Nyan > Svenskfinland

Monday, 06 April, 21:02

Nyan - 25 mar 20 kl. 18:27

Byggstipendier till Skogshyddan och fredsinstitutetFolke Wickströms minnesfond för belysande och bevarande av Mariehamns byggnadskultur delar ut två stipendier. .
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Skogshyddan, Wickströms, Mariehamns

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Byggstipendiertill , Skogshyddanoch , fredsinstitutet
YLE - 07 okt 16 kl. 14:14

Haavisto ny ordförande för Europeiska fredsinstitutet

Riksdagsledamoten och utrikesministerns särskilda representant för fredsmedling Pekka Haavisto från de gröna har utnämnts till ordförande för Europeiska fredsinstitutet. Haavisto efterträder FN:s sändebud i Syrien Staffan de Mistura. - Utnämningen av Pekka Haavisto är ett utmärkt val och samtidigt ett erkännande för Finlands långsiktiga arbete för fredsmedling, kommenterar utrikesminister Timo Soini.

YA - 08 feb 16 kl. 21:45

Alkohol stals… vid inbrott på Skogshyddan

Stora mängder alkohol och vin stals från Restaurang Skogshyddan natten mellan lördag och söndag. "Vi har säkrat viss teknisk bevisning", säger Hasse Persson vid Ystadspolisen..

YA - 15 aug 18 kl. 00:01

Livemusik på Skogshyddan

På torsdag blir det livemusik på restaurang Skogshyddan i Sandskogen..

YA - 22 aug 18 kl. 11:52

Musik på Skogshyddan två kvällar

Ännu har inte alla näringsställena i Sandskogen stängt för säsongen. Två kvällar i rad blir det livemusik på Skogshyddan..

YA - 29 aug 18 kl. 22:22

Sista utespelningen på Skogshyddan

På fredag kväll är det dags för sista utespelningen på restaurang Skogshyddan i Sandskogen..

Nyan - 30 okt 13 kl. 12:00

Fredsinstitutet mot stödbeslut

Stiftelsen Ålands fredsinstitut har lämnat in besvär till förvaltningsdomstolen över Mariehamns stads beslut den 11 september gällande beredning och tillämpning av regelverket för stöd.
Staden har fått handlingarna för att kunna lämna in sitt skriftliga bemötande. Bakgrunden är att fredsinstitutet i år har fått avsevärt mindre i stöd än tidigare från Mariehamns stad som ändrat kriterierna för bidrag till stiftelser.

Regeringen - 12 maj 14 kl. 21:22

Europeiska fredsinstitutet EIP presenterades

I anslutning till EU:s utrikesministermöte i Bryssel den 12 maj presenterades fredsinstitutet EIP av den nye direktören Staffan De Mistura. Sverige är ett av åtta länder som står bakom initiativet. Institutet ska agera flexibelt och koppla samman befintlig expertis och kompetens i hela Europa.

Nyan - 15 okt 14 kl. 11:48

Fredsinstitutet får 20 000 i bidrag

Stiftelsen Ålands fredsinstitut beviljas ett ytterligare verksamhetsbidrag om 20 000 euro från landskapsregeringen.
Fredsinstitutet behöver extra verksamhetsstöd eftersom man under året konstaterat att personalkostnaderna i form av pensionsskulder inte varit fullt beaktade i tidigare års bokslut samt att man inte hade budgeterat för Kastelholmssamtalen som man arrangerade tidigare i år. (ml).

Nyan - 07 feb 18 kl. 08:00

Fredsinstitutet får stöd från utrikesministeriet

Ålands fredsinstitut får 20 000 euro i understöd från utrikesministeriet. Syftet är att stödja verksamhet som rör Finlands utrikes- och säkerhetspolitiska riktlinjer och internationella förbindelser. I år fokuserar man på internationellt samarbete, konfliktförebyggande och fredsmedling, mänskliga rättigheter och demokrati i utrikes- och säkerhetspolitiken samt det transatlantiska samarbetet, berättar institutet i ett pressmeddelande.

Nya Wermlands Tidningen - 19 sep 17 kl. 15:55

Kräftskiva på Skogshyddan

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Lamr om skogsbrand norr om Kantarellen

En förbipasserande som på måndagen såg att det brann i skogen strax norr om Kantarellen larmade brandkåren. – Det var dock en kontrollerad eldning så vi behövde inte göra något, säger brandinspektör Thomas Mattsson. Han flaggar för att om det förblir torrt kan det bli aktuellt att utfärda skogsbrandvarning till påsk.

Nyan - 2 timmar sedan

Stallhagen ska sälja öl till 1200 Keskobutiker

Stallhagen har skrivit ett avtal med Kesko som innebär att sju av företagets ölsorter kommer att finnas i 1200 butiker i Finland. .

Nyan - 3 timmar sedan

Villkorlig dom för grov rattfylla

Föraren hade över 1,6 promille i utandningsluften efter körningen på en landsväg i Jomala i december. Han hade två passagerare i bilen och trafiken längs vägen var livlig. .

Nyan - 4 timmar sedan

Ny utbildning för assistenter

Ålands landskapsregering har gett Ålands gymnasium i uppdrag att planera en utbildning för arbete som personlig assistent med start under 2021. – Utbildningen ska ge nödvändiga grundkunskaper för att arbeta som assistent till personer med funktionsnedsättning, skriver landskapsregeringen. Ålands gymnasium ombeds att inom juni inkomma med ett förslag till upplägg, antal studieplatser och starttidpunkt.

Nyan - 4 timmar sedan

Nordlund ordinarie räddningschef

Karl Nordlund har av Mariehamns stads infrastrukturchef Kai Söderlund utsetts till ordinarie räddningschef från och med den 1 maj. – Mariehamns stad har haft tillfälliga lösningar på vissa tjänster med anledning av diskussionerna om en gemensam räddningsmyndighet. Karl Nordlund har fungerat som tf räddningschef och hans ordinarie tjänst som alarmmästare har också varit tillfälligt besatt.

Nyan - 6 timmar sedan

Direktsändning från måndagens pressinfo

Landskapsregeringen har i dag, måndag 6 april med start klockan 16.00, ett infotillfälle om coronasituationen.
Här kan du se direktsändningen från informationen.

Nyan - 7 timmar sedan

Ansöker om Leaderpengar för virtuella stängsel

Om allt går i lås blir det test av så kallade virtuella stängsel på Åland i sommar. .

Nyan - 7 timmar sedan

Fysiska boklån upphör

I morgon tisdag 7 april är sista dagen att hämta ut reserverade boklån från stadsbiblioteket. Detta efter att regionförvaltningsverken utfärdat nya anvisningar, som innebär att fysisk hantering av böcker inte längre får förekomma på grund av risken för spridning av coronaviruset. Landskapsregeringen beslöt den 2 april att följa dessa anvisningar och rekommenderar att kommunbiblioteket på Åland upphör med fysiska utlån, transporter och utplaceringar av bokkassar till låntagare.

Nyan - 9 timmar sedan

Katrina ställer in operor

Av Kulturföreningen Katrinas planerade evenemang våren 2020 kommer en del att ställas in. – Planen var att sända operorna Tosca den 11 april och Maria Stuarda den 9 maj. Det kommer inte att ske.

Nyan - 10 timmar sedan

FC Åland hjälper riskgrupper

Med anledning av den pågående coronaviruspandemin erbjuder FC Åland nu hjälp till alla som är i riskgrupp för viruset. ”Behöver ni handla mat eller något annat småfix så kontakta oss så ska vi försöka hjälpa er efter bästa förmåga”, skriver föreningen i ett inlägg på sin Facebook-sida. FC Åland meddelar även att det inte kostar något extra.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.