Barometern > Nyheter

Saturday, 04 April, 11:15

Barometern - 25 mar 20 kl. 17:51

Socialtjänst rustar för coronakrisenSocialtjänsten och omsorgen för funktionshindrade arbetar intensivt för att coronaviruset inte ska få fäste i verksamheten. Bland annat kan det bli aktuellt med såväl visir som munskydd för personalen om det blir aktuellt att träffa smittade personer i tjänsten. .
Läs mer på Barometern

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Socialtjänst, rustarför , coronakrisen
Regeringen - 15 jun 12 kl. 00:21

Ny tillsynsmyndighet för hälso- och sjukvård och socialtjänst

I en promemoria lämnas förslag till att Socialstyrelsens tillsyns- och tillståndsverksamhet enligt socialtjänstlagen, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade och patientsäkerhetslagen förs över till en ny myndighet - Inspektionen för vård och omsorg. En särskild utredare ska förbereda och genomföra bildandet av myndigheten. Ds 2012:20 Inspektionen för vård och omsorg - en ny effektiv tillsynsmyndighet för hälso- och sjukvård och socialtjänst Dir.

Regeringen - 17 okt 12 kl. 12:32

Ny tillsynsmyndighet för hälso- och sjukvård samt socialtjänst

För att stärka tillsynen inom hälso- och sjukvård och socialtjänst har regeringen har tagit initiativ till en ny myndighet för tillsyn. Inspektionen för vård och omsorg bildas den 1 juni 2013 genom att tillsyns- och tillståndsverksamheter hos Socialstyrelsen förs över till den nya myndigheten. Artikel: Ny tillsynsmyndighet för hälso- och sjukvård och socialtjänst Socialdepartementet, 17 oktober 2012.

Magazin24 - 27 dec 12 kl. 09:01

Socialtjänst i Köping JO-anmäls

En anmälan till Justitieombudsmannen har inkommit från en kvinna i Köping som känner sig kränkt av Köpings kommuns socialtjänst. En kvinna i Köping har anmält socialtjänsten efter att två tjänstemän från socialtjänsten ska ha gått in i kvinnans hem utan att hon har fått någon förvarning om detta. Tjänstemännen ska även ha frågat en hel del frågor om pojkvännen som var i lägenheten för tillfället, exempelvis om denne var kvinnans sambo.

Regeringen - 23 apr 18 kl. 08:58

Regeringen tar emot delbetänkande om framtidens socialtjänst

Tisdag den 24 april tar barn-, äldre- och jämställdhetsminister Lena Hallengren emot delbetänkandet om framtidens socialtjänst, ”Ju förr desto bättre – vägar till en förebyggande socialtjänst”..

Regeringen - 24 apr 18 kl. 11:03

Ju förr desto bättre – vägar till en förebyggande socialtjänst

Regeringen har gett en utredning i uppdrag att se över socialtjänstlagen och vissa av socialtjänstens uppgifter. I delbetänkandet Ju förr desto bättre – vägar till en förebyggande socialtjänst fördjupar utredningen kunskaperna om och möjligheterna med att arbeta förebyggande. Målet är att väcka intresse för frågorna bland beslutsfattare, professioner och brukarföreträdare..

Trelleborgs Allehanda - 20 jan 14 kl. 08:10

Socialtjänst och tingsrätt har anmälts till JO

En kvinna i Trelleborg har JO-anmält socialtjänsten i en skånsk kommun, trots att hon misstänker att det kan påverka utgången i en vårdnadstvist.
Kvinnan är inblandad i både en vårdnadstvist och ett fall av omhändertagande enligt LVU, lagen om vård av unga.Upplysningar som hon fått av myndigheterna själva får henne dock att tolka det som att Lunds tingsrätt, som har att avgöra vårdnadsfrågan, väntar med sitt utslag till dess att kammarrätten avgjort riktigheten i omhändertagandet.

Nerikes Allehanda - 09 mar 16 kl. 17:38

Facket besökte en socialtjänst i kris

– Ljusnarsbergs kommuns största utmaning är att vända bilden av sin socialtjänst, att nu bli den bästa och mest välfungerande socialtjänsten med socialsekreterare som känner delaktighet, säger Heike Erkers, förbundsordförande i Akademikerförbundet SSR..

Regeringen - 24 apr 18 kl. 11:00

Förebyggande arbete viktigt för framtidens socialtjänst

Barn- äldre- och jämställdhetsminister Lena Hallengren tog idag, tisdag den 24 april, emot delbetänkandet om framtidens socialtjänst. Delbetänkandet visar på socialtjänstens möjligheter med att arbeta förebyggande, för att möta problem i dagens samhälle såsom hemlöshet och ungdomskriminalitet..

Kristianstadsbladet - 21 dec 13 kl. 13:49

Åklagare anmäler socialtjänst


När en pappa i Kungälv misstänktes för sexuella övergrepp mot sina barn valde kommunens socialtjänst att prata med föräldrarna innan en polisanmälan gjordes. Därmed fanns risk att pappan skulle förmå barnen att ändra sina uppgifter om vad som hänt hävdar en åklagare. Nu har åklagaren anmält kommunen till Inspektionen för vård och omsorg (IVO), skriver Göteborgs-Posten.

Helsingborgs Dagblad - 21 dec 13 kl. 13:51

Åklagare anmäler socialtjänst

När en pappa i Kungälv misstänktes för sexuella övergrepp mot sina barn valde kommunens socialtjänst att prata med föräldrarna innan en polisanmälan gjordes. Därmed fanns risk att pappan skulle förmå barnen att ändra sina uppgifter om vad som hänt hävdar en åklagare. Nu har åklagaren anmält kommunen till Inspektionen för vård och omsorg (IVO), skriver Göteborgs-Posten..

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

Vårvärmen sprider sig över landet

Goda chanser till sol i helgen i stora delar av landet. Det är prognosen från SMHI. Och med lite tur varar det ända fram till påska..

Barometern - 15 minuter sedan

Många befaras döda efter båtolycka i storm

Barometern - 15 minuter sedan

Facit för ligorna – om de stoppas av corona

Första ligatiteln för Liverpool på 30 år, en utebliven triumf för Lazio, nedflyttning för Werder Bremen – och Alexander Isak till Champions League? Det blir några av utfallen om herrarnas fotbollsligor skulle avslutas i förtid och slutgiltigförklaras som tabellerna ser ut just nu..

Barometern - 30 minuter sedan

Historisk makt till regeringen i coronakrisen

Regeringen vill snabbt kunna fatta beslut om coronarelaterade åtgärder – och detta utan att först få riksdagens godkännande. Sådan stor makt har en svensk regering inte haft sedan andra världskriget..

Barometern - 1 timme sedan

Filmfestivalen SXSW återuppstår online

Barometern - 45 minuter sedan

Sparkad kapten på virusfartyg hyllades

Barometern - 1 timme sedan

Tidigare stadsutveckaren ger råd och hyllar företagsamheten i Kalmar

I den rådande coronakrisen har många företag det tufft. Kalmar-profilen Björn Mortensen delar med sig av sina råd och ger förslag på hur man ska hantera situationen. .

Barometern - 1 timme sedan

Spelproffsen tipsar om spel under isoleringen

I tider av social distansering kan spel vara tidsfördriv, verklighetsflykt eller ett sätt att hålla kontakten med andra människor. Vi bad några profiler inom spelindustrin att tipsa om några titlar att sätta tänderna i under självisoleringen..

Barometern - 1 timme sedan

Steen klar för två nya säsonger med Amo

HIF Karlskronas bud lockade. Men Daniel Steens kärlek till Amo var större. – Amo kommer att bli slagkraftigt, hälsar han.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.