YLE > Finland

Monday, 06 April, 16:41

YLE - 25 mar 20 kl. 19:19

Yles enkät: Nästan hälften av finländarna vill att rörelsefriheten begränsas mer – bara ett fåtal tycker de nuvarande åtgärderna är överdimensioneradeHälften av finländarna är nöjda med regeringens rekommendationer och begränsningar med anledning av coronavirusepidemin, visar Yles enkät..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Yles

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Yles, enkätNästan , hälftenav , finländarnavill att , rörelsefriheten, begränsas mer bara ett fåtal tycker de nuvarande åtgärderna är överdimensionerade
YLE - 18 aug 13 kl. 15:37

Yles enkät: Så vill finländarna spara

Finländarna stöder förslaget om att kräva motprestationer av den som får socialbidrag. Också kraven på att hålla löneförhöjningarna moderata vinner gehör enligt Yles enkät. I Yles mätning har finländare tillfrågats vilka såkallade "strukturella förändringar" de föredrar för att få ordning på landets ekonomi.

YLE - 03 dec 14 kl. 09:27

Enkät: Ryssland bekymrar finländarna

Tre av fyra finländare säger att utvecklingen i Ryssland oroar dem måttligt eller mycket. Ifjol var färre än hälften av den åsikten, framgår det av en färsk enkät. Det är planeringskommissionen för försvarsinformation som gjort enkäten om finländarnas syn på försvars- och säkerhetsfrågor.

YLE - 27 okt 16 kl. 04:11

Enkät: Finländarna vet inte vem som bestämmer i kommunerna

En majoritet av finländarna vet inte vem som har den högsta beslutsfattande makten i kommunerna. Enligt en undersökning som Yle låtit göra vet endast fyra av tio finländare att kommunfullmäktige är det högsta beslutsfattande organet. Sämst är kunskaperna bland ungdomar och unga vuxna.

YLE - 19 jun 13 kl. 19:57

Finländarna godkänner nedskärningar

Majoriteten av finländarna godkänner statens nedskärningar, visar en undersökning som T-Media har gjort. 67 procent ansåg att staten borde skära ner på utgifterna för att stoppa skuldsättningen. Finländarna är också beredda att bidra till statskassan - fyra av fem som svarade på enkäten sa att alla bör jobba och betala skatt.

YLE - 08 aug 14 kl. 15:00

Putins Ryssland skrämmer finländarna

Utvecklingen i Ryssland är ett hot mot Finland, anser över hälften av finländarna. Däremot har Ukrainakrisen inte fått finländarna att ändra den negativa inställningen till ett medlemskap i försvarsalliansen Nato. Det här visar en enkät som Taloustutkimus har gjort för Yle Nyheter.

YLE - 21 jul 14 kl. 14:09

Yle-enkät: Finländarna vill gå i pension vid 65

Finländarna verkar vara redo att höja pensionsåldern. I en enkät som Yle har låtit göra är 65 år det vanligaste svaret på frågan om vad som skulle vara en passlig pensionsålder. Långt över hälften av dem som svarade på enkäten anser att pensionsåldern borde vara 63, 64 eller 65 år.

YLE - 06 mar 17 kl. 07:52

Yles enkät: En majoritet av finländarna anser att recessionen är över

Enligt en enkät som Taloustutkimus utfört för Yle anser en klar majoritet av finländarna att de dåliga tiderna för ekonomin är förbi. Men det är också många som tycker att vi inte ännu helt har besegrat recessionen. I enkäten framfördes påståendet att recessionen är över i Finland och att vi nu är i början av en ny period av ekonomisk uppgång.

HBL - 06 jan 13 kl. 16:45

Yle: Hälften av finländarna vill stoppa krisstöd till euroländer

Varannan finländare tycker att Finland ska sluta ge eurokrisländerna ekonomiskt stöd, visar en enkät som Taloustutkimus gjort för Yle.Två av tre finländare tror att krisens värsta skede inte ännu är över, skriver Svenska Yle. Mest negativa är Sannfinländarnas anhängare och bara var tionde tror att den värsta fasen är förbi.

YLE - 06 jan 20 kl. 13:04

Yles enkät: 99 procent av finländarna vill att något görs för att stoppa eller begränsa klimatförändringen

Enligt Yles färska enkät är över hälften av finländarna av åsikten att varenda medborgare måste dra sitt strå till stacken för att stoppa klimatförändringen..

HBL - 07 jan 14 kl. 09:30

Yle: Finländarna anser att socialbidragen passiverar människor

Majoriteten av finländarna anser att dagens sociala bidrag passiverar människorna, framgår det av en undersökning som Yles finska nyheter har låtit göra. Av de tillfrågade ansåg 56 procent att de sociala bidragen i Finland leder till att allt för få tar ansvar för att klara sig på egen hand. Inställningen verkar vara den samma i de flesta inkomstklasserna.

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Svenska Norrbotten behöver de finländska sjukvårdarna – erbjuder intensivvård om gränsen hålls öppen

Att stänga gränsen mot Sverige och Norge också för arbetspendling gör de ansvariga inom sjukvården i norra Sverige oroliga eftersom man räknar med att ungefär 90 finländska vårdare jobbar på den svenska sidan..

YLE - 1 timme sedan

Vänsterförbundet vill inte tala om nedskärningar nu - "för tidigt att tala om prislappen"

Finansminister Katri Kulmuni varnar för att kostnaderna för coronaepidemin kommer att betyda nedskärningar. Li Andersson säger att det är för tidigt att föra den diskussionen nu..

YLE - 2 timmar sedan

Slush ställs in på grund av coronaläget - skulle ha ägt rum i november

Det stora evenemanget Slush för uppstartföretag och för investerare ställs in på grund av coronaviruset..

YLE - 3 timmar sedan

Polisen varnar för lurendrejare på nätets loppissidor - visar upp kvitto men pengarna överförs inte

Allmänt sett har försäljning som sker ansikte mot ansikte varit ett säkert sätt att se till att allting går rätt till, men det har förändrats då mobilappar för pengaöverföring blivit vanligare..

YLE - 5 timmar sedan

Fler och fler av A-bostäders fastigheter ska få avfallskärl för plast

De invånare som bor i A-bolagens hyresbostäder i Borgå är intresserade av att sortera sitt avfall - också plast - men alla fastigheter har ännu inte fått sina kärl..

YLE - 5 timmar sedan

THL kartlägger individuella faktorer som kan kan utsätta för svår coronasmitta

Institutet för hälsa och välfärd THL inleder ett forskningsprojekt där man vill kartlägga hur individuella faktorer som arvsmassa och levnadssätt inverkar på att vissa får en svår coronavirusinfektion..

YLE - 8 timmar sedan

Stockmann ansöker om företagssanering – styrelseordförande Ratia: "Vi kan utveckla företaget på lång sikt så att det överlever"

Stockmann har beslutat ansöka om företagssanering. Coronavirusepidemin har orsakat en avsevärd förändring i förhållandena för koncernens affärsverksamhet och har minskat kundmängderna, meddelar Stockmann..

YLE - 5 timmar sedan

Sjukvårdsdistriktets beska besked: Raseborgs sjukhus mister samjour, inga operationer görs där längre

Styrelsen för Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt HUS beslöt på måndagen att Raseborgs sjukhus stänger samjouren. Det betyder att där inte längre görs ingrepp som förutsätter nedsövning. Bara allmänläkare är på plats dygnet runt..

YLE - 6 timmar sedan

Den långvariga torkan i sydvästra Finland är över – grundvattennivåerna bättre än på 20 år

De senaste sex åren har sydvästra Finland nämligen varit torrare än normalt. Det regnade så lite att grundvattennivåerna tidvis varit alarmerande låga..

YLE - 6 timmar sedan

Kommunikationsminister Harakka: Mobilapplikation utvecklas för att spåra smittkedjor

Trafikministeriet arbetar med att ta en fram en mobilapplikation för att hjälpa spåra och bryta upp smittkedjor av coronavirus, säger kommunikationsminister Timo Harakka. Appen ska vara frivillig, men för att den ska fungera som önskat borde över hälften av finländarna ladda ner den..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.