YA > Nyheter

Friday, 03 April, 06:45

YA - 25 mar 20 kl. 18:00

Åtgärdspaket ska underlätta för näringslivetKommunen är beredd att ge näringslivet lättnader för att mildra effekterna av coronaviruset. Bland annat erbjuds företagen anstånd med att betala kommunala avgifter och att snabbare få betalt av kommunen. Det betyder att kommunen infriat det mesta av de lokala restaurang-, hotell- och kaféeägarnas önskemål. – Vi är även beredda att utreda ytterliga åtgärder, säger kommunalrådet Kristina Bendz (M)..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Kristina Bendz

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åtgärdspaketska , underlättaför , näringslivet
SmålandsPosten - 20 mar 20 kl. 18:26

Alvesta skjuter också upp fakturor - ska stötta näringslivet

Även Alvesta kommun har beslutat om ett åtgärdspaket för att stötta näringslivet..

Länstidningen i Jämtland - 12 jun 18 kl. 08:42

Nytt holdingbolag till Bergs Hyreshus ska bildas – ska underlätta samarbetet med näringslivet

Det kommunala fastighetsbolaget Bergs Hyreshus kommer av allt att döma att få ett dotterbolag som ska fungera som holdingbolag. Kommunstyrelsen tillstyrkte på måndagen bolagsbildningen som ska underlätta ett samarbete med näringslivet i byggandet av villor för försäljning..

Skånskan - 24 mar 20 kl. 14:00

Försöker underlätta för handlare

Höör Företagarnas ordförande i Höör Björn Wassbjer agerar för att öka tillströmningen av kunder i Höörs butiker. Med start under tisdagen åker han runt till olika näringsidkare och handlar varor med Företagarnas kassa. Varor som sedan delas ut till betalande kunder.

BT - 19 nov 12 kl. 13:47

Underlätta arbete för funktionshindrade

De flesta av landets kommuner anger att de prioriterar personer med funktionsnedsättning på arbetsmarknaden, men få lever i praktiken upp till detta. Det visar en ny enkätundersökning från Handisam. Personer med funktionsnedsättning har svårare att få ett arbete än övrig befolkning, det är ett känt faktum.

Sydöstran - 26 mar 20 kl. 17:05

Åtgärder för att underlätta för näringslivet

Just nu arbetar man nationellt, regionalt och lokalt med att ta fram åtgärder och stöd i syfte att minska de ekonomiska konsekvenser som coronaviruset medför näringslivet. .

Nyan - 03 okt 19 kl. 22:00

Näringslivet går på hörntänderna och vår välfärd är hotad

Som företagare på Åland har jag följt med näringslivets utveckling under en längre tid. Det är skrämmande att se att vår tillväxt är nästan obefintlig. Mer eller mindre alla våra närliggande marknader växer förbi oss, så det knakar.

BT - 12 sep 14 kl. 10:35

Olsson är inte trovärdig om näringslivet

Replik. Svar till Ulf Olsson (S), BT 7/9.
I BT beskriver Ulf Olsson, socialdemokratiskt kommunalråd, ett framgångsrikt företagsklimat och att Borås ligger i toppskiktet.

Skånskan - 21 jan 16 kl. 14:00

Nya mötesplatsen för näringslivet i medvind

Ystad ystad
Det råder optimism på näringslivsenheten i Ystad som har seglat i medvind in i det nya året med 97 fler företag jämfört med år 2014. Kommunen kan nu ta ett samlat grepp från Gamla rådhuset sedan december för att underlätta etablering av företag i kommunen. – En av Ystads fördelar är blandningen och bredden av företag inom olika branscher och deras nätverk, där de stöttar varandra, säger Johan Österberg, marknads- och näringslivschef.

Kristianstadsbladet - 03 okt 13 kl. 08:30

Näringslivet förstärks med ny samordnare

Roger Höjendal tillträder som ny näringslivssamordnare i Hässleholms kommun den 4 november. Hans främsta fokus blir att utveckla Hässleholms företagsklimat.
Är det här en personalförstärkning??

Skånskan - 24 mar 20 kl. 14:25

”Skånska näringslivet blöder”

- Det skånska näringslivet blöder på många håll, säger Anna Jähnke (M), ordförande i Region Skånes utvecklingsnämnd, vid en pressträff.Region Skånes analyschef Anna Råman säger att Skåne i närtid riskerar att få en stor våg av konkurser och varsel och i förlängningen en kraftig uppgång i arbetslösheten. Det mest akuta för företagen är likviditeten.

Fler nyheter från YA

YA - 30 minuter sedan

Råd till anhöriga: "Ring dubbelt så ofta"

Besökförbudet på landets äldreboenden kan utlösa en våg av depression bland de boende..

YA - 45 minuter sedan

Tråkigt avslut för Hallbäck: ”Verkligen inte roligt att avsluta på detta sättet”

Det coronautbrott som just nu lamslår stora delar av världen satte inte bara stopp för slutspelet i handbollsligan, det blev även det avslutande kapitlet för Jerry Hallbäcks tid som tränare i Ystads IF. Under tre år blev det två kvartsfinaler, och en femteplats i grundserien i år. Något som huvudpersonen själv inte är helt nöjd med.

YA - 45 minuter sedan

Betygen: Så bra var IFK den här säsongen – tre spelare nosar på toppbetyg

IFK Ystad kämpade hårt för sin slutspelsplats och lyckades nå den. Sedan fick man ändå inte spela slutspel på grund av att säsongen abrupt avbröts. YA-sporten har betygsatt IFK-spelarna för säsongen 2019/2020, ett lag med höga doser potential och ojämnhet.

YA - 45 minuter sedan

Betygen: Så bra var YIF den här säsongen – han höll landslagsklass

Det var en märklig säsong. En avbruten säsong. Men bokslut ska ändå skrivas.

YA - 45 minuter sedan

Ny handelsträdgård öppnar vid slottet

På långfredagen är det öppningsdags för nya handelsträdgården Slottsmagnolian vid Övedskloster. Från början var tanken att öppna redan i fjor men då krävdes först en undersökning av marken innan projektet fick fortsätta. .

YA - 45 minuter sedan

Digital festival anordnas på nytt

YA - 45 minuter sedan

Lagändring kan ge bredband åt tusentals fler

Ytterligare 150 000 hushåll och företag skulle kunna få tillgång till snabbt bredband genom en lagändring. Den bedömningen gör Svenska stadsnätsföreningen, som vill att kommunala aktörer ska få bygga bredband i angränsande kommuner..

YA - 45 minuter sedan

Väder: Fortsatt blåsigt men finare till helgen

Nedblåsta träd, tusentals hushåll utan el och inställd tåg. Torsdagens blåsiga väder ställde till det rejält på många håll i landet. – Det kommer att vara lite blåsigt i morgon (fredag) också, i alla fall inledningsvis, men inte fullt så blåsigt som det har varit nu, säger SMHI:s meteorolog Max Lindberg Stoltz..

YA - 1 timme sedan

Victoriafallens dån hörs igen

Victoriafallen är åter mäktiga. Torkan som förvandlade vattenmassorna till en liten rännil har upphört och i stället tros nya vattenrekord sättas de närmaste veckorna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.