Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 07 April, 19:07

Cornucopia - 25 mar 20 kl. 18:18

Spiltan Fonder försenad med utbetalningar - även innan brytpunkten har inte fått betaltSpiltan Fonder är försenad även med sina utbetalningar för de kunder som sålde sina innehav före brytpunkten för torsdagens frysning av Spiltans räntefonder. Detta rapporterar flera läsare.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Fonder, Spiltans, Spiltan Fonder, Avanza, Spiltan, Finansinspektionen, FI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spiltan, Fonder, försenadmed , utbetalningar, även, innan, brytpunktenhar , inte fått betalt
PrivataAffärer - 19 mar 20 kl. 16:00

FI i krismöte om företagsobligationsfonder

Företagsobligationer har vuxit kraftigt i popularitet på senare år, och likviditeten är normalt god men de senaste dagarna har situationen dock blivit extrem. DI har varit i kontakt med ett flertal källor som målar en dyster bild av en marknad under stark press. Eftersom företagsobligationer handlas i stora poster rör det sig till stor del om institutionella placerare som är väl medvetna om att det kan torka upp i svåra tider.

PrivataAffärer - 14 dec 18 kl. 11:08

Hernhag: Tre spännande tillväxtcase

Boktips: Just nu finns Marcus Hernhags fyra aktieböcker att köpa i vår butik. Klicka här för att komma till bokhandeln. Olof: Hej Marcus.

Cornucopia - 08 maj 17 kl. 10:01

Lysa - förvaltning med mycket låga avgifter utan intressekonflikter

Jag är kund hos Lysa och de har kontaktat mig för ett sponsrat inlägg. Detta inlägg är publicerat i samarbete med Lysa.
Lysas nya skräddarsydda förvaltningstjänst erbjuder mycket låga avgifter och förvaltning av ditt kapital helt utan intressekonflikter.

Cornucopia - 06 sep 13 kl. 15:56

Fredagsmys: Vad är dina fondinnehav i PPM-spelet?

Dags för lite härlig fredagsmys igen! Låt oss denna mysiga fredag diskutera premiepensionsspelet!

Föga överraskande har det ju kommit gutturala strupljud från (S)tefan Löfvén om att riva upp PPM, då det ju är grymt orättvist att en del lyckas bättre än andra med sin fondförvaltning.

News55 - 07 dec 17 kl. 13:50

Så många miljarder får Sveriges pensionärer i helgen

På lördag får du veta hur mycket du får i premiepension då det är dags för Pensionsmyndigheten att betala ut premiepension. Och för de flesta sparare kan det röra sig om relativt avgörande summor, det rapporterar Aftonbladet. – Det är i genomsnitt ungefär 7 000 kronor per sparare.

Sydsvenskan - 05 jun 11 kl. 00:05

"Nya krafttag mot korruption"

Mutor och korruption är starkt kopplade till den organiserade brottsligheten och är förödande för samhället. Därför kommer EU-kommissionär Cecilia Malmström i morgon att presentera ett förslag om att EU ska intensifiera kampen mot korruptionen.
Mutskandal, ekobrott och korruption är rubriker som synts i medierna allt oftare det senaste året.

VA - 27 jun 11 kl. 14:28

Frankrike förlänger grekiska lån

27 juni Frankrikes president Nicolas Sarkozy sade i dag att den franska regeringen och landets banker gjort upp om en plan för hur bankerna ska förlänga löptiden på obligationslån till Grekland, som en del av hanteringen av skuldkrisen. Modellen bygger på att bankerna byter ut befintliga obligationer mot nya 30-åriga obligationer. Sarkozy tillade att han hoppas att andra länder i Europa följer det franska exemplet och att detaljer i hur allt genomförs kan komma att justeras efter ytterligare diskussioner.

BT - 12 maj 14 kl. 07:23

Göteborg granskar alla stiftelser

Göteborgs kommun ska kolla tusentals ansökningar till stadens alla stiftelser, för att se så att allt gått rätt till, uppger Göteborgs-Posten. Det handlar om drygt hundra stiftelser och fonder som betalar ut pengar till bland annat välgörande ändamål och ekonomiskt behövande familjer. En sådan här revision har aldrig tidigare gjorts och bland annat ska alla testamenten som ligger till grund för stiftelserna granskas.

Cornucopia - 26 sep 15 kl. 10:23

Byggbranschen: Om hushållen måste amortera kraschar bostadsmarknaden

Byggbranschens företrädare och lobbyister går nu ut och meddelar att de svenska hushållens skuldbubbla är så katastrofal att om Riksbankens önskemål om amorteringskrav infrias, så kraschar bostadsmarknaden och vi får en fastighetskris.

Det är kontentan av en debattartikel man publicerar hos Bonnier/DN. De svenska hushållens skulder har växt sig så stora att de helt enkelt inte går att betala av.

SvD - 08 apr 16 kl. 16:45

Hoppas att EU:s avtal med Turkiet blir en parantes

EU:s misslyckande med att dela ansvaret för flyktingströmmen till Europa hotar unionens framtid. Det säger italienska parlamentets talman Laura Boldrini. Lösningen tror hon kan vara att stoppa utbetalningar ur EU:s fonder till länder som vägrar ta emot flyktingar.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 4 timmar sedan

SCB: Ingen preliminär överdödlighet i mars trots coronautbrottet

SCB har publicerat preliminär dödstalstatistik för februari och mars månad. Den visar inte på någon överdödlighet, inte ens när man stryker de senaste två veckornas eftersläpande siffror.
Antal döda 1 - 20:e mars åren 2015 - 2020, samt medel för dessa år.

Cornucopia - 4 timmar sedan

Sponsorserbjudande till bloggläsande företagare

Med anledning av coronakrisen går bloggen nu ut med ett generellt erbjudande till bloggläsare att betala för redaktionell reklam och på så sätt sponsra bloggen. Med frånvaro av ordinarie reklam innebär det en möjlighet för småföretag att få exponering under krisen. Istället för tidigare fasta priser för redaktionell reklam kan ni nu lägga anbud på vad ni vill betala och bli listade som sponsorer om ni accepteras.

Cornucopia - 7 timmar sedan

Lysa har nollat Spiltan Räntefond Sverige

Investeringsrobottjänsten Lysa har nollat sitt innehav i Spiltan Räntefond Sverige, även om fonden fortfarande listas som en dela av Lysa räntor.Skärmdump från Lysa.Därmed behöver man inte oroa sig över innehavet i Lysa, som på grund av tidigare 17% andel av räntedelen placerad i Spiltan Fonders Räntefond Sverige, var tvungen att stoppa handeln i räntedelen under några dagar.

Cornucopia - 8 timmar sedan

Coronakrisen i en graf: Nyanmälda arbetslösa USA

Dags för en graf över coronakrisen, antagligen den värsta ekonomiska krisen i modern tid. Grafen nedan visar nyanmälda arbetslösa (alltså inte varslade - eng initial jobbless claims) i USA.Nyanmälda arbetslösa i USA per månad.

Cornucopia - 9 timmar sedan

Mer än var fjärde bloggläsare tror sig ha smittats av coronaviruset

Ta denna enkäts resultat för vad den är - till största del en nischad grupp bloggläsares självskattning. Den är inte vetenskaplig även med 2 588 respondenter eller grovt räknat var tjugonde till trettionde veckoliga bloggläsare.

Mer än var fjärde bloggläsare tror sig ha smittats av coronaviruset, mestadels med milda symptom som inte bekräftats via test.

Cornucopia - 10 timmar sedan

Anders Ygeman 2017: "Modernt civilt försvar kan inte bygga på [lager och skyddsmasker]"

År 2017 höll dåvarande inrikesminister Anders Ygeman (S) ett tal om det moderna civila försvaret. Beskedet var bland annat att det inte kan bygga på forna tiders lager, att det ska fokusera på IT och att det ska värna demokratin. 2020 har vi inga lager och regeringen gick vidare med sitt förslag om att begränsa demokratin och låta regeringen köra över riksdagen med dekret.

Cornucopia - 11 timmar sedan

Tjuren rusar vidare in i fällan - extrem börsuppgång i USA

Tjurarna fortsätter rusa in i tjurfällan, och börsen fortsätter uppföra sig extremt vilket innebär att detta inte är över än. De amerikanska börsindexen rusade runt sju procent under gårdagen, men det är relativa lugna rörelser i Asien under morgonen.Fin tjur, vore synd om något skulle hända med den...

Cornucopia - Igår: 16:17

MÖP-måndag: Coronakrisen chans för Försvarsmaktens rekrytering av GSS/K

Dags för MÖP-måndag igen. Coronakrisen innebär en fantastisk möjlighet för Försvarsmakten att maximera rekryteringen till heltidsanställda gruppchefer, soldater och sjömän (GSS/K). Detta då de värnpliktiga ungdomar som snart muckar därmed får en chans att övervintra den värsta ekonomiska krisen i modern tid i Försvarsmaktens trygga famn.

Cornucopia - Igår: 14:30

Coronakrisen i en graf: Antalet varsel per månad

Internationella (som IMF) och nationella bedömare menar att coronakrisen är den värsta ekonomiska krisen i modern tid. En graf som kan illustrera detta är grafen över antalet varslade per månad nedan, som sträcker sig tillbaka till januari 1981.
Antal varsel per månad.

Cornucopia - Igår: 13:14

Kungligt finbesök hemmavid på kvällskvisten

Igår fick gården kungligt hembesök. Om inte av kungen, så åtminstone två prinsar. En av dem visar upp en skada vars ursprung kan diskuteras.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.