UT > Nyheter

Monday, 30 March, 00:07

UT - 25 mar 20 kl. 18:30

Världscupen: Nu stoppas snökanonerna på LassalyckanUnder onsdagen kom beskedet – nu slutar snökanonerna gå på Lassalyckan. Högen som bidrar till att snösäkra nästa års världscup slutade på mellan 3 000 och 4 000 kubikmeter. .
Läs mer på UT
Läs mer om:
Lassalyckan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: VärldscupenNu , stoppas, snökanonerna, Lassalyckan
UT - 11 jan 17 kl. 13:06

Dricksvatten räddar världscupen

Det är genom att pumpa fram miljontals liter rent dricksvatten som arrangörerna klarar att tillverka tillräckligt med konstsnö inför världscupen i skidor på Lassalyckan om en dryg vecka..

UT - 28 okt 17 kl. 01:00

Budget 2018: Miljoner till världscupen och ny förskola

En ny förskola vid Ryttershov. Ytterligare miljoner till världscupen i skidor på Lassalyckan. Det är några av satsningarna i förvaltningens förslag till budget inför nästa år..

UT - 26 feb 20 kl. 17:02

Snösäkert satsar på både spår och sparad hög till världscupen

Det ena utesluter inte det andra. Det blir både ett 1,2 kilometer långt spår med konstsnö på Lassalyckan och en så stor snöhög som möjligt till nästa års världscup. På onsdagskvällen mullrar kanonerna igång..

UT - 08 apr 16 kl. 17:00

Klartecken för investering på Lassalyckan - utan debatt

Debatten uteblev när kommunstyrelsen ställde sig bakom förslaget att bevilja ytterligare fyra miljoner kronor för investeringar inför världscupen i längdskidåkning på Lassalyckan i januari nästa år..

UT - 28 apr 16 kl. 21:34

Dubblerad investering på Lassalyckan

Kommunfullmäktige beslutade som väntat att skjuta till ytterligare fyra miljoner kronor till investeringar på Lassalyckan. Men kravet från arrangören av världscupen låg betydligt högre än så..

UT - 29 dec 16 kl. 01:00

Ytterligare pengar tillförs Lassalyckan inför världscupen

Kommunstyrelsen ska i nästa vecka ta beslut om ett ekonomiskt tillskott på 700 000 kronor till ytterligare markåtgärder på Lassalyckan. Det kan tolkas som ett avsteg från det avtal som upprättats mellan kommunen och arrangörsbolaget. Kommunalrådet Mattias Josefsson (S) ser det inte så..

UT - 04 jan 17 kl. 17:43

Beslut: Sparad snö körs till Lassalyckan

Kylan kom lägligt. Nu pågår snöproduktionen för fullt inför världscupen på Lassalyckan. Under torsdagen kommer också delar av snöhögen vid Ulricehamns skicenter att köras ut till spåret..

BT - 25 maj 17 kl. 16:10

Sverigecupen tillbaka på Lassalyckan

Sverigecupen gör comeback på Lassalyckan. I väntan på världscupen 2019, gör svensk elit upp i både sprint och distans redan nästa år..

UT - 22 jan 19 kl. 12:17

Lassalyckan tisdag: Lugn, hungriga funktionärer – militären står redo

Uppladdningen inför världscupen på Lassalyckan pågår med oförminskad styrka. Nu är även stora koktrossen på plats – för att mätta många hungriga funktionärsmagar..

UT - 23 jan 19 kl. 13:15

Mobiltäckningen förstärks under världscupen

Vid världscupen i skidor i Ulricehamn 2017 var det det flera i publiken som upplevde brister i mobilnätet på tävlingsområdet Lassalyckan. Inför världscupen den här gången har operatörerna gjort tillfälliga förstärkningar av sina respektive nät..

Fler nyheter från UT

UT - 5 timmar sedan

Återvändaren Albert Nilsson siktar mot stjärnorna på hemmaplan

I spåret av coronautbrottet fick Tvärredsbördige Albert Nilsson avsluta sista terminen i USA tidigare än väntat. Nu laddar han inför den något senarelagda vårsäsongen på hemmaplan. .

UT - 9 timmar sedan

Brott: Åtalas för grovt rattfylleri

En man i 25-årsåldern åtalas nu vid Borås tingsrätt misstänkt för grovt rattfylleri..

UT - 11 timmar sedan

Andra raka för Månstad mot Sjötofta

Andra matchen mot Sjötofta slutade återigen med Månstad–seger. Men frågan är hur man ska göra medan man väntar på seriestart och det tredje mötet – det som är på allvar..

UT - 13 timmar sedan

Övernattade på kundtoalett – vägrade komma ut

Polisen fick rycka ut med tre patruller..

UT - 13 timmar sedan

Skilsmässa inom handbollen: ”Finns ingen schism”

KFUM Ulricehamn och Borås HK går skilda vägar. Efter två år med gemensamt seniorlag i herrarnas division 3 väljer KFUM att avsluta samarbetet. – Spelarna ville det här, säger klubbchefen Henrik Lindgren..

UT - 16 timmar sedan

Biblioteket levererar färgstark läsglädje på hjul

Utsidan är prydd med konstverk i regnbågens alla färger. Insidan innehåller ett minst lika färgstarkt bokregister. Kommunens nya husvagn fungerar både som bibliotek och streetart.

UT - 19 timmar sedan

Efter efterlysningen – fördubblade lager av handsprit

Den interna efterlysningen av handsprit för äldreomsorgens räkning gav bättre resultat än väntat. Resultatet blev att lagret fördubblades. .

UT - 23 timmar sedan

Insändare: Bygg mer utanför stan

För några månader sedan skrev jag en insändare till UT om att det borde satsas på gruppbostäder utanför stan. Men det gäller också vanliga lägenheter..

UT - 23 timmar sedan

Insändare: Hur går den bilden ihop med ett nedläggningshotat fritidshem?

I Grönahög är det ideella engagemanget i våra föreningar stort. Vi i föreningarna tillsammans med våra medlemmar är vana vid att på egen hand genomföra projekt och kämpa för vår bygd..

UT - Igår: 18:13

Målen var det positiva på Dalshov

Det som skulle ha varit genrepet inför seriestarten blev istället ett mediokert avslut på första försäsongen. – Avslaget, är Erik Anderssons betyg..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.