Expressen > Nyheter

Saturday, 28 March, 09:12

Expressen - I förrgår: 19:47

Svenskarnas vädjan till UD: ”Hjälp oss att komma hem”Tusentals svenskar är strandsatta utomlands och vet inte hur de ska komma hem.Nu kräver Svenska Resebyrå- och arrangörsföreningen, SRF, att utrikesdepartementet uppmanar svenskar att återvända.– Det är olika grader i helvetet för de resenärer som är värst drabbade, men för vissa är situationen akut, säger Didrik von Seth, generalsekreterare för SRF..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
UD, Svenska Resebyrå, SRF, Didrik, Seth

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenskarnas, vädjantill UD , Hjälposs att , komma, hem
BT - 28 jul 13 kl. 00:30

London ? ett svenskt slagfält under kriget

En tidig novembermorgon 1942 vandrade en svensk biskop i ett London som allt mer framstod som en ruin. Vad han inte visste var att han i samma ögonblick var övervakad, misstänkt för att ingå i en svensk propagandakampanj för ett nordiskt försvarsförbund. Yngve Brilioth, biskop i Växjö, var ute i ett annat ärende.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Larmet: Sverige kan förlora 80 000 jobb

Inställda avgångar, varsel och andra nedskärningar.Flygbranschen har drabbats hårt av coronaviruset.Kostnaden för den svenska ekonomin kan bli 80 miljarder kronor, skriver SvD Näringsliv..

Expressen - 1 timme sedan

CORONA I KORTHET: Stockholmare känner sig inte välkomna i Skåne • Weqas, 61, död i corona: ”Helt frisk innan” • Löfvens lyft när SD tappar

Stockholmare känner sig inte välkomna i Skåne under coronakrisen. Två som känner sig ovälkomna är Eva-Pisa och Anders Isberg.■■■Svenske Weqas Lordini, 61, som bott i Paris sedan 2004, har dött av corona.

Expressen - 1 timme sedan

Blodet i hemmet kan fälla misstänkt hustrumördare

Nu sitter den misstänkta buntbandsmördaren i häktet, i väntan på domen.Mannens försvar har varit att hustrun satt buntbandet runt sin egen hals.Men under rättegången dementerade blodanalytikern självmordshypotesen.

Expressen - 1 timme sedan

Stockholmare: Därför fortsätter vi gå på krogen

Mindre folk än vanligt rörde sig ute i Stockholm under fredagskvällen. Detta efter att Stefan Löfven meddelat att det är ”allvar nu”, samtidigt som Folkhälsomyndigheten infört nya restriktioner för nattklubbar och barer.– Det märks att vi har mycket mindre gäster.

Expressen - 2 timmar sedan

Stockholmare känner sig ovälkomna i Skåne

Det är med blandade känslor Stockholmsparet Eva-Pia och Anders Isberg inlett sommarsäsongen i Kivik på Österlen.Precis som många andra stockholmare kom de lite tidigare i år, när coronaepidemin accelererat. Men de känner sig inte riktigt välkomna.

Expressen - 3 timmar sedan

Lyft för Löfven under krisen – när SD tappar

Den politiska debatten mellan partierna har pausats när fokus ligger på att bekämpa konsekvenserna av coronaviruset..

Expressen - 4 timmar sedan

Nya studien visar tidiga symtom på coronavirus

Feber och torrhosta är vanliga coronasymtom.Men tidiga tecken kan vara flera olika typer av magproblem, visar en ny studie.– Det här gäller många luftvägsvirus, säger Björn Olsen, professor i infektionssjukdomar.

Expressen - 5 timmar sedan

New York snart värst drabbat av Corona i världen

New York är på väg att bli det värst drabbade området i världen under Coronapandemin. Det visar en granskning i New York Times.Om takten fortsätter kommer storstadsområdet att gå om såväl Wuhan som Lombardiet..

Expressen - 10 timmar sedan

Tre män häktade – misstänks ha hållit man inlåst

Tre män från Ljungby har häktats misstänkta för människorov, skriver Smålänningen.Trion ska ha hållit en annan man från Ljungby inlåst och tvingat honom utföra bedrägerier..

Expressen - 10 timmar sedan

Därför saknar Sverige möjlighet att testa fler

Sen två veckor tillbaka testas inte alla misstänkt coronasjuka i Sverige.Orsaken är bland annat resursbrist.– Det är en materiel- och personalfråga, sa Johanna Sandwall, krisberedskapschef på Socialstyrelsen, tidigare i veckan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.