 mars gör Marks Kommun en halvpudel. Beslutet var fel, men barnen skall stanna i det nuvarande fosterhemmet.

BT - 02 okt 13 kl. 08:00

Datainspektionen inleder tillsyn mot Marks kommun

Efter klagomål från en privatperson inleder datainspektionen en tillsyn mot teknik- och servicenämnden i Marks kommun. Datainspektionen uppgift är att arbeta för att säkra den enskilda individens rätt till integritet i samhället. Personen som hört av sig till myndigheten hävdar att Marks kommun på tidigare fakturor skrivit på kuvertet att denne är i konkurs.

GT - 07 jul 14 kl. 12:08

Man hittad drunknad i sjö i Marks kommun

FRITSLA. En man drunknade i i en sjö i Marks kommun på måndagsmorgonen. Räddningstjänsten hittade mannen med hjälp av dykare, men hans liv gick inte att rädda..

BT - 10 sep 12 kl. 10:07

Stora tekniska problem för Marks kommun efter omfattande elavbrott

Marks kommuns telefonväxel, e-post och hemsida ligger nere efter förmiddagens stora strömavbrott.
Här är nödnummer för dig som behöver nå kommunen! 14 000 av Vattenfalls kunder i Mark, Svenljunga och Borås drabbades av ett strömavbrott på måndagsförmiddagen.

Cornucopia - 26 jan 16 kl. 10:56

Marks kommun - läge för sopberg

Marks kommun har hittat ett nytt sätt att sänka avfallstaxan. Man har helt enkelt slutat att hämta soporna på landsbygden, men också i en del mindre tätorter.

Som rapporterat tidigare har kommunen höjt priset för sophämtning med icke-inflationens 6.

SVT - 29 apr 11 kl. 17:27

Svårt hitta personal till Marks kommun

Antalet ärenden på den kritiserade individ- och familjenenheten i Marks kommun har ökat kraftigt. Mer personal behövs, men det är svårt att få hitta folk. Intervjuade: Magnus Andersson socialchef Marks kommun Reporter & redigering: Angelica Skånberg fotograf Linnea Werlid.

BT - 23 apr 13 kl. 10:20

Marks kommun klättrar mest i Sjuhärad

Bäst på företagande i Sjuhärad är Herrljunga, men det är Marks kommun som klättrar mest. Detta enligt Svenskt Näringsliv, som har rankat landets kommuner efter hur lätt det är att starta, driva och utveckla framgångsrika företag. Svenskt Näringsliv har gjort enkäter med företagare från hela landet och därefter rankat kommunerna.

Fler nyheter från BT

BT - 5 minuter sedan

Alkoholforskaren: Karantän kan vara bra

Om du redan känner att du dricker för mycket, kan självisolering hemma bli tufft. Risken finns nämligen att alkoholdrickandet ökar under karantän. Men du kan också ta hjälp av pandemin för att dricka mindre..

BT - 30 minuter sedan

Ronnie Petersons grav vandaliserad i Örebro

Tre gravar har vandaliserats på Almby kyrkogård i Örebro. En av dem tillhör formel 1-legenden Ronnie Peterson..

BT - 30 minuter sedan

Mor och dotter stal smink för tusentals kronor – togs på bar gärning

Två kvinnor blev under söndagseftermiddagen blev två kvinnor tagna på bar gärning när de stal smink från Ica maxi i Borås. .

BT - 1 timme sedan

Liv mot liv i kampen mot coronakrisen

Viruset dödar människor, men det gör ekonomiska kriser också. Kampen mot coronaviruset innebär att liv ställs mot liv. Men dödsoffren som den ekonomiska kraschen för med sig är mer diffusa och svårare att se, enligt filosofi- och ekonomiprofessorn Joakim Sandberg..

BT - 1 timme sedan

Kungen: Ta vara på dagarna hemma

Kung Carl XVI Gustaf förstår inte generationskamraterna som ignorerar myndigheternas råd om social distansering..

BT - 1 timme sedan

Lag-VM i bordtennis skjuts upp – igen

Lag-VM i bordtennis läggs på is ännu en gång. Internationella bordtennisförbundet (ITTF) har skjutit upp alla internationella tävlingar som skulle ha spelats före den 30 juni..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.