DI > Ekonomi

Wednesday, 01 April, 01:18

DI - 25 mar 20 kl. 19:31

Bolagen som stoppar planer på höjda styrelsearvodenEfter Di:s granskning av bolag som trots slopad utdelningen står fast vid förslag om höjda styrelsearvoden, växer nu listan på. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Di

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bolagensom , stoppar, planer, höjda, styrelsearvoden
Expressen - 09 feb 19 kl. 21:59

M-toppen: Varför stoppar regeringen höjda polislöner?

”Det är uppenbart att arbetet som polis i Sverige måste bli mer attraktivt. Därför är det djupt olyckligt om regeringen vägrar genomföra den satsning på höjda polislöner som Moderaterna och Kristdemokraterna har drivit fram.”Der skriver Johan Forssell, rättspolitisk talesperson för M, på SvD debatt..

Helsingborgs Dagblad - 04 feb 15 kl. 14:06

Staten stoppar höjda arvoden

Finländska staten stoppar förslaget om rejält höjda styrelsearvoden i energibolaget Fortum och även i Neste Oil.Nomineringskommittéerna har föreslagit höjda arvoden, men staten tänker föreslå oförändrade nivåer. Och eftersom staten äger mer än hälften av aktierna i de båda bolagen så lär det blir så.

Sydsvenskan - 04 feb 15 kl. 14:06

Staten stoppar höjda arvoden

Finländska staten stoppar förslaget om rejält höjda styrelsearvoden i energibolaget Fortum och även i Neste Oil.Nomineringskommittéerna har föreslagit höjda arvoden, men staten tänker föreslå oförändrade nivåer. Och eftersom staten äger mer än hälften av aktierna i de båda bolagen så lär det blir så.

YLE - 11 aug 17 kl. 15:11

Sipilä: Jag har otaliga gånger förhindrat höjningar av lönearvoden i bolagen

Statsminister Juha Sipilä säger att regeringens inställning till tilläggspensioner i statliga bolag är mycket klart: De ska inte tillåtas. Sipilä säger i en intervju för Yle att han under sin tid som ansvarig minister för ägarstyrningen "otaliga" gånger satt stopp för olika försök till höjningar av arvoden. - Min motivering var att löntagarna fått göra svåra beslut i och med konkurrenskraftsavtalet.

YLE - 27 jan 15 kl. 13:54

Paatero: Fortum och Neste Oil måste slopa höjda styrelsearvoden

Utvecklingsminister Sirpa Paatero skärper tonen mot planerna på att höja mötesarvodena vid de statsägda bolagen. Det är Paatero som ansvarar för det statliga ägandet och hon kräver nu att Fortum och Neste Oil avstår från planerna på att höja arvodena för dem som sitter i företagens styrelser. Staten är majoritetsägare i båda bolagen.

PrivataAffärer - 24 jul 18 kl. 06:00

Faang-bolagen allt tyngre på USA-börserna

Det visar en analys gjord av det amerikanska investmentbolaget Clearbridge som ökar andelen teknikbolag i portföljerna för att kunna kapitalisera på sektorns starka vinstutveckling. Faang är beteckningen för bland andra Facebook, Apple, Amazon, Netflix, Alphabet (Google) och flera andra mycket framgångsrika teknologibolag. Amerikanska aktier genererade en bred vinsttillväxt under det andra kvartalet i år.

Expressen - 27 okt 17 kl. 11:03

PPM-bolagen som har flest missnöjda kunder

Efter skandalen med den pågående brottsutredning och häktade bolagsmän toppar Allra Pensionsmyndighetens klagomålslista bland PPM-bolagen.Men Allra är långt ifrån enda pensionsbolaget som drar på sig missnöje från kunder som i många fall känner sig förda bakom ljuset.I vissa fall har PPM-bolagen ljugit och sagt att man samarbetar med Pensionsmyndigheten.

Cornucopia - 09 aug 18 kl. 13:24

Höjda tomthyror för BRF:er är inga överraskningar

Dagens Industri har en artikel med en rubriksättning att höjda tomthyror är ett hårt slag mot klubbmedlemmar i berörda bostadsrättsföreningar. Men det är det inte, hyreshöjningarna är fullt förutsägbara, både i tid och storlek, för föreningar som inte äger fastigheten husen ligger på. Eventuella överraskningar visar bara att de överraskade inte borde äga en bostadsrätt.

YLE - 17 sep 14 kl. 13:48

Rosatom: Inga planer på större andel i Fennovoima - "det här är bra business"

Reaktorleverantören Rosatom Overseas är nöjda med sitt nuvarande ägande i kärnkraftsprojektet. Företagets informationschef säger i en intervju för Yle Nyheters finskspråkiga redaktion att de inte heller tänker finansiera finska företag som vill delta i projektet. Rosatom Overseas som ska leverera anläggningen till Fennovoima säger att de är fullständigt nöjda med sin nuvarande ägarandel, som är 34 procent.

BT - 12 nov 14 kl. 06:42

If-kunder mer nöjda i undersökning

Försäkringsbolaget Ifs kunder har blivit mer nöjda med sak- och bilförsäkringar det senaste året - sämre har det gått för Länsförsäkringar. Men när det gäller pensionssparande är privatkunderna mest nöjda med Länsförsäkringar, visar en undersökning från Svenskt Kvalitetsindex. I en betygsskala mellan 0 och 100 får If 74,3 för privatkundernas sakförsäkringar, upp från 72,5 i fjol.

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Börserna som fått mest stryk i år

Coronapandemin och de åtgärder som vidtagits för att begränsa dess spridning satte abrupt stopp för börsfesten i början av 2020..

DI - 3 timmar sedan

13-årig pojke i Storbritannien död i corona

En 13-årig pojke som insjuknat i covid-19 har avlidit i London, bekräftar King's College-sjukhuset enligt flera brittiska medier..

DI - 3 timmar sedan

Statistiken talar: I december är optimismen tillbaka

Efter att världsekonomin har tvärnitat söker alla svaret på hur lång och djup lågkonjunkturen blir..

DI - 3 timmar sedan

Wall Street: Dow Jones går mot historiskt dåligt kvartal

Nedgångarna på Wall Street tilltog under den sista handelstimmen då det såg ut som att börserna skulle stänga kvartalet med historiskt….

DI - 3 timmar sedan

Netjobs korttidspermitterar majoriteten av anställda

First North-listade Netjobs korttidspermitterar majoriteten av organisationens medarbetare på grund av de osäkra marknadsförutsättningarna….

DI - 3 timmar sedan

Nordea skjuter på utdelningsbeslut

Nordea följer ECB:s rekommendation och skjuter upp utdelningsbeslutet som var tänkt att klubbas vid årsstämman i maj, enligt ett….

DI - 4 timmar sedan

Essity slopar höjda styrelsearvoden

Hygien- och hälsobolaget Essity slopar förslaget om att höja styrelsearvodet, som förblir oförändrat..

DI - 4 timmar sedan

Nyfosas vd om spruckna affären: ”Hade blivit för dyrt”

Nyfosas planerade köp av fastigheter för 8 miljarder kronor från SBB sprack på tisdagskvällen.   ”Det som hänt är att obligationsmarknaden….

DI - 4 timmar sedan

Inflationshot skrämmer inte fastighetsinvesterare

Catellas kvartalsvisa kreditbarometer för fastighetsbranschen dyker ned till en rekordlåg nivå..

DI - 7 timmar sedan

Knowit drar tillbaka utdelningsförslag

Styrelsen i Knowit, har mot bakgrund av utvecklingen av covid-19 utbrottet, beslutat att dra tillbaka det tidigare kommunicerade….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.