SVT > Inrikes

Saturday, 04 April, 08:15

SVT - 25 mar 20 kl. 19:42

Psykologen: Vi beter oss som våra vännerI nuläget lever Sverige i stor mån i frihet under ansvar. Men vad är det som gör att vi väljer att stanna hemma eller att gå till krogen? – Ofta börjar vi med ett beteende och så rättfärdigar vi det i efterhand. Om man till exempel isolerar sig, så tenderar man sen att tycka att det är det rätta att göra. Vi kommer också aktivt söka efter information som stöder vår tes, säger psykologen Kristian Holmqvist..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige, Kristian Holmqvist

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: PsykologenVi , beteross som våra , vänner
YLE - 15 jan 16 kl. 18:27

Psykologen Tony Dunderfelt: Mjukismannen duger inte för den moderna kvinnan

Då Befolkningsförbundets Heli Vaaranen skrev en insändare i Helsingin sanomat, öppnade hon portarna till en svallvåg av respons. Vaaranen skrev att hon är bekymrad över den finländska mannens ställning i familjerna. Hon skrev att männen upplever att de förlöjligas och inte tas på allvar.

Nyheter 24 - 06 jun 12 kl. 15:00

Alex Bengtsson: "I dag tänker jag på psykologen från Varberg"


KRÖNIKA. Alex Bengtsson om ett längre samtal med en trångsynt psykolog. En vecka i vintras satt Daniel och jag på ett litet fik ute på Värmdö i Stockholms skärgård.

DrivaEget - 16 jan 15 kl. 11:45

“Jag står inte ut med att få kritik” – psykologen ger råd

 Ditt liv  Läsaren Annette är småföretagare inom kulturbranschen. Det går bra förutom en sak: att ta kritik. “Jag känner mig fullkomligt tillintetgjord”.

DrivaEget - 13 nov 17 kl. 09:01

Hur säger jag nej till mina vänner utan att vara elak

 Allmänt  Kan du säga nej när dina kompisar ber om uppdrag? Psykoterapeuten Madeleine Gauffin Rahme ger tips om hur du sätter gränser. I varje nummer av Driva Eget hjälper psykologen och psykoterapeuten Madeleine Gauffin Rahme en läsare med företagarlivets mänskliga sidor – känslorna, relationerna och välmåendet.

Dagen - 21 dec 17 kl. 03:00

Psykologen: Så blir julen riktigt bra för barnen

Har vi köpt tillräckligt med julklappar? Tänk om barnen blir besvikna! Inför jul känner sig många föräldrar pressade.

Dagen - 21 dec 17 kl. 03:00

Psykologen: Så blir julen riktigt bra för barnen

Har vi köpt tillräckligt med julklappar? Tänk om barnen blir besvikna! Inför jul känner sig många föräldrar pressade.

DN - 12 aug 19 kl. 07:11

Psykologen: Normalt att vara trött efter semestern

Nu börjar sommarsemestrarna lida mot sitt slut. Den som känner stress och ångest över att vara tillbaka i vanliga rutiner är inte ensam.  – Det är normalt att vara trött i förändringen som sker, säger psykologen Linn Almlöf..

BT - 15 mar 20 kl. 22:20

Psykologen om coronaoron: ”Överväldigande”

Många känner sig oroliga nu när coronasmittan klassas som en pandemi. Psykologen Petra Kyllergård ger svar på några frågor som rör människans beteende i en krissituation..

NT - 19 mar 20 kl. 08:00

Psykologen: Så kan du dämpa coronaångesten

Psykologen Lisa Backlund har en del tips på hur man kan tackla den ångest som många kanske känner just nu..

Corren - 19 mar 20 kl. 08:00

Psykologen: Så kan du dämpa coronaångesten

Psykologen Lisa Backlund har en del tips på hur man kan tackla den ångest som många kanske känner just nu..

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Ny rapport: Var tredje butik kan tvingas stänga inom två månader

Sällanköpsvaruhandeln har drabbats hårt av coronautbrottet. Nästan 30 procent av företagen kan tvingas stänga inom två månader, enligt en ny rapport från arbetsgivarorganisationen Svensk Handel. – Det man har jobbat ihop rinner ur händerna på en, säger butiksägaren Svante Nilsson..

SVT - 2 timmar sedan

4 april: Nattens nyheter

SVT - 3 timmar sedan

3 tips: Så hanterar du ovissheten i coronatider

Hur länge kommer det hålla på? Hur ska man agera? När blir allt som vanligt igen?

SVT - 5 timmar sedan

Studier visar att coronaviruset kan smitta tidigare än man trott

Flera studier pekar mot att viruset kan smitta tidigare i sjukdomsförloppet. Något som kan förklara varför äldreboende har drabbats av smittan, menar Niklas Arnberg, professor i virologi vid Umeå universitet..

SVT - 7 timmar sedan

Apoteken: Vi kommer inte höja priserna på handsprit

Staten, kommuner och regioner har sett extremt höjda priser på handdesinfektion och andra hygienprodukter från en av sina leverantörer – men vanliga konsumenter verkar inte behöva oroa sig för samma typer av prishöjningar, visar SVT Nyheters rundringning till ett antal apotekskedjor..

SVT - 9 timmar sedan

Regeringen vill ha mer makt – begär att få kringgå riksdagen under coronakrisen

Regeringen vill med anledning av coronakrisen få makt att fatta beslut kopplade till pandemin utan att behöva gå via riksdagen. De har sökt stöd hos oppositionen för att få igenom en lagrådsremiss – men mött på motstånd från Moderaterna..

SVT - 10 timmar sedan

Forskare i Lund tar luftprover – ska se hur långt coronaviruset kan smitta

Vid Tekniska Högskolan i Lund tar nu forskare hundratals luftprover nära patienter som är smittade med det nya coronaviruset. Detta för att på så sätt se hur långt viruset, och därmed smittan, kan spridas. – Finns det virus i luften kan det ha betydelse för hur man agerar ventilationsmässigt och skyddsmässigt, säger Sara Thuresson doktorand i aerosolteknologi..

SVT - 11 timmar sedan

Kan munskydd stoppa corona?

I Asien har det länge varit vanligt att använda munskydd – alltså långt innan Corona-virusets utbrott. Men nu är det flera europeiska länder som faktiskt kräver att befolkningen ska använda munskydd för att till exempel få handla i matbutiker. Men vilken nytta gör skydden egentligen för oss vanliga människor när vi rör oss i samhället.

SVT - 12 timmar sedan

Anders Tegnell tror inte på kommande skolstängningar: ”Svårt att se det”

Statsepidemiologen Anders Tegnell tror inte på att det kommer tas ett nationellt beslut om att stänga grundskolor och förskolor i Sverige. I ”Skavlan” berättar han varför. – Det har jag väldigt svårt att se, speciellt när vi har gått så här långt i epidemin som vi har gjort nu..

SVT - 13 timmar sedan

Anna Maria Corazza Bildts hotell drabbat av coronakrisen

Den förre EU-parlamentarikern Anna Maria Corazza driver i dag ett hotell i Italien. Till följd av coronapandemin har även hon drabbats av den avstannade turismen. I ”Skavlan” berättar hennes man, tillika Sveriges tidigare stats- och utrikesminister, Carl Bildt, om hur familjen påverkas.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.