SmålandsPosten > Nyheter

Thursday, 09 April, 22:24

SmålandsPosten - 25 mar 20 kl. 20:21

Kommunen ger företagen möjlighet att betala senareFöretagen drabbas hårt i coronatider. Då ger kommunen företagen möjlighet att betala avgifter och fakturor senare. .
Läs mer på SmålandsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunenger , företagen, möjlighetatt , betala, senare
Skånskan - 23 mar 20 kl. 20:29

Kommunen: Hyror och avgifter skjuts upp

Sjöbo Kommunens tillväxtchef, Kamilla Danielsson, säger att lagar och regler styr vad kommunen får göra. Men det ska tas beslut om vissa åtgärder för att underlätta för företagen i dessa coronatider.– Vi kommer att skjuta på alla tillsyns- och kontrollavgifter till efter sommaren.

Skånskan - 24 mar 20 kl. 15:30

Hjälper företagen genom coronakrisen

HÖRBY Kommunen lägger fram ett åtgärdspaket för att stötta och underlätta för företagen i Hörby under corona-krisen.
– Många lokala företag och entreprenörer kämpar för sin överlevnad. Det är självklart att i tider som dessa stötta näringslivet på olika sätt, förklarar Annika Nilsson, tillförordnad näringslivschef.

SmålandsPosten - 04 jun 13 kl. 06:04

Växjö kommun om finansieringen av Teknikens hus: ?Företagen måste också med?

Inga pengar från företagen, inget Teknikens hus. Det är kommunalrådet Bo Franks besked. På fredagen möttes parterna som är inblandade i mångmiljonsatsningen Teknikens hus på universitetsområdet.

SmålandsPosten - 04 jun 13 kl. 06:04

Bo Frank om Teknikens hus: ?Företagen måste också med?

Inga pengar från företagen, inget Teknikens hus. Det är kommunalrådet Bo Franks besked. På fredagen möttes parterna som är inblandade i mångmiljonsatsningen Teknikens hus på universitetsområdet.

SmålandsPosten - 26 nov 14 kl. 06:09

Skatteplanering sparar­ 280 000 åt kommunen

Genom att köpa Hvita korset som ett aktiebolag i stället för fastighet skatteplanerar kommunen bort 280 000 kronor.
– Jag ställde frågan om detta innebär att vi kringgår skattelagstiftningen, säger Claes Lindahl (C). Som Smålandsposten tidigare berättat vill Älmhults kommun köpa det anrika Hvita korset på Ljungbyvägen.

SmålandsPosten - 26 sep 13 kl. 06:41

Kommunen måste kräva 23 miljoner av New Wave Group

1 juli kom en ny lag om olagligt statsstöd. Den kan innebära att Lessebo kommun måste skicka en räkning på 23 miljoner kronor till Torsten Jansson, New Wave Group. -Vi har inte hunnit resonera hur vi ska göra, vi får ta en diskussion på nästa kommunstyrelse.

Skånskan - 29 sep 15 kl. 06:00

Företagen känner sig bortglömda utan prao

SJÖBO Utebliven prao gör att företagen i Sjöbo känner sig bortglömda. Det kan vara en av orsakerna till att företagarna upplever attityden från skolan som dålig.
– Praon ger en bra koppling mellan skolan och näringsliv.

Kristianstadsbladet - 26 sep 12 kl. 10:00

Företag kräver kommunen på skadestånd

Arkivfoto: Tommy Svensson
Nya Swimtec AB och Bromölla kommun har olika syn på om det var rätt att inte göra om upphandlingen av en ny reningsanläggning i simhallen. Företaget kräver nu kommunen på miljonbelopp i skadestånd.
Det var i juli i år som Förvaltningsrätten beslutade att upphandling av en ny reningsanläggning i Bromölla simhall skulle göras om, efter att Nya Swimtec AB i maj begärde överprövning av upphandlingen.

SmålandsPosten - 24 sep 13 kl. 07:47

Kommunen måste gå in med 55 miljoner kronor

Dyrt att gräva och för få kunder. Kommunen tvingas nu gå in med ytterligare 55 miljoner kronor i Lessebo Fjärrvärme. Samtidigt lämnade Ragnar Lindberg (S) in sin avskedsansökan med omedelbar verkan som det kommunägda bolagets styrelseordförande vid måndagskvällens kommunfullmäktige.

Skånskan - 08 okt 19 kl. 16:37

Kommunen ordnar jobbsafari

Sjöbo I morgon onsdag får elever i årskurs nio, studerande och arbetssökande möjlighet att träffa en mängd olika företag i kommunen. Klockan 16-17.30 blir det after work och seminarier för företagen på Sjöbo utbildningscentrum, där kommundirektören Karina Hansson medverkar..

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Svårt knivskuren man dök upp på sjukhus

SmålandsPosten - 10 minuter sedan

Stödpaket lyfte Wall Street

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Corona: En av tio kan ha viruset i Stockholm enligt Tegnell

Nästan 800 människor har avlidit i covid-19 i Sverige. I Stockholm kan så många som en av tio bära på coronaviruset. Landets krogar kommer att kontrolleras och om gästerna sitter för tätt kan de stängas..

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Över 12 000 virusdöda i Frankrike

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Basket-EM och OS-kval flyttas fram

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Migrationsverket pausar asylärenden

Coronapandemin orsakar problem för asylsökande när Migrationsverket pausar alla ärenden som kräver muntliga utredningar. Hundratals personer drabbas när möten skjuts fram..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Tidigare filmchefer hävdar oskuld i Fifa-fall

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Boris Johnson har lämnat intensivvården

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson står inte längre under intensivvård. Beskedet kom på torsdagskvällen efter att Johnson befunnit sig på intensivvårdsavdelning sedan i måndags..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Kristianstad: Tre butiker bildar en nätbutik

Cenino och Ekbergs i Kristianstad. Nordlunds i Växjö. Nu har det skapats en gemensam butik för dessa – på nätet.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Ylva kommer hem till dem som ingen ska träffa: ”Som min familj”

Det stora målet i Sveriges kamp mot coronaviruset är att skydda sjuka och äldre. Ylva Andersson på hemtjänsten jobbar med att vårda just den gruppen i deras hem. – Man vet ju inte vad man förbereder sig för man kan bara hoppas att det fungerar, säger undersköterskan Ylva Andersson..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.