SVT > Inrikes

Saturday, 04 April, 14:09

SVT - 25 mar 20 kl. 19:42

Lista: Här är restriktionerna som gäller i Sverige Sverige har fått både ris och ros för sitt sätt att bekämpa smittan av coronavirus. I takt med att läget förändras kan det komma fler restriktioner – men det här är de regler och råd som du måste ha koll på..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ListaHär är , restriktionernasom , gälleri , Sverige
Dagens PS - 14 nov 16 kl. 08:22

Lista: Här bor Sverige smartaste

Inte oväntat utmärker sig universitetsstäder och större städer med flest personer med exceptionellt högt iq. Dagens PS har tidigare skrivit om enkla tricket som gör att du att framstår som smart på jobbet och om sju mindre smarta misstag som intelligenta begår. Den nu aktuella statistiken har tagits fram av föreningen Mensa och återges av Di.

BT - 05 jun 17 kl. 19:10

Lista: Liseberg dyrast i Sverige – Borås djurpark långt ner

Sommarlovet närmar sig med stormsteg. Om ett besök på en nöjespark står på önskelistan gäller det att ta fram den stora plånboken. Dyra entréavgifter gör att många barnfamiljer inte har råd..

Nerikes Allehanda - 03 feb 20 kl. 22:05

LISTA: Talgoxen behåller tätplatsen vid fågelborden

Talgoxen håller ställningarna som den vanligaste fågeln vid de svenska fågelborden..

SvD - 31 maj 16 kl. 08:57

Lista: Välmående Sverige långt ifrån bäst i Norden

Varje år släpper den Londonbaserade tankesmedjan Legatum Institue sitt globala välståndsindex, en stor undersökning som rankar de mest välmående länderna i världen. Sverige ligger ligger långt framme, men får se sig besegrade av två nordiska grannar..

BT - 15 jun 17 kl. 18:48

Lista: Här är Sverige bästa – och värsta löprunda

De åkte kors och tvärs i Sverige och testade 313 motionsspår. Det kostade svett, myggbett och träningsskador, men nu är det klart: Karlstadsborna har Sveriges bästa motionsspår. Spillepengen i Burlöv får sistaplatsen..

Alliansfritt Sverige - 18 feb 14 kl. 20:15

Hanne Kjöller sprider myter för 10 000 gången

Hanne Kjöller, till vardags ledarskribent på Dagens nyheter och numera ökänd för att ha skrivit boken "En halv sanning är också en lögn" och själv byggt sin karriär på halvsanningar, därav denna lista bland annat -  är i farten igen. Den här gången, vilket hon gjort tidigare, ger hon sig på trygghetssystemen. Hon kallar dem bidrag, både sjukförsäkringen och arbetslöshetsförsäkringen är ett "bidrag" i hennes värld.

Alliansfritt Sverige - 12 nov 13 kl. 12:26

Hanne Kjöller har uppenbarligen inte lärt sig något – fortsätter med grova feltolkningar

Vi har sedan tidigare uppmärksammat ledarskribenten Hanne Kjöllers förhållande till sanningen och med sin, ironiskt nog, nyutgivna bok som ska ta itu med just hårdvinklingar och halvsanningar. Det har vi gjort med bland annat en lång och gedigen lista med alla de gånger Kjöller blivit anklagad för att tolka sanningen på sitt eget lilla vis. Dessvärre för Kjöllers del fortsätter bara det här Idag har hon en krönika, där hon påstår att LO förespråkar en sjukförsäkring utan några som helst krav.

DI - 22 nov 13 kl. 11:30

De är mäktigast i Sverige

Statsminister Fredrik Reinfeldt tvingas abdikera från toppen av tidningen Fokus lista över Sveriges mäktigaste, en lista som innehåller gott om näringslivstoppar..

Alliansfritt Sverige - 20 jan 14 kl. 14:43

Moderaternas lista för kommunfullmäktige i Södertälje – av och med män

Moderaterna i Södertälje är klara med sin nomineringslista till kommunfullmäktigevalet. Det är en lista av män och med män. Med få undantag.

Alliansfritt Sverige - 27 aug 13 kl. 14:08

Läx-RUT sväller ? kolla vår lista varför just du ska vara upprörd

Svensk skola blir både sämre och mindre jämlik. De mer välbärgade kan betala företag för att för ge barnen extra stöd ? och sedan dra av det på skatten i form av RUT-avdrag.

Alliansfritt Sverige - 10 mar 14 kl. 13:56

Efter hot ökar Hammarömoderaternas medlemstal mest i Sverige

Det är ett rejält bråk under uppsegling inom Moderaterna i den lilla Värmlandskommunen Hammarö. Det komplicerade bråket har lett till att det finns två listor till kommunalvalet för partiet att ta ställning till på deras nomineringsstämma den 13:e mars. På den ena listan, framtagen av nomineringskommittén, är nuvarande kommunalråd Leif Sandberg inte med och på den andra listan är han på första plats.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Följ med ambulansen en dag på corona-larm

Över hälften av alla uttryckningar handlar numera om misstänkt corona för ambulanssjukvårdaren Joni Rääf och specialistsjuksköterskan Pelle Sandén. SVT fick följa med på ett av deras 15 timmar långa arbetspass..

SVT - 3 timmar sedan

Hjälp SVT dokumentera coronakrisen: Bidra med en video från din nya vardag

Vi befinner oss just nu i en både ovanlig och orolig tid, där coronakrisen påverkar vår vardag på olika sätt – runt om i Sverige..

SVT - 6 timmar sedan

Ny rapport: Var tredje butik kan tvingas stänga inom två månader

Sällanköpsvaruhandeln har drabbats hårt av coronautbrottet. Nästan 30 procent av företagen kan tvingas stänga inom två månader, enligt en ny rapport från arbetsgivarorganisationen Svensk Handel. – Det man har jobbat ihop rinner ur händerna på en, säger butiksägaren Svante Nilsson..

SVT - 8 timmar sedan

4 april: Nattens nyheter

SVT - 9 timmar sedan

3 tips: Så hanterar du ovissheten i coronatider

Hur länge kommer det hålla på? Hur ska man agera? När blir allt som vanligt igen?

SVT - 11 timmar sedan

Studier visar att coronaviruset kan smitta tidigare än man trott

Flera studier pekar mot att viruset kan smitta tidigare i sjukdomsförloppet. Något som kan förklara varför äldreboende har drabbats av smittan, menar Niklas Arnberg, professor i virologi vid Umeå universitet..

SVT - 13 timmar sedan

Apoteken: Vi kommer inte höja priserna på handsprit

Staten, kommuner och regioner har sett extremt höjda priser på handdesinfektion och andra hygienprodukter från en av sina leverantörer – men vanliga konsumenter verkar inte behöva oroa sig för samma typer av prishöjningar, visar SVT Nyheters rundringning till ett antal apotekskedjor..

SVT - 15 timmar sedan

Regeringen vill ha mer makt – begär att få kringgå riksdagen under coronakrisen

Regeringen vill med anledning av coronakrisen få makt att fatta beslut kopplade till pandemin utan att behöva gå via riksdagen. De har sökt stöd hos oppositionen för att få igenom en lagrådsremiss – men mött på motstånd från Moderaterna..

SVT - 16 timmar sedan

Forskare i Lund tar luftprover – ska se hur långt coronaviruset kan smitta

Vid Tekniska Högskolan i Lund tar nu forskare hundratals luftprover nära patienter som är smittade med det nya coronaviruset. Detta för att på så sätt se hur långt viruset, och därmed smittan, kan spridas. – Finns det virus i luften kan det ha betydelse för hur man agerar ventilationsmässigt och skyddsmässigt, säger Sara Thuresson doktorand i aerosolteknologi..

SVT - 17 timmar sedan

Kan munskydd stoppa corona?

I Asien har det länge varit vanligt att använda munskydd – alltså långt innan Corona-virusets utbrott. Men nu är det flera europeiska länder som faktiskt kräver att befolkningen ska använda munskydd för att till exempel få handla i matbutiker. Men vilken nytta gör skydden egentligen för oss vanliga människor när vi rör oss i samhället.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.