Expressen > Nyheter

Thursday, 09 April, 09:48

Expressen - 25 mar 20 kl. 18:15

Mathias fick slänga två ton matsvampCoronakrisen har slagit hårt mot många företagare och Hällestad som odlar svamp är inget undantag.I vanliga fall brukar de kunna förutspå hur mycket svamp som kommer att gå åt – men nu har de fått slänga två ton. – Det är första gången vi slänger så mycket, berättar Mathias Persson, Marknad & produktutvecklings chef på Hällestad. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Hällestad, Mathias Persson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mathiasfick , slänga, två, ton, matsvamp
Nerikes Allehanda - 19 sep 15 kl. 05:05

”Vi är både mamma och pappa”

Regnet öser ner när jag svänger in på parkeringen utanför Frejgården i Kumla. Dörren till den ljusgula byggnaden står öppen och en man med ett stort leende och snälla ögon tar emot mig. Han presenterar sig som Mathias Nordin, föreståndare för Frejgården, boendet för ensamkommande flyktingbarn.

YLE - 13 maj 13 kl. 05:19

Lönsamt med export av norsen

Norsen kunde bli en betydande österbottnisk exportvara i framtiden. Redan nu fiskas och säljs Nors från Malax och Maxmo till de Baltiska länderna och Ryssland och efterfrågan är stor. Norsen är en eftertraktad lyxvara och just nu är det norsfrosseritider så efterfrågan är nog större än utbudet.

YLE - 13 maj 13 kl. 05:42

Lönsamt med export av nors

Norsen kunde bli en betydande österbottnisk exportvara i framtiden. Redan nu fiskas och säljs Nors från Malax och Maxmo till de Baltiska länderna och Ryssland och efterfrågan är stor. Norsen är en eftertraktad lyxvara och just nu är det norsfrosseritider så efterfrågan är nog större än utbudet.

YLE - 19 apr 17 kl. 18:29

Fyrvaktarens flickor gör upp om arv på Teater Rampfeber

- Vi har inte gjort något liknande här tidigare, så det känns extra spännande, berättar skådespelarna i årets uppsättning av Teater Rampfeber i Vanda. Tre mycket olika damer ska göra upp om en fyrvaktares arv. Tove Appelgren har skrivit pjäsen Fyrvaktarens dotter som nu sätts upp på Teater Rampfeber i Vanda.

Uppsalanyheter.se - 18 jun 15 kl. 04:19

Recension: Extra allt med Beat Bakery

Nybildade Funk- och Soulbandet Beat Bakery från Uppsala gjorde en bejublad debutspelning på Hijazz under onsdagkvällen - en spelning som enklast sammanfattas med "extra allt".Nybildade Funk- och Soulbandet Beat Bakery från Uppsala gjorde en bejublad debutspelning på Hijazz under onsdagkvällen - en spelning som enklast sammanfattas med "extra allt".   För en vecka sedan besökte vi på Uppsalanyheter Salabackekyrkan där nybildade bandet Beat Bakery repade inför onsdagens debutspelning på Hijazz.

YLE - 19 sep 13 kl. 08:58

Spotlight: Nationalsocialismens soldater

Nordiska Motståndsrörelsen har som mål att skapa en nordisk, nationalsocialistisk stat. För dem är våld ett politiskt verktyg, och de förbereder sig för revolutionen som ska krossa dagens demokratiska system. Den revolutionära nazistorganisationen Finska Motståndsrörelsen blev känd för största delen av finländarna i slutet av januari i år.

YLE - 04 jun 17 kl. 20:02

Sommarteatern förenar generationer och fostrar fram nya skådespelare

Repetitionerna är i full gång på sommarteatrarnas scener runt om i Svenskfinland. Under några sommarveckor hoppas man att utomhusscener och ungdomsföreningshus drar fulla hus. Teaterboulaget i Pargas firar 20-års jubileum i år.

YLE - 19 okt 15 kl. 13:25

Ambitiösa elever i idrottsklassen - men pressen får inte bli för stor

I S:t Olofsskolan i Åbo har eleverna i tre år kunnat välja en idrottsklass. De som går i idrottsklassen har möjlighet att träna två morgnar i veckan, antingen tillsammans med klassen eller med sin egen förening. Tanken är att ungdomar som siktar på en idrottskarriär ska få möjligheten att utvecklas och testa på en målmedveten träningsrutin.

Skånskan - 06 nov 16 kl. 17:15

Musikal med angeläget och tänkvärt budskap

Recension Next To Normal
Musik: Tom Kitt.
Manus & sångtexter: Brian Yorkey.
Översättning: Fredrik Fischer & Linnéa Sjunnesson.

BT - 29 sep 14 kl. 08:16

Firade födelsedag med sina hjältar

Snacka om 36-årspresent! Hängivne Elfsborgssupporten Patrik Johansson i Tranemo fick i går på självaste födelsedagen träffa sina hjältar inför AIK-matchen och bjöds på middag i restaurangen på Borås Arena. Patrik har en funktionsnedsättning och är rullstolsburen.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

Ylvas make dog – fick betala extra för transporten

Ylva Janssons make, Henning, avled vid 81 års ålder i coronaviruset efter att smittan spridit sig på hans äldreboende. Först fick Ylva Jansson besked om hon inte fick se honom en sista gång – kistan skulle vara sluten av smittskyddsskäl.  – Sedan berättade de att transportören skulle ha 1 995 kronor extra för att frakta honom från bårhuset till krematoriet, säger hon.

Expressen - 1 timme sedan

Professorn: 30-40 procent av Stockholmarna kan ha smittats

Forskare tror att vi kan uppnå flockimmunitet när 60 procent av jordens befolkning smittats av coronaviruset.I Stockholm kan runt 30 till 40 procents redan haft viruset, det tror Jan Albert, professor i smittskydd vid Karolinska institutet..

Expressen - 1 timme sedan

CORONA I KORTHET: USA går om Spanien i antal dödsfall • Wolds kritik efter smittan på äldreboenden: ”Tänk om” • Larmet från Malmö: Vårdpersonal jobbar i privata kläder

USA har konstaterat nästan 2 000 nya dödsfall – och har nu gått om Spaniens totala dödsantal.■■■Professor Agnes Wold är kritisk till coronasmittan på äldreboenden och inom hemtjänsten – och menar att Sverige måste tänka om.■■■Vårdpersonal i Malmö larmar om att de tvingas arbeta i sina privata kläder.

Expressen - 2 timmar sedan

Polisen söker 85-årig kvinna i Malmö: ”Stora resurser”

Polisen letar efter en 85-årig kvinna som har försvunnit från ett äldreboende i Malmö. – Vi har satt in stora resurser med flera patruller och även hund för att försöka hitta henne, säger Tommy Bengtsson, vakthavande befäl polisregion Syd till Sydsvenskan..

Expressen - 2 timmar sedan

Lastbil har vält – E6 avstängd i norrgående

På torsdagsmorgonen har en lastbil vält på E6 i Varberg.Olyckan har inträffat precis efter centrumavfarten i norrgående riktning. E6 är helt avstängd i norrgående riktning.

Expressen - 2 timmar sedan

Det blir ”Sommarlov” i SVT – men spelas in utan publik

Varje sommar brukar upp mot 100 000 personer besöka inspelningarna av SVT:s ”Sommarlov” i Malmö. På grund av coronakrisen blir det utan publik i år. Men alla barn kan vara lugna – ”Sommarlov” dyker ändå upp i rutan.

Expressen - 2 timmar sedan

Halv miljard människor kan bli fattiga efter viruset

Coronaviruspandemin kan försätta en halv miljon i fattigdom, enligt en ny rapport.Enligt författarna av rapporter, framtagen av hjälporganisationen Oxfam, behövs ett globalt ekonomiskt krispaket för att undvika katastrof..

Expressen - 2 timmar sedan

En anhållen för mordförsök efter bråk

På onsdagskvällen hamnade två män i bråk vid Sylte Center i Trollhättan varpå den ena tog fram en kniv och högg mot den andre.– Det blev avvärjningsskador på en hand och en rispa i pannan. Mannen kunde lämna sjukhuset efter omplåstring, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Expressen - 3 timmar sedan

Larmet: Vårdpersonal jobbar i privata kläder 

Karin Collvin och Tanja Markestål möter varje dag svårt sjuka och äldre patienter inom hemsjukvården.Men de har inga arbetskläder.I stället tvingas de använda sina egna kläder, som de har på sig till och från jobbet och även hemma.

Expressen - 3 timmar sedan

Wolds kritik om smittan på äldreboenden: ”Tänk om”

Att coronaviruset har fått spridning på svenska äldreboenden har pekats ut som en anledning till de höga dödstalen i Sverige.Nu kommer Agnes Wold med skarp kritik mot den höga omsättningen av personal inom hemtjänst och äldreboenden.– Man måste tänka om, lägga om scheman och sluta med timvikarier, det går inte att ha det så i en pandemisituation, säger professorn i klinisk bakteriologi..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.