SVT > Inrikes

Friday, 03 April, 00:26

SVT - 25 mar 20 kl. 19:42

Frihet under ansvar under coronakrisen – men hur bör vi umgås?I den pågående coronakrisen är det upp till var och än att ta sitt ansvar för att minska smittspridningen. Men vad är acceptabelt? Vissa tycker det är viktigt att gå på krogen och andra vill inte det. – Jag skulle undvika grupper, säger Sara Serenander..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sara Serenander

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Frihetunder , ansvarunder , coronakrisenmen hur , börvi , umgås
YA - 22 maj 19 kl. 03:03

Insändare: EU-valet handlar om fred, frihet, ansvar och frihandel

1679 slutade Sveriges sista krig mot Danmark. 1789 genomlevde Frankrike en revolution. 1861 skrev John Stuart Mill ”Om det representativa styrelseskicket”.

Barometern - 15 nov 13 kl. 07:05

Elevkår: Med frihet kommer ansvar

Datorn och mobiltelefonen ger frihet. Men med frihet kommer ansvar, menar elevkårerna. Oskar Kindberg är ordförande i Jenny Nyströmskolans elevkår.

SvD - 09 apr 17 kl. 07:30

Vill vi ha friheten, måste vi ta ansvar för den

Ett terrordåd påminner oss om den mänskliga ekvationen för ett fungerande samhällskontrakt: Friheten kräver ansvar. Vill vi ha friheten, måste vi ta ansvaret för den. Detta gör sig återkommande bekant, oavsett vilka aspekter av tillvaron det gäller.

Politikerbloggen - 19 jan 13 kl. 11:33

Frihet under ansvar för skogspolitiken


DEBATT. Att svenskt skogsbruk av vissa debattörer år 2012 beskrivs med ord som skövling, svartskogsbruk, perverst och groteskt känns därför otidsenligt och föga konstruktivt. Det skriver Marianne Eriksson, kommunikationsansvarig, LRF Skogsägarna, på TV4 Politikerbloggen.

Sydsvenskan - 19 aug 11 kl. 00:05

"Med frihet följer ansvar"

I morgon är det tjugo år sedan Estland åter förklarade sig självständigt. Landets president Toomas Hendrik Ilves skriver om frihetens glädje och ansvar, och om att Estland har en lång väg att gå för att bli som Sverige.
I dessa dagar har det gått tjugo år sedan vi på nytt lyckades kämpa fram Estlands självständighet, vår frihet.

Barometern - 20 dec 13 kl. 08:26

Tomtägare kan få mer frihet

En Oknöbo fick betala 33 375 kronor i straffavgift för att ha fällt fyra träd utan lov. Men nu vill kommun­ledningen ge tomtägarna mer frihet under ansvar. – Vi måste belysa frågan om det är rimligt att man inte får ta ställning till hur man ska göra med träden på sin egen tomt.

Trelleborgs Allehanda - 06 apr 11 kl. 06:25

Med ökad frihet följer ökat ansvar

Elevernas resultat sjunker och något måste göras. Blicken riktas mot lärarna och man frågar sig: hur ska vi göra yrket mer attraktivt så att vi kan locka de bästa studenterna att utbilda sig till lärare?
Det skulle kunna vara en beskrivning av skolan i Sverige men det stämmer lika väl på USA.

Kristianstadsbladet - 01 sep 11 kl. 06:30

Med stor frihet följer stort ansvar

Begreppet "big society" kom inte in som ett nytt uppslagsord i den nya upplagan av den engelska ordb?
Big society lanserades av David Cameron inför det brittiska valet förra året och innebär att man vill ta makt från politiker och ge det till folket. När sedan Cameron som konservativ premiärmister kraftigt började skära i statens utgifter har big society blivit ett viktigt begrepp för att stärka samhället.

Dagens PS - 15 maj 17 kl. 10:37

Krönika: Frihet nyckeln till arbetsglädje

Att skapa plattformen för arbetsglädje är chefens ansvar. Diktatorchefens tid är sedan länge förbi och ändå hänger de sig kvar. Det handlar om osäkerhet.

Västerbottens Folkblad - 19 aug 16 kl. 20:00

Frihet under ansvar under talltopparna

Frihet under ansvar är den princip som gällt i skogarna, nu vill staten öka sitt inflytande på skogsägarnas bekostnad. Det skriver Gunnar Heibring, Lena Ek och Katrin Perers. Principen om frihet under ansvar har stimulerat skogsägarna till stora miljöinvesteringar i naturvård och frivilliga avsättningar.

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Mejeriföretaget Valio återkallar yoghurt

Valio laktosfri naturell yoghurt återkallas efter att spår av glutenfri havre kan finnas i produkten. Detta upptäcktes under en kvalitetskontroll, meddelade företaget under torsdagen..

SVT - 1 timme sedan

Över 400 smittade av covid- 19 på äldreboenden i Stockholms län

Coronaviruset finns nu på 100 äldreboenden i Stockholms län. Nya siffror på torsdagskvällen visar att viruset tagit sig in på vart fjärde särskilt boende för äldre i länet och att minst 406 av de äldre där smittats. .

SVT - 1 timme sedan

Oro bland personal på äldreboende

De som utgör den största riskgruppen och som ska skyddas allra mest är inte längre säkra. Coronasmittan har tagit sig in på äldreboenden i Stockholm. – Det är mycket oro bland personal och anhöriga, säger Maria Placonà, undersköterska på ett äldreboende som är drabbat av smittan..

SVT - 1 timme sedan

Fler kommer att dö ensamma

Livets slut kommer att se helt annorlunda ut de kommande månaderna. I vissa fall kanske inga anhöriga kan ta farväl. Det säger chefen för Stockholms sjukhem..

SVT - 2 timmar sedan

Hon förlorade sin styvpappa på bara några timmar

Angelica ville berätta för SVT om hennes styvpappas boende i coronatider. Några timmar senare hade han gått bort..

SVT - 2 timmar sedan

Krislägesavtal kan aktiveras – då fördubblas vårdlönen

Region Stockholm har begärt att få aktivera krislägesavtal för att tillgodose behovet av personal i intensivvården. Avtalet skulle ge vårdpersonalen både längre arbetstider och dubbelt så hög lön..

SVT - 2 timmar sedan

Så minskar krisen utsläppen

Det är som om hela världen stannat upp under coronapandemin. Bilar står stilla och fabriker har saktat ned produktionen – det här får förstås konsekvenser på en massa olika sätt. Bland annat när det gäller halterna av skadliga ämnen i luften, bland annat kvävedioxid..

SVT - 3 timmar sedan

Efter stormkaoset – nu kommer vårvärmen

Kraftig nederbörd och hårda vindbyar har under torsdagen drabbat stora delar av landet. Men redan i natt kommer det lugna ner sig och på måndag återvänder den ljuva vårvärmen – från de södra delarna upp till Norrlandskusten. – Det kan bli uppemot 15 grader i de södra delarna av landet, säger Per Stenborg meteorolog på SVT..

SVT - 3 timmar sedan

IVA-platserna sinar i landet – stor osäkerhet om de kommer att räcka

Antalet svårt sjuka som behöver vårdas på sjukhusens intensivvårdsplatser ökar nu i hela landet också utanför Stockholmsområdet. I Västerbotten rapporterar man att det bara finns tre platser kvar och i Norrtälje är de slut. Men hur många IVA-platser som finns är hemligt på många håll i landet..

SVT - 4 timmar sedan

Vårdpersonal snabbutbildas för att kunna ta hand om döende coronapatienter

I Region Stockholm och i andra delar av landet har man börjat snabbutbilda vårdpersonal i palliativ omvårdnad. Det gör man för att förbereda personalen inför en situation då sjukhusplatserna inte längre räcker till och coronapatienter kan tvingas dö i sina hem..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.