Nyan > Svenskfinland

Monday, 06 April, 12:56

Nyan - 25 mar 20 kl. 17:15

Mariehamns hamn permitterar 22 personer



Väsentligt färre anlöp till Mariehamns hamn till följd av undantagstillståndet har lett till kraftigt minskade intäkter och minskat behov av bemanning. Mariehamns hamn har därför genomfört samarbetsförhandlingar för permittering av 22 personer. Det meddelar Alef Jansson, vd för Mariehamns hamn i ett pressmeddelande. Permitteringarna kommer att inledas senast 8 april i år. Jansson skriver också att Mariehamns hamn inte har några planer på att stänga hamnen och att det finns fortsatta möjligheter till trafik, trots regeringens beslut att förlägga passagerartrafiken i Långnäs.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Mariehamns, Alef Jansson, Långnäs, TEXT, Karlsson, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mariehamns, hamn, permitterar22 personer
Nyan - 19 mar 20 kl. 10:26

Mariehamns hamn samarbetsförhandlar

Till följd av pandemin har Mariehamns hamns kunder minskat sin trafik med väsentligt färre anlöp som följd. – Den plötsliga omställningen i trafiken leder till kraftigt minskade intäkter och ett minskat behov av bemanning hos Mariehamns hamn, skriver hamnchef Alef Jansson i ett pressmeddelande. Med anledning av omständigheterna har arbetsgivarens förutsättningar att erbjua arbete minskat tillfälligt.

Nyan - 03 apr 18 kl. 18:58

Ansiktslyft för Mariehamns hamn

Flitiga resenärer har säkerligen inte undgått att färjeterminalen i Mariehamn fått sig ett ansiktslyft under de senaste veckorna. – Det här är den sista hamnen att byggas om. Men nu är den klar, säger vd Leif Ahlqvist.

Nyan - 01 aug 18 kl. 09:07

Ny hamn-vd tillsätts i år

Den första augusti tillträder Agneta Björklund officiellt som tf vd för Mariehamns hamn ab, även om hon redan har inlett arbetet. Hon utsågs till tf vd efter att Leif Ahlqvist avgick i juni efter kontroverser om upphandlingar av bland annat elarbeten. Enligt styrelseordförande Roger Jansson ska man nu när semesterperioden är förbi börja diskutera profilen för den nya vd:n samt annonseringen.

Nyan - 25 okt 18 kl. 17:00

20 vill bli ny hamn-vd

Tjugo personer har sökt tjänsten som vd för Mariehamns hamn ab. Det berättar styrelseordförande Roger Jansson (MSÅ). Vem som sökt känner han inte till, eftersom rekryteringen sköts av en konsultfirma.

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Tuff situation för Vipers – föreningen permitterar personal

Växjö Vipers permitterar delar av personalstyrkan för att klara den tuffa ekonomiska situationen. Spelarna berörs inte av beslutet..

YLE - 10 okt 13 kl. 13:12

Logistikföretaget Assistor permitterar

Logistikföretaget Assistor permitterar den största delen av sin personal i Hangö hamn. De cirkulerande permitteringarna inleddes den sista september och fortsätter fram till årets slut. All produktionspersonal och en del av tjänstemännen berörs av permitteringarna.

YLE - 02 jan 13 kl. 13:13

Lugnt i hamnen - Stevedoring permitterar igen

Ekonomin i Europa är svag och trafiken över Hangö hamn är därför inte allt för livlig.
Stuvarna på Hangö Stevedoring måste i år vara lediga mera än tidigare. Tjänstemännen och arbetsledningen permitteras.

Cornucopia - 20 mar 20 kl. 14:35

Volvo Car, AB Volvo, Scania och Svedavia permitterar 56 600 anställda

Kina-Volvo Car stänger alla sina fabriker och permitterar 25 000 personer. AB Volvo stänger alla sina fabriker och permitterar 20 000 personer. Det statliga flygplatsbolaget Swedavia permitterar 26 000 personer.

YLE - 12 sep 13 kl. 16:02

VN permitterar tre journalister

Fyra och en halv månaders permitteringar fördelat på tre journalister. Så bidrar tidningen Västra Nyland till mediebolaget KSF-Medias sparpaket på 300 000 euro.
Spela upp klipp på Arenan
Inom hela bolaget kommer 100 000 euro att sparas på personalkostnader, resten av sparpaketet sparas på andra vis.

Nyan - 09 sep 16 kl. 06:05

Mariehamns taxi krymper

Under de senaste åren har över hälften av åkarna i Mariehamns taxi lämnat bolaget.

Missnöjet med styrelsen är stort.
För drygt tre år sedan hörde 24 av de sammanlagt 26 åkare som har trafiktillstånd i staden till Mariehamns taxi.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 1 timme sedan

Katrina ställer in operor

Av Kulturföreningen Katrinas planerade evenemang våren 2020 kommer en del att ställas in. – Planen var att sända operorna Tosca den 11 april och Maria Stuarda den 9 maj. Det kommer inte att ske.

Nyan - 2 timmar sedan

FC Åland hjälper riskgrupper

Med anledning av den pågående coronaviruspandemin erbjuder FC Åland nu hjälp till alla som är i riskgrupp för viruset. ”Behöver ni handla mat eller något annat småfix så kontakta oss så ska vi försöka hjälpa er efter bästa förmåga”, skriver föreningen i ett inlägg på sin Facebook-sida. FC Åland meddelar även att det inte kostar något extra.

Nyan - 2 timmar sedan

Våtmarksområde och posthuset ställs ut

Det planerade våtmarksområdet på Apalängen samt utbyggnaden av gamla posten i Mariehamn går vidare för utställning. Det beslutade stadsstyrelsen på sitt senaste möte. .

Nyan - 3 timmar sedan

Tallink Grupp sänker löner med 30 procent

Det estniska rederibolaget Tallink Grupp sänker sin personals löner med 30 procent på grund av de ekonomiska konsekvenserna av coronaviruset. Det rapporterar Estlands public service radio. Beslutet påverkar drygt 3 900 anställda.

Nyan - 4 timmar sedan

FPA betjänar per telefon

Mariehamns FPA serviceställe övergår till att betjäna per telefon och kundlokalen håller stängt tills vidare. Ansökningar och bilagor kan skickas in via e-tjänsten eller per post. (hh)   Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 6 timmar sedan

Larm om buskörning med mopedbilar i parkeringshus

Anna Norberg på Select vill slå larm om att ungdomar buskör med mopedbilar i Miramargaraget på kvällarna. .

Nyan - 6 timmar sedan

Sånger att tvätta händerna till

20 sekunder gäller för både handtvättning och inspritning av händer. Här är några låtar du kan nynna på eller ha i bakgrunden för tidsinställd tvagning. Refrängen till Jolene av Dolly Parton.

Nyan - 18 timmar sedan

Nytt coronafall på Åland

Åland har nu nio fall där personer testats positiva för Covid 19-viruset.
Av totalt 278 antal provtagna där svar har kommit har nio svar varit positiva. Det rapporterar ÅHS, Ålands hälso- och sjukvård, på sin hemsida.

Nyan - 18 timmar sedan

Fortkörare åkte fast

En bilist som körde 67 kilometer i timmen på en 50-sträcka i Finström får böta 200 euro efter ett möte med en polispatrull. Föraren är misstänkt för trafikförseelse. På Strandgatan i Mariehamn körde en förare 67 kilometer i timmen på en 30-sträcka.

Nyan - 22 timmar sedan

Viruset stoppar postrodden i juni

Coronapandemin sätter stopp för postrodden i juni mellan Eckerö och Grisslehamn.
Det meddelade postrotekommittén på söndagen. – Som följd av regeringsbeslut samt myndigheters avrådan och rekommendationer med anledning av den rådande Coronapandemin har Postrotekommittén idag beslutat att inte genomföra Postrodden över Ålands hav som planerat lördagen den 13 juni.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.



?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.