DN > Opinion

Wednesday, 01 April, 16:03

DN - 25 mar 20 kl. 18:42

Nödpaketet räcker inte om Trump inte inser allvaretDet amerikanska nödpaketet är nödvändigt. Men det går inte att rädda ekonomin utan att bromsa pandemin..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Trump

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nödpaketet, räckerinte om , Trumpinte , inser, allvaret
HBL - 17 jul 12 kl. 05:20

Stödpaketet till Spanien räcker kanske inte till

100 miljarder euro låter mycket, men risken finns att det bara är början. Flera experter tror att Spaniens banker behöver mycket mer än så.Miljarderna rullar i de mest pessimistiska beräkningarna.

SR - 27 mar 20 kl. 22:03

Trump har skrivit under stödpaketet

USA:s president Trump har nu skrivit under det jättelika stödpaket som kongressen enats om för att mildra de ekonomiska effekterna av coronavirusets spridning..

PrivataAffärer - 27 mar 20 kl. 18:40

Representanthuset har nu godkänt stödpaketet

Det rapporterar nyhetsbyrån Dow Jones. Senaten har redan godkänt paketet och det kommer därför nu skickas till president Donald Trump för ett slutgiltigt godkännande.  .

HBL - 20 jul 12 kl. 20:13

Urpilainen nöjd med euroministrarnas beslut

Tvisten om stödpaketet till Spanien fick sitt slut på fredagen, när euroländernas finansministrar godkände programmet i en telefonkonferens.Finansminister Jutta Urpilainen (SDP) var nöjd med besluten som hade fattats under mötet. ?

HBL - 10 jul 12 kl. 19:42

Urpilainen: Finland kräver säkerheter för stöd till Spanien

Finansminister Jutta Urpilainen (SDP) upprepade i Bryssel i dag att Finland bara stöder Spanien om länderna kommer överens om säkerheter.Euroländernas finansministrar beslutade natten till tisdagen att Spanien får en första låneandel på 30 miljarder euro redan i juli. Men det är fortfarande oklart hur mycket pengar Spanien kommer att behöva totalt.

HBL - 13 jul 12 kl. 03:00

Stödet till Spanien en kamp mot klockan

Redan från början var det uppenbart att tidtabellen för det spanska stödpaketet var stram. På grund av Finlands garantikrav verkar tidtabellen nu ohållbar och resten av euroländerna väntar otåligt på besked.För att de spanska bankerna inte ska råka i nödläge krävs en första stödsumma på 30 miljarder euro illa kvickt.

HBL - 30 mar 13 kl. 18:19

"Cyperns åtgärder är tillräckliga"

Det räcker troligtvis att ta itu med storinvesterarna i de cypriotiska bankerna för att se till att kraven från de EU-länder som gett landet stödpaketet uppfylls, säger Nordeas chefsekonom Roger Wessman.På så sätt kan finansieringen av de cypriotiska bankerna fortsätta tills vidare, menar han. Cyperns centralbank uppger att storinvesterarna får 37,5 procent av deras besparingar som överstiger 100 000 euro som aktier i banken.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Avtal Finland?Spanien för EU-stöd

Finland och Spanien har slutit ett avtal om säkerheter för EU-stödpaketet, meddelar Finlands finansminister Jutta Urpilainen enligt etermediebolaget Yle. Det var ett krav från socialdemokraterna för att delta i stödet och liknar uppgörelsen med Grekland. Riksdagen röstar om det på torsdag.

Helsingborgs Dagblad - 17 jul 12 kl. 17:49

Avtal Finland?Spanien för EU-stöd

Finland och Spanien har slutit ett avtal om säkerheter för EU-stödpaketet, meddelar Finlands finansminister Jutta Urpilainen enligt etermediebolaget Yle. Det var ett krav från socialdemokraterna för att delta i stödet och liknar uppgörelsen med Grekland. Riksdagen röstar om det på torsdag.

YLE - 18 jul 12 kl. 12:50

Ekonomer försiktigt hoppfulla över avtalet

Diverse finländska ekonomer tycker att säkerhetsavtalet mellan Finland och Spanien är en bra deal. Ute i Europa ses Finland inte längre som en stötesten i eurozonen, utan en del av lösningen. Nordeas forskningsledare Aki Kangasharju varnar för att euroländerna i framtiden kan tvingas stöda Spanien som stat.

Fler nyheter från DN

DN - 21 timmar sedan

Efter krisen kommer folk att längta efter friheten

Tillfälliga undantag som möjliggör statliga ingrepp under en kris är ingen modell för ett varaktigt samhällsbygge..

DN - Igår: 16:29

Hög tid att utöka coronatesterna

Ett antal länder har framgångsrikt använt masstestning i kampen mot coronasmittan..

DN - I förrgår: 06:00

Inte undra på att de vårdanställda kallas hjältar

Många civila går nu steget längre och frågar: Vad kan vi göra för att hjälpa?.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.