Barometern > Nyheter

Saturday, 28 March, 09:17

Barometern - I förrgår: 17:53

Två smittade på äldreboende: ”Informerat personalen”Två personer på ett äldreboende i länet har under onsdagen bekräftats smittade med det nya coronaviruset..
Läs mer på Barometern

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Två, smittade, äldreboende, Informerat, personalen
Barometern - 13 feb 20 kl. 17:09

Så försvarar S chockhyra på äldreboende

Hyran på Äppelvägens äldreboende höjdes vid årsskiftet – utan att pensionärerna fick information i förväg. För en del personer var höjningen 25 procent. ”Vi skulle ha informerat först.

SR - Igår: 18:40

Bekräftat: Coronasmittade på äldreboende

Enligt Region Stockholm har fler personer i stadsdelarna Spånga och Kista västra Stockholm behövt sjukhusvård för covid-19-smitta jämfört med andra delar av Stockholms län. Nu bekräftar Marita Johansson som är medicinskt ansvarig sjuksköterska i området att man också har smittade på ett av sina äldreboende..

Expressen - 16 timmar sedan

De anhörigas frågor efter dödsfall på äldreboende

Hjortsbergs äldreboende i Falkenberg är drabbade av coronasmittan.Sex boende och en i personalen är bekräftat smittade.I veckan avled en äldre kvinna på boendet som inte testats men som enligt anhöriga uppvisat symptom.

GöteborgsPosten - 17 timmar sedan

Över 3 000 smittade – 92 döda

Över 3 000 personer har nu bekräftats smittade av coronaviruset i Sverige. Dödsfallen är 92 stycken. Den förhållandevis stora ökningen jämfört med dagen före beror på att Region Stockholm gått bakåt i tiden och hittat fler dödsfall..

Cornucopia - 08 mar 20 kl. 15:38

Utmärkt smittspårning i Sverige - således många identifierade smittade, inga döda (just nu)

De svenska smittskyddet och sjukvårdens smittspårning är mycket effektiv, vilket lett till att Sverige likt Sydkorea snabbt klättrar på listorna över smittade av coronavriuset SARS-CoV-2. Samtidigt är antalet döda i skrivande stund noll, i kontrast mot Italiens sex döda vid lika många smittade.
Norditalien alldeles söder om Mont Blanc-tunneln.

YLE - 19 mar 15 kl. 12:12

Stor skabbepidemi på äldreboende i Borgå

Femton patienter och lika många vårdare vid Johannahemmet i Borgå har fått symptom av skabb. Läkaren säger att det handlar om en epidemi. Skabb är en hudsjukdom som är irriterande, men ofarlig.

GöteborgsPosten - 06 maj 15 kl. 19:36

Smittade hallonen har även nått Sahlgrenska

De frysta hallon, som misstänks ha orsakat tre personers död på ett äldreboende i Ljungby, har distribuerats även till Sahlgrenska universitetssjukhuset. – Vi har fått från samma parti, men i och med att vi alltid kokar frysta bär har det inte inneburit problem, säger Stefan Sarajärvi vid SU till gt.se..

GöteborgsPosten - 06 maj 15 kl. 19:36

Smittade hallonen har nått Sahlgrenska

De frysta hallon, som misstänks ha orsakat tre personers död på ett äldreboende i Ljungby, har distribuerats även till Sahlgrenska universitetssjukhuset.– Vi har fått från samma parti, men i och med att vi alltid kokar frysta bär har det inte inneburit problem, säger Stefan Sarajärvi vid SU till gt.se..

Aftonbladet - 22 mar 20 kl. 17:44

Två coronasmittade på äldreboende – personal vårdar med hemmagjorda visir

▸ Två personer på äldreboendet Väderkvarnen i Stockholm har konstaterats smittade av coronaviruset..

Nyheter 24 - 28 nov 11 kl. 07:22

Kyrka uppmanade hiv-smittade att sluta ta mediciner ? sex dog


Pastorer i Storbritannien "helade" hiv-smittade och förklarade att deras smitta var avlägsnad och att de kan sluta med all sin medicinering mot sjukdomen. Minst sex personer har nu dött. Pastorer från den frikyrkliga rörelsen Synagogue Church of all Nations anordnade kyrkliga ceremonier där de lovade att driva ut hiv-smittade personers "hiv-demoner", skriver Sky.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Instängd gruvarbetare: Så klarar du isolering

De var fast i underjorden i 69 dagar. Här är några av de chilenska gruvarbetarnas bästa tips till alla som sitter isolerade till följd av coronavirusets härjningar i världen..

Barometern - 15 minuter sedan

Bokrecension: Rörande och upprörande rapport från dödsfabrikerna

Lina Gustafsson är veterinär. Hennes bok inifrån blir inte sämre av att den är ytterst välskriven menar en rörd, upprörd och förbannad recensent efter att ha läst en rapport från ett slakteri..

Barometern - 15 minuter sedan

Enorma stödåtgärder skapar nya risker

Stater pumpar just nu in svindlande summor pengar till hushåll, företag och banker för att hålla liv i ekonomin, när nästan allt tvärnitar till följd av coronapandemin. Pengarna kommer till stor del från centralbankernas sedelpressar och medför en ökad risk för finansbubblor och hög inflation längre fram. Men den risken måste tas just nu, enligt experter TT har talat med..

Barometern - 15 minuter sedan

Konstnär pryder bergvägg med coronabudskap

Barometern - 15 minuter sedan

Viking Line återupptar frakttrafik

Barometern - 1 timme sedan

Kalmar: Polisen stoppade man på tak

Barometern - 1 timme sedan

Redan utsatta drabbas hårdast av pandemin

Krigshärdar, flyktingläger och kåkstäder. De människor som redan har minst riskerar att drabbas hårdast av coronapandemin..

Barometern - 1 timme sedan

"Var ärlig och berätta om du har symtom"

Inför påskens anstormning av turister uppmanar Rickard Svedjesten, ordförande i Svenska fjällräddares riksorganisation, nödställda att vara ärliga och tala om för larmoperatören om de har symtom på coronasmitta..

Barometern - 1 timme sedan

Lugn löningsnatt i coronavirusets spår

Fredagskvällen och natten blev ovanligt lugn på flera håll i landet. Flera polisregioner rapporterar att de har haft färre ärenden än normalt..

Barometern - 1 timme sedan

Rysk ilska höjer temperaturen på Svalbard

När isarna smälter på Svalbard ökar de storpolitiska spänningarna. En olönsam kolgruva och satsning på turism har blivit symboler för maktkampen på den arktiska ögruppen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.