NSD > Nyheter

Saturday, 04 April, 00:30

NSD - 25 mar 20 kl. 18:03

Råden som räddar ditt pensionssparandeDet privata pensionssparandet påverkas när börsen svajar "Problemet är att vi småsparare inte hinner med", säger Ingela Gabrielsson, privatekonomi Nordea..
Läs mer på NSD
Läs mer om:
Problemet, Ingela Gabrielsson, Nordea

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rådensom , räddarditt , pensionssparande
IDG - 10 apr 14 kl. 05:27

Windows XP-döden räddar bara pc-jättarna

Pc-raset fortsätter trots att proppen har dragits ur för Windows XP. Men trots pc-döden så växer de tre ledande pc-leverantörerna så det knakar..

Computer Sweden - 10 apr 14 kl. 05:27

Windows XP-döden räddar bara pc-jättarna

Pc-raset fortsätter trots att proppen har dragits ur för Windows XP. Men trots pc-döden så växer de tre ledande pc-leverantörerna så det knakar.

.

BT - 18 nov 13 kl. 13:42

Vilseledande faktauppgifter om den svenska skolan

BT hade den 5, 6 och 7 november en serie ledare, där man skyndade till friskolornas undsättning. Och strax därefter fanns på ledarsidan en gästkrönika, som under rubriken ”Utmärkt bok om farorna med dagens journalistik” redovisar tankar om Hanne Kjöllers nyutkomna bok En halv sanning är också en lögn. Denna artikel inspirerade mig till att i BT, som en illustration till Kjöllers bok om ”halvsanningar och lögner” invända mot en faktauppgift i den sista av de ovan nämnda ledarna.

News55 - 07 dec 15 kl. 07:00

Byt sparform innan årsskiftet – slipp dubbel skatt på privat pensionssparande

Snart är det 2016 och från och med 1 januari försvinner avdragsrätten för privat pensionssparande, då går det inte längre att dra av 1 800 kronor i din deklaration. Tidigare var avdraget 12 000 kronor. Endast personer utan tjänstepension eller de som har enskild firma kan fortsätta med den sortens pensionssparande, men det är inte säkert att det är en bra affär ens för dem.

PrivataAffärer - 09 sep 19 kl. 10:15

Fler än hälften saknar pensionssparande

Allt lägre andel av vår totala pension kommer i framtiden från den vanliga inkomstpensionen. När tjänstepensionerna blir allt viktigare för våra pensioner växer även nödvändigheten av något slags privat pensionssparande, om inte levnadsstandarden ska drastiskt försämras den dagen arbetslivet upphör. – Trots att vi haft diskussionen om allt lägre pensioner under flera år nu är det fortfarande många som inte alls sparar privat till sin pension.

Cornucopia - 22 sep 15 kl. 11:50

Skatteverket: Tag ut ditt pensionssparande före 55 års ålder

Det är möjligt att ta ut sitt pensionssparande i förtid, dvs före 55 års ålder. Detta gäller om beloppen är små i kombination med hur länge sedan man sist tog ut något meddelar Skatteverket.

I takt med att man byter arbetsgivare kan man ha innestående pensionspengar på massa olika pensionskonton, och räknar man in tjänstepension för sommarjobb som ungdom, eller tillhör en bransch där man ofta byter arbetsgivare, kan det handla om flera konton med ganska små belopp.

GöteborgsPosten - 18 jan 15 kl. 07:00

Så räddar du ditt pensionssparande

Vid årsskiftet minskade avdragsrätten för våra pensionsförsäkringar och nästa år försvinner den troligen helt. Men vad händer med de redan sparade pengarna? Vi rätar ut frågetecknen..

Sydsvenskan - 17 sep 12 kl. 06:30

Pensionssparande sporrar unga på banker

Nasim Aweidah, som gjort studien tillsammans med Veronica Pagels, tycker att arbetsgivare möter den nya arbetskraften på fel sätt.??Man träffar inte rätt i vad som verkligen får dem att vilja prestera bättre och man tar ofta för givet att det som tidigare har fungerat ska fortsätta att fungera, säger han.Undersökningen presenteras i en kandidatuppsats som har fått utmärkelsen ?

Cornucopia - 28 feb 17 kl. 13:33

Antalet sjukhusbäddar ner 78% sedan 1990

Antalet sjukhusbäddar per capita i Sverige har sedan 1990 minskat med 78% och 83% sedan början av 70-talet. Det är dock inte någon unik svensk utveckling, utan beror främst på förändrade vårdmetoder. Sverige har dock lägst antal bäddar per capita i Norden, men undantaget Finland är skillnaden inte speciellt stor.

SVT - 27 okt 14 kl. 22:21

Chatt om de nya reglerna för pensionssparande

Den nya regeringen inför nya regler när det gäller pensionssparande. Bör man sluta spara nu och hur ska man tänka? Privatekonomen Anna Allerstrand svarade på frågor om pensionssparande..

Cornucopia - 28 feb 17 kl. 21:13

Komplettering om sjukhusbäddar - psykiatrireformen och äldrevården

Några korta kompletteringar kring antalet minskade sjukhusbäddar. Till modernisering och effektivisering av medicin och kirurgi, så kommer även psykiatrireformen och äldrevårdsreformerna, som minskat antalet sjukhusbäddar rejält. Det betyder inte att dessa inte får vård.

Fler nyheter från NSD

NSD - 2 timmar sedan

WHO: Möjligt att corona kan vara luftburet

Det finns en viss möjlighet att coronaviruset kan vara luftburet, uppger WHO vid en presskonferens på fredagen..

NSD - 3 timmar sedan

Larm om villabrand var kontrollerad bränning

Ett larm om en villabrand kom till SOS alarm vid 21..

NSD - 3 timmar sedan

Larm om villabrand utanför Kiruna

Ett larm om en villabrand kom till SOS alarm vid 21..

NSD - 3 timmar sedan

Larm om villabrand i Kiruna kommun

Ett larm om en villabrand kom till SOS alarm vid 21..

NSD - 3 timmar sedan

Covid-19-avdelning öppnas på Kiruna sjukhus

I Kiruna finns nu en covid-19-avdelning för patienter som behöver akutsjukvård..

NSD - 3 timmar sedan

Välkommet tillskott till krisande kommun

Jokkmokks kommun tackar och tar emot de 5 miljoner kronor som regeringen ger i krisstöd..

NSD - 4 timmar sedan

Uppgifter: Regeringen vill få runda riksdagen

För att bekämpa coronasmittan vill regeringen ha kraftigt utökade maktbefogenheter och ta beslut utan riksdagens godkännande, rapporterar Expressen..

NSD - 3 timmar sedan

Inga golftävlingar i länet: "Tufft besked"

I dag fick golfklubbarna i Norrbotten beskedet att Svenska Golfförbundet vill stänga ned all tävlingsverksamhet fram till den 30 juni..

NSD - 4 timmar sedan

Mordåtalet i Boden dröjer ytterligare månad

Åtalet gällande mordet utanför resecentrum i Boden dröjer..

NSD - 4 timmar sedan

Uppgifter: Regeringen vill få mer makt

För att bekämpa coronasmittan vill regeringen ha kraftigt utökade maktbefogenheter, rapporterar Expressen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.