DI > Ekonomi

Sunday, 29 March, 14:18

DI - 25 mar 20 kl. 19:39

EU godkänner danskt direktstöd till företagareBRYSSEL (Nyhetsbyrån Direkt) EU-kommissionen godkände på onsdagen Danmarks direktstöd på 10 miljarder danska kronor till egenföretagare som. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Bryssel, Direkt, Danmarks

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU godkänner, danskt, direktstödtill , företagare
YLE - 16 aug 15 kl. 08:00

”Centern godkänner ingen extremism”

I en Centerledd regering finns inte utrymme för extremism, säger nyvalda österbottniska riksdagsledamoten Antti Kurvinen (C). Det är ändå varje partis uppgift att hålla rent i eget hus, säger den 29-åriga Kauhavapolitikern. Att ytterhögern höjt sin profil på sistone är något som oroar Antti Kurvinen.

YLE - 17 aug 15 kl. 13:18

”Centern godkänner ingen extremism”

I en Centerledd regering finns inte utrymme för extremism, säger nyvalda österbottniska riksdagsledamoten Antti Kurvinen (C). Det är ändå varje partis uppgift att hålla rent i eget hus, säger den 29-åriga Kauhavapolitikern. Att ytterhögern höjt sin profil på sistone är något som oroar Antti Kurvinen.

DI - 26 jul 14 kl. 09:01

Ledare: Skydda även företagare

I veckan berättade regeringen att reglerna ska skärpas för oseriösa företag som ägnar sig åt telefonförsäljning. Men även företagare behöver ett bättre skydd mot bluffmakare – som det nu är får man betrakta småföretagare som rättslösa i förhållande till dem som försöker pressa dem på pengar för tjänster de inte har fått eller inte vill ha. Telefonförsäljning innebär stora möjligheter för seriösa företag.

YLE - 20 maj 15 kl. 16:43

Enkät: Hellre nedskärningar än höjda skatter

Regeringsförhandlarna letar efter lösningar på det så kallade hållbarhetsgapet. Hittills har partiledarna inte berättat hur nedskärningarna och anpassningsåtgärderna på flera miljarder euro ska genomföras. Finländarna själva föredrar nedskärningar framom höjda skatter, visar en enkät som Taloustutkimus gjort för Yle.

Nerikes Allehanda - 05 sep 16 kl. 07:57

Företagare måste våga klaga på oss

Svenskt Näringsliv gör varje år enkäter om företagsklimatet i kommunerna. I år har 31 000 företag svarat på frågan ”Har du nån gång känt tvekan att lämna klagomål till kommunen med risken att detta kommer påverka ditt företag negativt?” I somras kom svaret.

YLE - 04 mar 16 kl. 14:32

Vasaföretagare: Facket har förborgerligats

Sture Udd, mångårig företagare och vd på Upcode i Vasa, tror att en fusion mellan fyra fackförbund inom industrin flyttar fokus från själva sakinnehållet och att makten koncentreras till Helsingfors. Styrelserna i fyra av FFC:s industriförbund har godkänt ett intentionsavtal för att gå ihop. Det är meningen att Metallarbetarförbundet, Pappersförbundet, Träfacket och industrifacket TEAM som godkände avtalet ska fusioneras under senhösten år 2017.

YLE - 01 feb 17 kl. 18:30

Företagare i Karis centrum: Allt stannar upp om vi inte utvecklas

Ju mera det händer i en stad, desto mera rör det sig folk och då får min restaurang fler gäster, säger en företagare. Jag hoppas att Karis om tjugo år ser annorlunda ut än i dag för så här dör vi, kommenterar en annan. En ny plan för ett mera tättbebyggt centrumkvarter i Karis tar som bäst form på stadsplaneringskontoret i Raseborg.

YLE - 15 sep 17 kl. 05:00

Västanfjärdföretagare: Jag är en idékläckare

Nästa vecka ska köpebrevet för Kalkholmen undertecknas och företagaren Pasi Tamminen tror att första gingroggen kan serveras redan om ett drygt år. Nuvarande krögaren tänker ändå besvära sig över affären. När Pasi Tamminen får en fråga svarar han på den rappt och rakt på sak.

YLE - 04 feb 17 kl. 09:49

Regatta Spa drar tillbaka rättelseyrkan om Roxx

Regatta Spa motsätter sig inte längre det femåriga hyresavtalet mellan Hangö stad och café- och puben Roxx. Stadens krav i avtalet faller Regatta Spa i smaken och bolaget drar tillbaka sin rättelseyrkan. Regatta Spa lämnade in en ny rättelseyrkan så sent som den 18 januari.

Nyan - 28 dec 18 kl. 09:08

Lisa lever på 453 euro i månaden

Att vara egenföretagare och få en sällsynt diagnos kastade Lisa in i fattigdomen. Efter att hon blivit nekad full sjukpension från Pensions–Alandia så tvingas nu Lisas make försörja hela familjen.
– Det finns ingen grundtrygghet i samhället.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Sverige uppe i 110 dödsfall

I Sverige har nu totalt 110 personer avlidit i sviterna av coronaviruset, säger statsepidemiolog Anders Tegnell till TT..

DI - 15 minuter sedan

Britterna riskerar att få stanna hemma fram till sommaren

Det måste bli värre innan det kan bli bättre. Det skriver Storbritanniens premiärminister Boris Johnson i ett brev till hushållen..

DI - 30 minuter sedan

Moderaterna kräver masstestning av corona

Moderaterna vill att betydligt fler testas för coronavirus..

DI - 45 minuter sedan

H&M fryser tyska hyresinbetalningar

Flera stora klädföretag med butiker på de i vanliga fall mest välbesökta shoppinggatorna i Tyskland – däribland Adidas och H&M – meddelar….

DI - 1 timme sedan

Porschebyggd bubbla dragplåster i Hamburg

I Hamburgs nymejslade Hafen City-distrikt ligger sedan 2008 ett annorlunda bilmuseum..

DI - 1 timme sedan

Rekordmånga döda i Spanien – för tredje dagen i rad

Spanien noterar för tredje dagen i rad ett ledsamt rekord i antal avlidna i coronautbrottet som härjar landet..

DI - 2 timmar sedan

Så påverkas din plånbok – frågor och svar om coronaorons effekter

Vilka fonder klarade krisen, hur går det för bostadspriserna, vad gäller för a-kassa och kan jag avboka resan kostnadsfritt?.

DI - 3 timmar sedan

Australien: förbud mot folksamlingar på fler än två personer

Nu får bara två personer träffas utomhus i Australien. Landet skärper restriktionerna för att bromsa spridningen av coronaviruset..

DI - 3 timmar sedan

Sveriges coronastrategi grillas i utländska medier

Den svenska strategin mot coronaviruset, ledd av Folkhälsomyndigheten, har den senaste tiden fått stor uppmärksamhet i utländska medier. ”.

DI - 3 timmar sedan

Timbros chefsekonom: ”Viktigt att starka bolag delar ut”

Politiker och myndigheter sätter hård press på svenska bolag i utdelningsfrågan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.