YLE > Svenskfinland

Sunday, 05 April, 08:06

YLE - 25 mar 20 kl. 19:47

Coronatester och mobilenhet för luftvägspatienter i Jakobstad - "vi tog flera prover redan första dagen"Nu behöver patienter i Jakobstadsområdet inte längre köra till Vasa för coronatester. Sedan i tisdags tas prover också i Jakobstad. Jouren har dessutom fått en mobilenhet där man tar emot patienter med luftvägsinfektioner..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Jakobstad, Jakobstadsområdet, Vasa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Coronatesteroch , mobilenhetför , luftvägspatienteri , Jakobstadvi , tog, flera prover redan första dagen
Dalarnas tidningar - 30 mar 20 kl. 06:04

Här är vårdcentralens nya barack – ska skilja luftvägspatienter från övriga: "Måste hushålla med utrustningen"

Vårdcentraler i Avesta tar till nya metoder för att skydda både patienter och personal mot....

YLE - 31 jul 15 kl. 05:11

Språkbadsskolan i Jakobstad har fuktproblem

Språkbadsskolan i Jakobstad har fuktproblem. Den svenska dagvårdsgruppen måste flytta till andra utrymmen i nyrenoverade utrymmen i Länsinummi skola. Den ena skolan och daghemmet i Jakobstad efter det andra har fuktproblem.

YLE - 11 aug 15 kl. 16:07

Expert rekommenderar nybygge för Språkbadsskolan i Jakobstad

Språkbadsskolan i Jakobstad är trygg att använda de närmaste 2-3 åren med undantag för de två rum som är stängda. Konsultens slutrapport rekommenderar ändå nybygge framom en grundrenovering av fastigheten på sikt. Slutrapporten blev klar på onsdag Slutrapporten över konditionsgranskningen av Pursisalmi fastigheten där Jakobstads hela språkbadskomplex är placerat blev klar på onsdagen.

YLE - 14 feb 14 kl. 06:15

Brandstationen i Jakobstad saneras igen

Nya saneringar väntar i brandstationen i Jakobstad.Det är fortsättningsvis den gamla delen i byggnadskomplexet som förorsakar problem. Brödtext Förra våren blev en mögelsanering för 100 000 euro klar i den nya brandstationen, nu måste golvmattorna bytas ut till klinkers och kanslipersonalen har på nytt flyttat ut ur sina arbetsrum.

YLE - 02 nov 12 kl. 05:16

Lamt intresse när säsongsvaccineringen började

Nu får beväringar, anhöriga till svårt sjuka och daghemspersonal också säsongsvaccinet. I år har man utökat riskgrupperna som får vaccinet gratis, men ändå tycks det bli färre som vill vaccinera sig. Det berättar Sonja Björk, som är ansvarig hälsovårdare på Centrummottagningen i Jakobstad.

YLE - 26 nov 13 kl. 08:57

Efterlysningen den 26 november

Denna vecka efterlystes bland annat en båtkärra Bortges 3 kattungar, 4 månader gamla. 1 sköldpaddsfärgad hona, långhårig, samt två frassar - en svart och en svart-vit fläckig, båda långhåriga.
Rumsrena och tillgivna.

YLE - 30 maj 17 kl. 09:07

Efterlysningen 30.5

Träbåtar, mopeder... och ankor! Bland annat det i Efterlysningen!

YLE - 09 maj 14 kl. 09:19

Sandells tvingades börja om från noll

I vår kom det trista beskedet att Niclas Sandells inte kan delta vid friidrotts-EM i Zürich - ett mästerskap han hade som huvudmål i karriäen. Sandsundbon har nu börjat på ny kula och bygger upp en fullskalig satsning mot VM 2015 och OS 2016. Sandells ångar på i Vestersundsby.

YLE - 01 feb 15 kl. 07:00

Pengar eller uthållighet krävs för tandvård

Tänder och munhälsa separeras på ett märkligt sätt från det övriga hälsotillståndet - som om munnen inte alls hängde samman med resten av kroppen. Tandvård nämns ofta som ett slags underkategori till "riktig" hälsovård. Det kan vara svårt att få tänderna omskötta, även i länder där den offentliga hälsovården i övrigt fungerar.

Fler nyheter från YLE

YLE - 20 timmar sedan

Man omkom i husbrand i Björköby i Korsholm – brandvarnare saknades

En man omkom i en brand i ett egnahemshus i Björköby, Korsholm på lördagsmorgonen. Branden upptäcktes av en förbipasserande vid åttatiden på morgonen..

YLE - 19 timmar sedan

Vasa kan få stor fabrik för batterikemikalier – nu utreds miljökonsekvenserna

Planerna på en fabrik för batterikemikalier i Vasa går vidare. Nu har en miljökonsekvensbedömning gjorts för fabriksområdet Långskogen i Vasa och Korsholm. Ett frågetecken är vattenförsörjningen för fabriken..

YLE - 20 timmar sedan

Man omkom i husbrand i Björköby i Korsholm

En man omkom i en brand i ett egnahemshus i Björköby, Korsholm på lördagsmorgonen. Branden upptäcktes av en förbipasserande vid åttatiden på morgonen..

YLE - 21 timmar sedan

Hjälp oss granska hur coronakrisen påverkar Svenskfinland

Vi på Svenska Yle vill veta hur coronakrisen påverkar dig och din vardag. Vad har du sett eller upplevt som andra måste få veta om?.

YLE - 23 timmar sedan

Vill du bli en av våra sommarpratare?

Har du en berättelse som du vill nå ut med? Drömmer du om att prata i radio och spela musik som du själv tycker om? Vill du vara en av våra 35 sommarpratare i år?

YLE - 23 timmar sedan

Han är läkare i Sverige, hon i Finland – bekymmersamt för Sverige om Finland stänger gränsen för pendlare

Kronobybördiga Johan Nyman bor intill Torne älv och ser Sverige då han tittar ut genom fönstret. Han jobbar i svenska Kalix medan frun Riitta Nyman jobbar i finska Torneå..

YLE - Igår: 08:01

"Vi har aldrig spelat petanque så här ivrigt tidigare och inte brädspel och kort heller" – Hur sysselsätter ni era barn under coronapandemin?

Att spela brädspel, titta på film och gympa tillsammans efter hemlagat program hör till det som familjer nu ersätter barnens hobbyer med..

YLE - Igår: 15:14

Så fungerar intensivvård för coronapatienter – se läget just nu

Allt flera intensivvårdsplatser skapas i Finland på grund av Coronapandemin..

YLE - Igår: 09:48

Polis och frivilliga söker efter försvunnen kvinna i Karleby

En drygt 60-årig kvinna försvann i onsdags eller torsdags från sitt hem i Rödsö i Karleby. Polisen letar nu efter kvinnan..

YLE - Igår: 14:16

Beslut om välfärdsområde flyttas fram på grund av coronakrisen

Kommunerna får tilläggstid för beslutet om att överföra vården till Österbottens välfärdsområde. Utredningarna är gjorda, men kommunerna har fullt upp med coronakrisen just nu..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.