Barometern > Nyheter

Wednesday, 01 April, 09:13

Barometern - 25 mar 20 kl. 18:00

Skärpta krav för restauranger gäller även skolmatsalarFolkhälsomyndighetens krav på skärpt säkerhet i restaurangmiljöer gäller även skolmatsalar. – Vi sitter just nu med frågan på vårt bord, säger Lennart O Werner, bildningschef i Emmaboda kommun..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Lennart, Werner, Emmaboda

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skärpta, kravför , restauranger, gäller, även, skolmatsalar
Dagens PS - 20 dec 17 kl. 07:41

Skärpta krav för spel i Sverige

Ny lag om 18 procents skatt föreslås träda i kraft den 1 januari 2019. Regeringen är redo att skärpa kraven på spelbolag och enligt det förslag som man tänker lägga fram måste bland annat alla bolag som verkar i Sverige ansöka om licens och betala 18 procent i skatt. Det skriver Dagens Nyheter.

SR - 11 feb 20 kl. 12:30

Restauranger håller stängt – trots grönt ljus

I Kina kämpar företag över hela landet att återgå till jobbet efter att myndigheterna i går hävt det verksamhetsstopp som införts för att begränsa spridningen av coronaviruset. Men många butiker och restauranger håller fortsatt stängt och få rörde sig utomhus i Peking i dag..

HBL - 29 nov 13 kl. 06:38

Skärpta krav på kärnkraftverk

Kärnkraftsolyckan i Fukushima och erfarenheterna av den nya reaktorn i Olkiluoto har inverkat på de nya säkerhetsregler för kärnkraftverk som träder i kraft i början av december. Reglerna garanterar en hög säkerhet, försäkrar Strålsäkerhetscentralen.Det nya regelverk för säkerheten vid kärnkraftverk som Strålsäkerhetscentralen Stuk nu jobbat fram ställer enligt direktör Lasse Reiman också internationellt sett hårda krav på säkerheten vid de nya kärnkraftverk som i framtiden byggs i Finland.

Cornucopia - 11 maj 15 kl. 08:22

Skärpta krav på utförare av ROT- och RUT-tjänster

Sedan 1 april gäller nya regler vid ansökan om avdrag för de populära ROT- och RUT-tjänsterna. Ändringarna ska enligt Skatteverket göra systemet säkrare och mota bort fusk.

Privatpersoner som anlitar ett företag för reparationer, underhåll samt om- och tillbyggnad (rot) eller hushållsnära tjänster som t ex fönsterputsning, städning och trädgårdshjälp (rut) har rätt till skattereduktion för arbetskostnader upp till 50 000 kr per år och person.

Skånskan - 06 apr 19 kl. 05:00

Skärpta krav på vårdare

Svalöv I framtiden kan det bli svårare för vårdpersonal med ett kriminellt förflutet att få anställning i Svalöv. Frågan om registerutdrag är åter aktuell efter den senaste tidens uppmärksammade fall med en anställd som stal från flera brukare.I måndags skrev Skånskan om en hemtjänstanställd kvinna som begick flera grova stölder hemma hos äldre och sjuka som hon vårdade.

BT - 16 sep 13 kl. 11:57

Skärpta krav på enskilt avlopp

Ny lagstiftning och effektiv tillsyn är två förslag på insatser för renare enskilda avlopp som Havs- och vattenmyndigheten presenterar. Bland annat ska tillstånd krävas för driften. Det handlar bland annat om krav på rening av smittämnen och inte enbart näringsämnen, som dagens lagstiftning innebär.

Sydsvenskan - 23 okt 15 kl. 10:08

Skärpta krav i flyktinguppgörelse

Regeringen och Allianspartierna har nått en överenskommelse om migrations- och integrationspolitiken.
Den innehåller bland annat tillfälliga uppehållstillstånd, skärpta försörjningskrav för anhöriginvandring och mer pengar till kommunerna...

Sydsvenskan - 25 jun 12 kl. 16:58

Skärpta krav på Kolmården

En djurskötare i Kolmårdens djurpark attackerades av vargar och avled. En dryg vecka efter olyckan ställer Arbetsmiljöverket en rad krav på parken, och senast i september ska de vara uppfyllda..

Kristianstadsbladet - 18 apr 13 kl. 08:11

Skärpta krav ska minska stickskador


Inte bara vårdpersonal utan också sophämtare och poliser kan råka ut för att sticka eller skära sig på jobbet, med risk för att smittas av sjukdomar som hepatit eller hiv. Därför skärper Arbetsmiljöverket den 1 maj kraven på att arbetsgivarna ska förebygga dessa skador.Det handlar om sådant som utbildning, krav på handlingsplaner och på att förse vassa föremål med skydd.

DI - 18 jun 13 kl. 07:32

Skärpta krav på Danske Bank

Den danska finansinspektionen har gett Danske Bank flera direktiv för bankens användning av interna modeller vid beräkningen av kapital och solvens, vilket ställer ökade krav på bankens riskvägda tillgångar..

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 30 minuter sedan

Pk med Hallengren och Läkemedelsverket

Barometern - 30 minuter sedan

Gympare oroliga för blyhagel

Barometern - 30 minuter sedan

SSAB sparar en miljard

Barometern - 15 minuter sedan

Fem åtalas för mord i Sundsvall

Barometern - 15 minuter sedan

Permitteringar i skidsporten: "Är troligt"

Svenska skidförbundet måste spara. Det kan innebära att tränare och vallare permitteras..

Barometern - 15 minuter sedan

Guterres: Viruset kan återvända

Coronapandemin är den värsta globala krisen sedan andra världskriget, säger FN:s generalsekreterare António Guterres. Han upprepar sina varningar om att pandemin kan orsaka väpnade konflikter och en makalös nedgång i världsekonomin..

Barometern - 15 minuter sedan

Högsta konkurssiffran på tio år

Som väntat steg antalet konkurser kraftigt under mars till den högsta siffran på över tio år i coronakrisens fotspår. I de hårdast drabbade sektorerna, hotell- och restauranger samt transportbranschen, var ökningarna över 100 procent, jämfört med samma månad i fjol..

Barometern - 15 minuter sedan

Regionpolitiken tar ett steg åt sidan

Hela sjukvården i länet omorganiseras. Hur stor del av detta arbete styrs egentligen av den politiska ledningen? ”Jag har sällan varit med om en period där vi politiker varit så lite ”i syltburken” och petat”, säger regionrådet Christer Jonsson (C)..

Barometern - 5 minuter sedan

Börsen faller i inledningen

Barometern - 30 minuter sedan

Dramatiskt fall i svensk industri

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.