Affärsvärlden > Ekonomi

Wednesday, 08 April, 16:42

Affärsvärlden - 25 mar 20 kl. 18:00

Corona och bank: Eurosmitta oroarCoronaraset har dragit med sig bankerna. Här är de viktigaste frågorna och nyckeltalen för bankerna, som numera verkar under ökat politiskt tryck..
Läs mer på Affärsvärlden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Coronaoch , bank, Eurosmitta, oroar
YLE - 21 maj 15 kl. 16:43

Finlands Bank: Skärpta regler för bolånen behövs

Skärpta regler för bostadslån behövs för att minska riskerna för att hushållen blir för sårbara för överskuldsättning. I dag står en tiondedel av de skuldsatta hushållen för hälften av bolånen. Ett snitthushåll är har i dag kring 71 000 euro i bostadslån.

DI - 8 timmar sedan

Rekar: Deutsche Bank höjer Handelsbanken och sänker Nordea

I onsdagens analysflöde märks att Deutsche Bank stuvat om bland riktkurser och rekommendationer i den svenska banksektorn..

Realtid - 6 timmar sedan

Ny landschef på plats hos Resurs Bank i Norge

Resurs Bank har rekryterat Gabor Molnar till tjänsten som ny landschef för sin verksamhet i Norge. Gabor Molnar kommer närmast från en tjänst som SVP på Nets i Norge..

Dagens PS - 18 nov 19 kl. 10:20

Tidsbrist och ekonomi oroar företagare

Enligt ny rapport bekymrar sig hela tre av fyra företagare för sitt bolag. Det här framkommer i en ny Novus-undersökning på uppdrag av  bank- och finansgruppen Svea och som bland annat refereras av sajten Teknikdygnet. ”Det är mycket att tänka på som företagare.

PrivataAffärer - 13 mar 20 kl. 07:33

Danske: Corona bryter prisuppgången på bomarknaden

”Myndigheternas och marknadernas reaktioner på coronasmittan är inget som lär gynna sentimentet för bostadsköparna de kommande månaderna. Jag tror man kan räkna med en rejäl dämpning i omsättningen och stillastående priser”, säger Michael Grahn, chefekonom på Danske Bank i Sverige, i en kommentar Danske Banks boprisindikator för priset på bostadsrätter i Stockholms kommun pekar mot att priserna stiger 1,7 procent i februari, jämfört med föregående månad. Säsongsrensat motsvarar det en uppgång med 0,9 procent.

TA - 01 jul 13 kl. 15:45

Snabbskilsmässa via nätet oroar

Arkivfoto: Sandra Qvist/Scanpix
I Danmark är en skilsmässa inte längre bort än några klick på datorn.
En ny lag från den 1 juli innebär att gifta par kan hoppa över den betänketid på sex månader som annars gäller för dem som vill skilja sig. Nu går det att ordna skilsmässan över nätet med hjälp av ett bank-id - och därmed slippa betänketiden.

Dagens PS - 03 aug 18 kl. 10:45

Sjunkande bostadspriser oroar inte svensken

Trots att bostadspriserna har backat med drygt 8 procent sedan toppen för ett år sedan är en majoritet av svenska folket inte oroade för att priserna ska fortsätta neråt. Det visar en undersökning som YouGov har utfört på uppdrag av Danske Bank. Sju av tio svenskar som äger sin bostad tror att priserna i det egna området kommer att fortsätta att öka eller ligga still under det kommande året, och bara 6 procent är oroliga för att priset på den egna bostaden ska sjunka.

Opinionen.se - 13 maj 13 kl. 11:13

Bolån oroar många svenskar

Det är inte bara Riksbanken som oroar sig över svenskarnas ökade skuldsättning. Var tredje svensk oroar sig regelbundet över storleken på bostadslånen, enligt en undersökning från SBAB. Fler än tidigare jämför boräntor men de flesta lägger ändå bolånet hos den bank man redan är kund hos.

Nya Wermlands Tidningen - 18 mar 14 kl. 06:00

Stor kreditförlust för Landshypotek Bank

Sett mot den totala utlåningen på 60 miljarder kronor är inte 2013 års kreditförluster för Landshypotek Bank, totalt 54 miljoner kronor, så uppseendeväckande, men det är tendensen som oroar. I går, vid Landshypoteks Banks regionstämma i Karlstad, bekräftade distriktschefen Robert Líljeholm, att flera värmländska gårdar finns med i gruppen gårdar som medverkat till kreditförlusterna. – Tyvärr är det på det sättet.

YLE - 13 jan 16 kl. 14:42

Arbetslöshet och skulder oroar Finlands Bank

Finlands Bank är oroad över de finländska hushållens skuldsättning och de höga arbetslöshetssiffrorna. I sin senaste ekonomiska översikt säger centralbanken att det i nuläget är svårt att upptäcka statistiska uppgifter som skulle tyda på att ekonomin är på väg uppåt. Tillväxten för 2015 kommer att ligga kring noll procent.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Ägare stämmer kritiserade Zoom

En aktieägare har stämt Nasdaq-noterade Zoom Video Communications..

Affärsvärlden - 9 timmar sedan

Swedbank redovisar miljardkreditförluster

Swedbank kommer att redovisa kreditförluster på grund av ökade reserveringar om cirka 2,2 miljarder kronor i det första kvartalet..

Affärsvärlden - 9 timmar sedan

Högre kostnader för Swedbank än väntat

Swedbank bedömer att bolagets totala kostnader för 2020 kommer att uppgå till cirka 21,5 miljarder kronor..

Affärsvärlden - 8 timmar sedan

Regeringen överväger "extraordinära åtgärder" mot ökat spelande

Den svenska regeringen överväger "extraordinära åtgärder" i och med ökat spelande på nätkasinon i spåren av covid-19 och inställda sportevenemang..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

"Trovärdigheten för Swedbank skadas"

Coronakrisen tvingar Swedbank att ta kreditförluster på cirka 2,2 miljarder kronor. Dessutom flaggar man återigen för växande kostnader kopplade till hanteringen av penningtvätt. Förvånande och ett trovärdighetsproblem för ledningen, bedömer bankanalytikern Andreas Håkansson..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Swedbanks varning drar ner sektorn

Efter ett par dagars uppgång handlades Stockholmsbörsen lägre på onsdagen..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Kritik mot villkoren i stödlåneprogrammet

Det förekommer kritik mot villkoren i det statliga stödlåneprogrammet för små och medelstora företag i samband med covid-19-pandemin där staten garanterar 70 procent av lånen och bankerna står för 30 procent av risken, rapporterar Dagens Industri..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

OECD: Största nedgången någonsin

OECD:s index över ledande indikatorer visade att de flesta större ekonomier i mars visade den största nedgången i tillväxtmomentum som noterats. Det totala indexet sjönk till 98,8 i mars, från 99,6 i februari..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Carnegie ser köpläge i mediebolaget

Carnegie höjer sin rekommendation för Nent till köp från behåll. Riktkursen höjs till 260 från 250 kronor..

Affärsvärlden - 6 timmar sedan

Swedbank och Assa Abloy toppar förlorarlistan på börsen

Efter ett par dagars tydlig uppgång inledde Stockholmsbörsen i negativt territorium på onsdagen. Swedbank och Assa Abloy toppade förlorarlistan bland storbolagen efter nya besked..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.