SmålandsPosten > Nyheter

Saturday, 28 March, 22:09

SmålandsPosten - 25 mar 20 kl. 19:24

Kommunens ekonomi går inte ihop – fler besparingar att väntaKommunens utgifter ökade med 11 procent 2019. Samtidigt ökade intäkterna bara med 5,6 procent. En situation som kommer att kräva fler besparingar under 2020 när coronaviruset sprider sig i landet. .
Läs mer på SmålandsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunens, ekonomi, gårinte , ihop, fler, besparingaratt , vänta
Alliansfritt Sverige - 31 jan 14 kl. 10:19

Järfällamoderaterna kör kommunens ekonomi i botten – och vidare

Det går inget vidare för Järfälla kommun. Sedan alliansen tog över 2006 har skulderna bara ökat. Tidigare i veckan uppmärksammade kommunens revisorer.

Blekinge Läns tidning - 25 jun 19 kl. 05:00

Maria Gisselquist: Sommar och ekonomi hör ihop

Orden sommar och ekonomi borde inte höra ihop. Tyckte jag. Men det gör de och just under semestern är det kanske extra viktigt att hålla koll på vart pengarna egentligen tar vägen.

BT - 12 mar 14 kl. 13:40

Fortsätter att stärka studenternas ekonomi

När alliansen tillträdde 2006 låg studiemedlen efter tolv år med Socialdemokratisk regering långt under vad som krävdes för att studenternas ekonomi skulle gå ihop. Samtidigt bestraffades studenter som arbetade extra genom att få studiemedlen reducerade. Moderaterna menar att studenter måste kunna klara sin ekonomi när de studerar, även om de inte har möjlighet att arbeta vid sidan av studierna.

Kristianstadsbladet - 03 apr 14 kl. 10:10

Måste vara svårt för politiker att få ihop sin ekonomi


Jag läser med bestörtning och en släng av vämjelse att kommunalråd och oppositionsråd i Kristianstads kommun tänker höja sina löner igen. Någonstans i spannet mellan 700 000 och 800 000 kronor om året ska ersättningarna landa på. Jag förstår att de har det svårt att få sin ekonomi att gå ihop.

HBL - 03 jun 14 kl. 13:11

Går din ekonomi ihop? Delta i finlandssvensk undersökning

Du kan fortfarande delta i de finlandssvenska dagstidningarnas och Svensk Presstjänsts enkätundersökning Räcker pengarna? Hittills har närmare 4 000 personer svarat på undersökningen om hur finlandssvenskar förhåller sig till sin privatekonomi. De som svarat flitigast är födda på 70- eller 80-talet.

Blekinge Läns tidning - 04 feb 20 kl. 09:06

Ekonomi: Idrottsföreningens pengar är slut

Gränum IF:s får inte sin ekonomi att gå ihop. Driften av framförallt fotbollssektionen äter upp medlemsavgifter och kommunala bidrag. Under torsdagen håller föreningen sitt årsmöte, där föreningens framtid ska diskuteras.

DI - 01 aug 13 kl. 07:02

Indiens ekonomi säckar ihop

Indiens inköpschefsindex sjönk till 50,1 i juli från 50,3 månaden innan. Det framgår av HSBC Purchasing Managers Index som sammanställts av Markit..

Supermiljöbloggen - 28 okt 18 kl. 18:18

Hannes Anagrius: En ekonomi oberoende av tillväxt

KRÖNIKA DEL 2 av 1. Hur kan ekonomin designas så att den ökar välbefinnandet inom planetens gränser, oavsett om ekonomin växer eller krymper? I förra delen av denna krönika (här) beskrev jag de enorma svårigheterna med att förena evig ekonomisk tillväxt med ett hållbart samhälle.

Skånskan - 26 apr 16 kl. 14:00

Personal hyllas för stark ekonomi

Skurup Skurups kommun gick plus drygt 10 miljoner förra året. På onsdagens fullmäktige hyllades personalens insatser som ledde till resultatet.
Samtidigt var det en hård debatt om huruvida det går bra för kommunen – egentligen.

YLE - 27 okt 16 kl. 04:34

Vårdreformen kan slå sönder kommunernas ekonomi

Då social- och hälsovården tas över av landskapen har regeringen föreslagit en sänkning av kommunalskattesatsen med 12,3 procentenheter. Hur kommunerna ska klara av att sköta sina lagstadgade uppgifter med mindre pengar oroar landets kommunala beslutsfattare. - Social- och hälsovården har gett stora volymer som vi har kunnat använda oss av då vi exempelvis har tagit lån via privata långivare, säger ekonomidirektör Jukka Laiho vid Åbo stad.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

PGA stöttar spelare och caddies ekonomiskt

Coronapandemin har tvingat golfvärldens professionella tävlingar att ställas in eller skjutas upp. Nu kliver PGA-touren in och hjälper spelare och caddies som för tillfället har svårt att tjäna pengar på sin idrott, skriver The Golf Channel..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Frankrike: Kampen mot corona kommer ta tid

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Skadestånd till kolonialvåldets anhöriga

Andi Monji var bara ett barn när han 1947 såg sin pappa mördas av nederländska soldater i Indonesien. Nu, 73 år senare, får han rätt till ersättning för övergrepp från kolonialmakten..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Före detta Venezuelageneral överlämnar sig

SmålandsPosten - 1 timme sedan

För vampyrer är vänskapen blodigt allvar

Hur går det egentligen till att få vänner som ställer upp när det verkligen behövs? För vampyrfladdermöss är det en fullkomligt livsavgörande fråga. En ny studie ger svar – och kan dessutom ge ledtrådar om hur smittsamma sjukdomar sprider sig bland människor..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

TV: Här släcks Växjös belysning

Mellan klockan 20.30 till 21.30 under lördagen släckte Växjö kommun gatubelysningen..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Nu bryts en 30-årig tradition - men hopp om lopp i höst

Hallarydsloppet är en viktig tradition i det lilla samhället Hallaryd. Varje år sedan 1990 har tävlingen ägt rum annandag påsk, men i år är läget helt annorlunda. Hoppet står nu till att springa kring månadsskiftet oktober/november..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Dubble guldmedaljören tvekar om Paralympics

Att Paralympics i Tokyo skjuts upp till 2021 ställer till det för rullstolstennisspelaren Stefan Olsson och hans planering..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Klubb sparar en miljard efter lönesänkningar

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Vårtecken: Storkarna har börjat lägga ägg

Nu gör sig skånska storkpar redo för att bli föräldrar. De första har redan börjat lägga ägg, berättar Petter Albinson, projektledare i Storkprojektet. Går det lika bra som förra året blir det uppåt 200 nya storkar under vår och försommar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.