Kristianstadsbladet > Nyheter

Friday, 03 April, 08:57

Kristianstadsbladet - 25 mar 20 kl. 17:14

Barnkonventionen bör skydda offren – inte rånarnaRiktlinjer från riksåklagaren med grund i FN:s barnkonvention gör det svårt att skipa rättvisa när barn rånar barn. Resultatet blir att hänsynslösa unga går fria medan andra barn drömmer mardrömmar. Så kan det inte få fortsätta! På vems sida står konventionen?.
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
FN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barnkonventionen, bör, skydda, offreninte , rånarna
Blekinge Läns tidning - 28 mar 20 kl. 05:00

Barnkonventionen bör skydda offren – inte rånarna

Riktlinjer från riksåklagaren med grund i FN:s barnkonvention gör det svårt att skipa rättvisa när barn rånar barn. Resultatet blir att hänsynslösa unga går fria medan andra barn drömmer mardrömmar. Så kan det inte få fortsätta!

Dagen - 14 jun 11 kl. 03:00

Otillräckligt skydd för barn i svenska hem

Socialtjänsten misslyckas med ett av sina viktigaste ansvarsområden: att skydda barn från brott och missförhållanden i hemmen. - Utifrån de lagliga förutsättningarna är det inte konstigt att de misslyckas, säger juridikdoktorn Pernilla Leviner som studerat socialtjänstens arbete med utsatta barn och ungdomar.

Hon menar att hela den svenska barnskyddsregleringen borde ses över och kommer med förslag på vad man bör göra för att leva upp till Barnkonventionens högt ställda krav på att skydda barn mot övergrepp i sin uppväxtmiljö.

Dagen - 14 apr 11 kl. 03:00

"Svenska barnsexturister undgår straff"

Regeringen ignorerar i praktiken barnsexturismen.
Den kritiken kommer från Sveriges kristna råd och 33 barnrättsorganisationer, som i ett brev till FN hävdar att Sveriges regering brister i åtgärder mot barnsexhandel.
Organisationerna, med Ecpat i spetsen, grundar sin kritik på en undersökning från Stockholms universitet som visar att svenska barnsexturister utan risk för straff kan resa utomlands och där exploatera utländska barns kroppar.

Dagen - 13 apr 11 kl. 09:21

Skarp kritik mot regeringens arbete mot barnsexhandel

Sveriges kristna råd tillsammans med 33 andra barnrättsorganisationer riktar i ett brev till FN skarp kritik mot hur Sveriges regering brister i åtgärder mot barnsexhandel. - De ignorerar de facto barnsexturismen, hävdar organisationerna.

Organisationerna grundar sin kritik på en undersökning från Stockholms Universitet som visar att svenska barnsexturister utan risk för straff kan resa utomlands och där exploatera utländska barns kroppar.

YLE - 22 feb 13 kl. 09:32

Barnen ofta osynliga brottsoffer

Det är inte ovanligt att rättsprocesser där barn är inblandade drar ut på tiden, och det medför en hel del problem. Det säger flera olika aktörer inom barnskyddet. Barn som blivit utsatta för ett brott får ofta vänta på den juridiska behandlingen i åratal.

Nyheter 24 - 05 jun 11 kl. 12:00

Är det här för mycket sex?


Storbritannien hotar reklambranschen med hårdare tag om inte sexualiseringen minskar. Något för Sverige? LONDON.

Dagen - 19 jul 11 kl. 03:00

Få barn till missbrukare får stöd

Allt fler kommuner erbjuder stöd till barn som växer upp i missbruksmiljö. Men den hjälpen når bara 1,7 procent av barnen visar årets rapport från IOGT-NTO:s juniorförbund, Junis.

- Kommunerna har svårt att hitta barnen, säger Christer Wik, vice ordförande i Junis.

Sydsvenskan - 07 jan 13 kl. 06:30

Vi behöver ett löfte mot hemlöshet NU

Januari och jag sitter på bussen och tjuvlyssnar på två tjejer i elvaårsåldern på raden bakom. Jag kommer ALDRIG bli hemlös säger den ena, med ett eftertryck som får mig att snegla över axeln. Bussen kör förbi Coop vid Folkets Park och jag tänker att de kanske hört talas om Marko som satt på en bänk här, fram tills i november i fjol.

SmålandsPosten - 31 maj 13 kl. 06:16

Låt oss använda Tobakskonventionen

Det finns ett verktyg som kan användas i arbetet för ett minskat tobaksbruk och för att stoppa marknadsföringen av tobak, nämligen Tobakskonventionen, skriver Anna Ståhl, länssamordnare i alkohol- och drogfrågor, Länsstyrelsen i Kronobergs län, Ingrid Aurin Edvardsson, folkhälsoutvecklare, Landstinget Kronoberg, Jan Borgehed, alkohol- och tobakshandläggare, Länsstyrelsen Kronoberg och Eva Åkesson, folkhälsoutvecklare, Landstinget Kronoberg. I dag är det Världshälsoorganisationens (WHO:s) tobaksfria dag. Årets tema är ?

BT - 12 jun 13 kl. 12:08

Alla kommer inte hem efter sommarlovet

Snart är sommaren här. Många barn och ungdomar ser fram emot att få resa utomlands på lovet. Andra drömmer om att få slippa.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Miljontals skyddsmasker stoppas i Frankrike

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Långdragen tvist om Trelleborgs hamn över

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Iiris Viljanen släpper duett med Stina Ekblad

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Omfattande elfel stoppar tågtrafik

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Stort engagemang för krisstöd till biografer

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Bromölla Moderater värnar om att föreningslivets överlevnad

Moderaterna vill att barn-och ungdomsföreningarna ska få lika stort stöd som vanligt. Eftersom kommunalt aktivitetsstöd baseras på antalet sammankomster och deltagare betyder det att bidraget per aktivitet måste höjas eftersom coronakrisen gjort att antalet aktiviteter minskat. .

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Nätkonsert blev en riktig joyride

En inställd spelning är också en spelning. Men för musikeleverna på Humleskolan behövde det inte gå så långt – i stället livesändes konserten på Instagram. .

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Larm om brand i lägenhet

SOS larmades vid 07.20-tiden på fredagsmorgonen om brand i ett flerfamiljshus på Pilgatan i Hässleholm..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Flera bilar förstörda i brand i Värnamo

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Lindsay Lohan släpper ny singel

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.