YLE > Finland

Friday, 03 April, 11:38

YLE - 25 mar 20 kl. 19:35

Ska Nyland spärras av för att minska spridningen av coronaviruset? Följ med regeringens presskonferens direktRegeringen väntas informera om tuffa tag mot coronaviruset. Just nu är det Nyland som har de flesta sjukdomsfallen och genom att begränsa rörligheten utanför Nyland vill man bromsa spridningen utanför landskapet..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Nyland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ska Nyland, spärrasav för att , minska, spridningenav , coronaviruset Följ med regeringens presskonferens direkt
YLE - 25 mar 20 kl. 19:35

Statsminister Marin: "Nyland spärras av, det enda sättet att minska virusspridningen är att begränsa rörelsefriheten" – följ med regeringens presskonferens direkt

Regeringen väntas informera om tuffa tag mot coronaviruset. Just nu är det Nyland som har de flesta sjukdomsfallen och genom att begränsa rörligheten utanför Nyland vill man bromsa spridningen utanför landskapet..

SR - 25 mar 20 kl. 21:18

Finlands statsminister: Nyland spärras av

Finland begränsar rörelsefriheten mellan Nyland och övriga Finland, det meddelade Finlands statsminister Sanna Marin på en presskonferens på onsdagskvällen..

Nyan - 25 mar 20 kl. 21:44

Arbetsplikt för sjukvårdspersonal – Nyland isoleras

Finlands regering har i dag onsdag utfärdat en förordning enligt vilken skyldigheten för personal inom hälso- och sjukvården att utföra arbete kan tillämpas i hela landet med stöd av beredskapslagen. Yrkesutbildade personer som har fyllt 18 men inte 68 år och som är verksamma inom antingen den offentliga eller den privata hälso- och sjukvården kan kallas i arbete, sägs i ett pressmeddelande som Statsrådets kommunikationsavdelning sände ut på onsdagskvällen. Det fortsätter: ”För att de arbetspliktigas ställning och rättigheter ska tryggas ska också bestämmelserna i 14 kap.

YLE - 02 sep 14 kl. 15:48

Dyster stämning på Västra Nyland

KSF-Media ska minska personalen med 48 årsverken. KSF Media ger ut de finlandssvenska dagstidningarna i Nyland. Hurudan är stämningen just nu, chefredaktör Tommy Westerlund på tidningen Västra Nyland?

YLE - 22 apr 15 kl. 17:00

Nyland: Här finns obehöriga klasslärare

Barnen i Kyrkslätt och Sibbo har oftast obehöriga klasslärare. Skolorna i Borgå, Raseborg och Vanda har det bättre ställt. Här kan du kolla läget i kommunerna i Nyland.

YLE - 02 dec 16 kl. 17:33

Fredagssnackarna gillar nya Västra Nyland

Fredagssnackarna Daniela Andersson från Ingå och Birgitta Udd från Karis berömmer tidningen Västra Nylands exemplar från den 2 december. Det är första dagen som Västis utkommer som tvådagarstidning i pappersformat. Andersson efterlyser en finansiär som är villig att starta en ny tidning.

YLE - 21 mar 20 kl. 10:13

Marin: Resande från Nyland till resten av Finland kan begränsas

Statsminister Sanna Marin (SDP) varnade i Yleprogrammet Morgonettan i dag att resande från Nyland till andra delar av Finland kan begränsas om coronaepidemin förvärras..

YLE - 27 mar 20 kl. 12:09

Beväringarna kan inte lämna Nyland när gränsen spärras av - de som är på permission ska tillbaka på utsatt tid

När Nylands gränser stängs måste alla beväringar stanna kvar i Nyland..

YLE - 17 mar 14 kl. 14:59

Klimatutsläppen minskar i Nyland

Utsläppen av växthusgaser har börjat minska i Nyland. Skillnaderna mellan kommunerna är ändå stora. Sedan mitten av 2000-talet har utsläppen gått ner med sju procent.

Helsingborgs Dagblad - 25 mar 20 kl. 21:23

Helsingfors och Nylandregionen spärras av

Finlands statsminister Sanna Marin (SDP) meddelar att huvudstaden Helsingfors och regionen Nyland med flera storstadsregioner, spärras av och att rörelsefriheten begränsas. Marins besked kommer på en presskonferens i Helsingfors. Anledningen är att få b.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Regeringen vill rädda företagen och företagare från nöd och konkurs - "Vänta med att indriva skulder från de nödställda!" Regeringen informerade om stödformerna

Fredagens lägesöversikt från regeringen handlade om de ekonomiska stöden som nu beviljas till företagare på grund av pandemin. Anvisningar och detaljer blir allt klarare. Samtidigt görs det svårare att söka företag i konkurs.

YLE - 2 timmar sedan

Regeringen informerar klockan 10.15: Hur lindras den ekonomiska corona-nöden?

Fredagens lägesöversikt från regeringen handlar om ekonomiska stöd. Det gäller också andra former av hjälp till företagare och privatpersoner som drabbas av ekonomisk nöd på grund av pandemin..

YLE - 2 timmar sedan

Ny studie: Skilsmässor och separationer borde beaktas inom hälsovården

Risken att begå självmord eller att dö på grund av alkoholrelaterade orsaker ökar då ett parförhållande slutar i skilsmässa eller i en separation. Risken är högst åren efter att man gjort slut. Att ett förhållande tagit slut borde beaktas inom hälsovården, framkommer i en studie som gjorts vid Helsingfor universitet..

YLE - 4 timmar sedan

Dödsolycka på Helsingforsvägen i Borgå - en 60-årig man omkom

Två personbilar och en långtradare krockade vid halvsjutiden på fredag morgon på Helsingforsvägen i trakterna av Karleby..

YLE - 4 timmar sedan

Unga män får lättare fast anställning än unga kvinnor – forskare: "Kvinnor i fertil ålder ses som ett hot"

Unga män och unga kvinnor har inte samma möjligheter att få fast anställning och de är inte jämställda på arbetsmarknaden, skriver Yle Uutiset..

YLE - 4 timmar sedan

Sjundeå har dragit in intervallvården - så påverkas närståendevårdare i Västnyland av coronaepidemin

Kommunerna i Västnyland har minskat på avlastningen för närståendevårdare på grund av coronaepidemin. I Ingå, Raseborg och Hangö har dagverksamheten stängt. I Sjundeå har också intervallvården dragits in..

YLE - 4 timmar sedan

Dödsolycka på Helsingforsvägen i Borgå

Två personbilar och en långtradare krockade vid halvsjutiden på fredag morgon på Helsingforsvägen i trakterna av Karleby..

YLE - 5 timmar sedan

Språklagen är tydlig då det gäller coronakrisen – centrala myndigheter har glömt bort svenskan vid minst fyra tillfällen

Det finns brister i hur de centrala myndigheternas informationslinje har fungerat på svenska under coronakrisen i Finland. Vid flera informationsträffar som sänds till pressen och allmänheten har den relevanta informationen sagts endast på finska..

YLE - 5 timmar sedan

Gatuförsäljare och värvare i Åbo trots coronaoro

Just nu ska vi undvika folksamlingar och sociala kontakter, och i städerna är det väldigt tyst på gator just nu. Också gatumusikanter, gatuförsäljare, face-to-face-värvare och tiggare håller sig borta, men några är kvar - ännu denna vecka..

YLE - 6 timmar sedan

Island lyckades råda bot på de ungas alkoholmissbruk - vart försvann Islandsmodellen på Kimitoön?

Islandsmodellen byggde inte bara på att de unga inte får driva omkring i byn när som helst. Det ingick också ökad föräldrakontroll och jämlika möjligheter för fritidsintressen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.