DI > Ekonomi

Sunday, 05 April, 09:03

DI - 25 mar 20 kl. 19:30

Öppna Sverige innan företagen går underMindre företag har inte samma motståndskraft som stora industrier. Om inte regeringen kommer med nya åtgärder kan arbetslösheten öka till. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Öppna, Sverige, innan, företagen, gårunder
Alliansfritt Sverige - 11 jun 14 kl. 19:34

Välfärdsföretagen betalar knappt skatt – inte skäl nog att bjuda in dem till skatteutskottet, tycker moderat

Attendo, Aleris, Ambea, Academica och Capio är alla stora företag som på olika sätt verkat inom välfärddsektorn.  De gör varje år flera miljoner i vinst och eftersom de framför allt drivs av att tjäna pengar gör de så klart allt för att undvika skatt. Sedan tidigare vet vi ju dessutom att flera av företagen prioriterar vinst framför kvalité.

Alliansfritt Sverige - 04 jun 14 kl. 20:23

Företagen tjänar 5,5 miljarder på fas 3

Sedan 2009 har fas 3-verksamheten blivit en miljardindustri. Dagens Arena skriver om företagen som tjänat pengar på att ha arbetslösa hos sig: 5000 kronor per deltagare och månad, för att "sysselsätta", nu tjänat totalt 5,5 miljarder på åtgärden. Detta trots att riksdagen röstade redan 2011 att sluta skicka arbetslösa till den hårt kritiserade åtgärden, ett beslut som regeringen alltså inte har följt.

Sydsvenskan - 29 dec 15 kl. 01:31

Språkföretagen: Tolkbristen är akut

Behovet av tolkar i Sverige har ökat i och med att så många flyktingar har anlänt i höst och i vinter. Störst är bristen inom språken dari, arabiska, somaliska och tigrinska, enligt Språkföretagen.Branschföreningen efterlyser fem åtgärder för att hantera situationen: Intensivare tolkutbildning, fler auktorisationsmöjligheter av tolkar, ökad kompetens hos beställarna, bättre teknik för ökat användande av tolkar på distans samt att språkföretagens utbildningar ska valideras, skriver bland andra ordförande Anne-Marie Colliander Lind i en debattartikel i DN.

Helsingborgs Dagblad - 29 dec 15 kl. 01:31

Språkföretagen: Tolkbristen är akut

Behovet av tolkar i Sverige har ökat i och med att så många flyktingar har anlänt i höst och i vinter. Störst är bristen inom språken dari, arabiska, somaliska och tigrinska, enligt Språkföretagen.Branschföreningen efterlyser fem åtgärder för att hantera situationen: Intensivare tolkutbildning, fler auktorisationsmöjligheter av tolkar, ökad kompetens hos beställarna, bättre teknik för ökat användande av tolkar på distans samt att språkföretagens utbildningar ska valideras, skriver bland andra ordförande Anne-Marie Colliander Lind i en debattartikel i DN.

Alliansfritt Sverige - 11 sep 14 kl. 17:37

Företagen har tjänat 6 miljarder på Fas 3

Regeringens fjäder i hatten när det gällde jobbpolitiken var Fas 3. Där skulle personer som inte lyckats få ett jobb efter en tid hamna, då placeras de på en arbetsplats och får någon form av uppgifter. Men det verkar som att regeringen prioriterat Fas 3-anordnarna väl.

DI - 29 nov 18 kl. 13:43

Rankning: SEB bäst i Sverige enligt företagen

SEB får högst betyg av alla banker enligt svenska och norska företag, men hamnar inte ens på prispallen i Finland, visar Prosperas årliga undersökning.  "Det är tufft att hela tiden försvara vår position", säger William Paus, divisionschef på SEB. .

Dagensanalys.se - 08 mar 16 kl. 11:15

Darren Mowry är Amazon-amerikanen som älskar digital innovation från Sverige

Darren Mowry är Norden- och Baltikumchef för det progressiva cloudföretaget Amazon Web Services. Vi pratade med honom om varför det är viktigt för digitala företag att ha en molntjänst som kan analysera samtidigt som den samlar in data. Vi diskuterade hur han ser på oss svenskar och varför han flyttade hit och hur Amazon Web Services blivit megastort på bara tio år samt vad han vill göra med det faktum att Sverige har flest framgångsrika tillväxtföretag (teknik-startups) per innevånare i hela världen.

YLE - 24 maj 16 kl. 12:52

Kaj Suomela vill hålla alla dörrar öppna i Österbotten

Samarbete med grannarna gynnar Österbotten i längden säger den tillträdande landskapsdirektören Kaj Suomela. Den största utmaningen för honom blir nu vårdreformen. Den första november tillträder han på sin nya post, då Olav Jern först går på semester för att sedan, i maj 2017, gå i pension.

Barometern - 24 sep 13 kl. 07:30

Öppna data kan vara framtiden

Uttryck som ?digital infrastruktur, effektiv e-förvaltning, elektronisk fakturering och öppna data? är för många lite svåra att förklara.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Få klarar krisen bättre – köp ocyklisk aktiepärla

Alla bolag kommer att skadas av viruskrisen. Men få har lika goda chanser att klara en lågkonjunktur, växa organiskt, förvärva och bli….

DI - 30 minuter sedan

Riksbankschefen vill döda deflationsspöket

Coronakrisen kan väcka deflationsspöket – en farlig utveckling med fallande priser. – Ja, det kan inte uteslutas på kort sikt, säger….

DI - 45 minuter sedan

De brygger öl på glaciärvatten i Arktis

För den som vill brygga öl i Arktis är åtminstone en ingrediens lokalproducerad..

DI - 45 minuter sedan

Italien vill skydda utsatta viktiga bolag

Italien planerar att utvidga möjligheterna att skydda viktiga industrier från oönskade utländska investeringar..

DI - 45 minuter sedan

Trump hotar med strafftullar på råolja

USA kan komma att införa strafftullar på råolja. Det uppger president Donald Trump. – Om jag måste införa strafftullar på olja, eller göra….

DI - 10 timmar sedan

Finanschefen Ulrik Svensson lämnar Lufthansa

Lufthansas svenska finanschef Ulrik Svensson, tidigare vd för investmentbolaget Melker Schörling, lämnar flygbolaget på grund av hälsoskäl..

DI - 12 timmar sedan

Här snabbutbildas SAS-anställda i vård: ”Känns skönt att bidra”

De första 30 SAS-anställda som snabbutbildats i vård är nu klara.  Efterfrågan på dem är enorm och redan på torsdagen började många av dem….

DI - 12 timmar sedan

Riksdagen får pröva utökad regeringsmakt

Flera partier har kritiserat regeringen för att kringgå riksdagen i ett lagförslag om utökade maktbefogenheter för att begränsa….

DI - 13 timmar sedan

Störningar i Telias internettrafik

Telia drabbades under lördagskvällen av störningar i internettrafiken..

DI - 14 timmar sedan

”Vi uppförde oss som dårar” – Island minns finanskraschen när coronan kommer

REYKJAVIK Efter den förra finanskraschen 2008 var Island det enda land i världen där en rad finansmän dömdes till fängelse. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.