Affärsvärlden > Ekonomi

Wednesday, 01 April, 03:11

Affärsvärlden - 25 mar 20 kl. 18:00

Inte billigt nog i EpirocPrecis som andra stora verkstadsbolag har Epiro­c rasat på börsen. Tuffa tider väntar, men sådana har bolaget klarat bra tidigare tack vare sin höglönsamma eftermarknad. Det syns i aktiens premievärdering..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Epiroc, Epiro

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inte billigt, nogi , Epiroc
DI - 01 mar 19 kl. 15:14

Analyspodden: H&M snart billigt nog för utköp

Om investmentbanken Morgan Stanley får rätt – och det har hänt förr – skulle H&M snart kunna vara historia på börsen. Det säger Di:s Ulf Petersson i veckans avsnitt av Analyspodden..

PrivataAffärer - 10 okt 19 kl. 10:19

Pareto: Sjunkande orderingång för Epiroc

Det framgår av en analys där Pareto sänker sin Epiroc-rekommendation från behåll till sälj med oförändrad riktkurs på 103 kr. ”Vi förväntar oss en nedgång i orderingången på gruvutrustning i det tredje kvartalet 2019, med ytterligare nedgång i fjärde kvartalet samt första och andra kvartalen 2020 med höga ensiffriga tal”, skriver Pareto som dock spår en viss återhämtning i orderingången under andra halvåret 2020. Volatil efterfrågan Efterfrågan på gruvutrustning har historiskt sett varit mycket volatil, men Pareto ser stöd från guldpriser som ligger kvar vid mycket höga nivåer, samtidigt som kopparpriserna fortfarande är höga nog för att motivera ytterligare utgiftssatsningar bland gruvaktörer.

PrivataAffärer - 13 jun 18 kl. 13:12

Notering: Kan bli sug efter Epiroc

Läs också: Epiroc inkluderas inte i OMXS30 Att avknoppningar numera är högsta mode bland börsföretag är inte så konstigt – historien har visat att det nästan alltid innebär ett ökar aktieägarvärde. Istället för ett bolag blir 1 + 1 oftast mer än 2 – och därför faller bolag efter bolag till föga och rättar in sig efter marknadens ”krav” på avknoppningar. När nu Atlas Copco idag on

PrivataAffärer - 19 jul 18 kl. 12:53

Starkt resultat av Epiroc

Det justerade rörelseresultatet uppgick till 1 991 miljoner kr. Här var 1 781 väntat. Nettoomsättningen uppgick till 9 843 miljoner kr, jämfört med väntade 9 033 miljoner.

PrivataAffärer - 18 jul 19 kl. 12:18

Epiroc över förväntan

Epiroc, som knoppats av från Atlas Copco, redovisar ett rörelseresultat på 2.263 miljoner kronor för det andra kvartalet 2019. Ett genomsnitt av 13 analytikerprognoser, som Infront Data sammanställt inför rapporten, var ett rörelseresultat på 2.

PrivataAffärer - 31 jan 20 kl. 07:48

Epiroc under analytikernas förväntningar

Epiroc, som knoppades av från Atlas Copco sommaren 2018, redovisar ett justerat rörelseresultat på 2.131 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2019. Ett genomsnitt av tolv analytikerprognoser, som Infront sammanställt inför rapporten, var ett justerat rörelseresultat på 2.

DI - 12 jun 18 kl. 14:37

Analytiker: Det är ett rimligt pris för Epiroc-aktien

När Atlas Copco på onsdagen handlas utan rätt till den gruv- och infrastrukturverksamhet som knoppas av under namnet Epiroc väntas verkstadsbolagets aktier falla i storleksordningen 80-90 kronor, vilket alltså antas vara den nivå där Epiroc ska börja handlas måndagen 18 juni. Den bilden ger några analytiker inför listningen av Epiroc..

PrivataAffärer - 19 jun 18 kl. 08:49

Här är analytikernas syn på Epiroc

  I går började gruv- och infrastrukturutrustningstillverkaren Epiroc handlas på Stockholmsbörsen. Slutkursen för A-aktien hamnade på 90,85 kr medan B-aktien slutade på 85,80 kr. Flera analyshus har nu inlett bevakning av Epiroc.

Dagens PS - 18 jul 19 kl. 12:54

Epiroc överträffar förväntningarna

Gruv- och bergbrytningsteknikbolaget Epiroc redovisar en omsättning i linje med förväntat under andra kvartalet. Resultatet blev högre än förväntat. Omsättningen uppgick till 10 626 miljoner kronor (9 843), att jämföra med Factset analytikerkonsensus som låg på 10 466 miljoner kronor.

YLE - 03 sep 13 kl. 06:58

Analytiker: Tidpunkten en chock, priset mycket billigt

Nokias beslut att sälja sin mobilverksamhet till Microsoft kom som en överraskning för analytikerna. Tero Kuittinen, analytiker vid Alekstra i New York, anser också att priset köpesumman är mycket låg. - Tidpunkten kom nog som en ganska stor chock, sade Kuittinen till Yles finska nyhetsredaktion.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 11 timmar sedan

USA-terminerna pekar nedåt

Terminerna för USA-börserna rörde sig på tisdagen mestadels i negativt territorium, men rörelserna varit relativt sett begränsade..

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

Expertens varning: Arbetslösheten kan bli ännu värre

Regeringen spår att arbetslösheten stiger till 9 procent i år. Men experter varnar för att arbetslösheten kan bli ännu större, och hur snabbt den hittar tillbaka efter raset blir helt avgörande..

Affärsvärlden - 14 timmar sedan

Cykliskt i topp på börsen

Med måndagens uppgång i ryggen fortsatte Stockholmsbörsen att handlas i positivt territorium vid lunchtid på tisdagen..

Affärsvärlden - 15 timmar sedan

Värsta arbetslösheten på över 20 år

Regeringen spår att arbetslösheten stiger till nio procent i år i en ny ekonomisk bedömning i coronakrisens spår. Det skulle innebära den högsta arbetslöshetssiffran på över 20 år..

Affärsvärlden - 16 timmar sedan

ECB inleder jakt på höga bankbonusar

Europeiska centralbanken ECB:s bankövervakningsfunktion tar ytterligare ett steg efter att ha propagerat mot utdelning av 2019 års vinst. Nu varnas banker också för att betala ut för höga bonusar till ledningen i ljuset av den pandemikris som pågår, enligt uttalanden som ordförande Andrea Enria gjort för Financial Times..

Affärsvärlden - 16 timmar sedan

Etrion rusar efter köprekommendation

Solenenergibolaget Etrion steg brant under god omsättning i tisdagens inledande handel och handlades på plus för 2020..

Affärsvärlden - 16 timmar sedan

Sveriges BNP väntas minska med 4 procent

Regeringen räknar med att Sveriges BNP minskar med 4,0 procent 2020 för att sedan öka med 3,5 procent 2021.Det sade finansminister Magdalena Andersson vid en pressträff på tisdagen, då hon presenterade nya ekonomiska prognoser..

Affärsvärlden - 17 timmar sedan

Är det värt att platta till puckeln?

Affärsvärlden - 17 timmar sedan

Förmiddagens nya köpråd

Flera aktier får nya köprekommendationer under tisdagen..

Affärsvärlden - 17 timmar sedan

"Ett förlorat år för bankerna"

2020 är redan ett förlorat år för de större nordiska bankerna, skriver Ålandsbanken i en morgonkommentar på tisdagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.