DI > Ekonomi

Wednesday, 01 April, 10:18

DI - 25 mar 20 kl. 17:20

Coronakrisen får svenskarna att gå till SystembolagetSystembolaget ser en försäljningsökning på tio procent under mars jämfört med samma period i fjol..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Systembolaget

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Coronakrisenfår , svenskarnaatt , till , Systembolaget
GöteborgsPosten - 21 mar 19 kl. 12:31

Svenskarna litar på Systembolaget

Systembolaget är fortsatt den institution som svenska folket har störst förtroende för, visar Medieakademins årliga mätning..

UNT - 21 mar 19 kl. 12:36

Svenskarna litar på Systembolaget

Systembolaget är fortsatt den institution som svenska folket har störst förtroende för, visar Medieakademins årliga mätning..

Skånskan - 24 mar 20 kl. 15:30

Systembolaget – förstör eller räddar?

När små företag som bäst behöver hjälp, då ger Systembolaget alla lokala små öl- och vinproducenter ett dråpslag. På grund av Coronakrisen försvinner nämligen möjligheten att beställa ur sortimentet som kallas Lokalt & Småskaligt. Personalbrist är orsaken och det får man kanske ha respekt för i dessa tider.

YLE - 28 mar 17 kl. 10:41

Svenska Systembolaget kritiserar Finlands nya alkohollag - oroat över berusningskulturen

Systembolaget lyfter fram riskerna med en liberal alkohollagstiftning och anser det positivt att detaljmonopolet hålls kvar i Alkos regi också i fortsättningen. Som motivering anger svenskarna att finländarna dricker mer för att berusa sig än sina nordiska grannar Sverige och Norge. ”Helhetskonsumtionen av alkohol är 10,4 liter ren alkohol i året per vuxen, vilket är mindre är EU-medeltalet 12,5 liter.

DN - 22 mar 18 kl. 12:51

Fortsatt stort förtroende för Systembolaget

Precis som förra året hyser svenskarna hyser störst tilltro till Systembolaget. Det visar årets Förtroendebarometer. Lägst förtroende har svenskarna för Twitter och Flashback.

SR - 21 mar 19 kl. 12:17

Svenskarna har störst förtroende för Systembolaget

Enligt Förtroendebarometerns undersökning har svenskarna störst förtroende för Systembolaget..

Dagensanalys.se - 07 apr 16 kl. 14:52

Sveriges Radio har högst förtroende i mediesverige – Systembolaget toppar bland företagen

Systembolaget och Sveriges Radio är de som svenskarna litar på allra mest. Men även kungahuset klättrar på listan över befolkningens förtroende för myndigheter, institutioner, företag och medier. I dag presenterade Medieakademien sin årliga Förtroendebarometer som de gör i samråd med TNS-Sifo.

Helsingborgs Dagblad - 11 mar 20 kl. 12:38

Systembolaget kvar i förtroendetoppen

Svenska folket litar på Systembolaget. Bolaget hamnar för andra året i rad i topp på Förtroendebarometern från Medieakademin. Drygt tre fjärdedelar (76 procent) av svenskarna har högt eller ganska högt förtroende för Systembolaget enligt undersökningen..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Systembolaget om KKK-ölet: "Finns en bakgrundshistoria"

Ölet som enligt Systembolagets hemsida ska smaka "kaffe, mintchoklad, inlagda päron, jordnötter, vanilj och nougat" har en minst sagt udda mundering. Och i sociala medier är det flera som har uppmärksammat likheten mellan designen och en grupp som brukar ha vita huvor med hål i – nämligen Ku klux klan, KKK.Bildkälla: Faksimil från Systembolagets hemsidaOch ja, likheterna finns där.

Supermiljöbloggen - 28 jan 16 kl. 12:55

Systembolaget på väg att bli Ekosystemet

Ökade försäljningen av ekologiskt med 68 procent förra året. Svenskarna handlar ekologiskt som aldrig förr. Under 2015 ökade försäljningen med 39 procent jämfört med året innan, detta enligt Dagens nyheter som hänvisar till ny statistik från Ekoweb, en oberoende hemsida som bevakar den ekologiska marknaden.

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Likvid från Postnordfastighet skiftas ut tidigare – aktien stiger

First North-bolaget Delarka som nyligen meddelade att de säljer sin enda fastighet - Postnords huvudkontor - stiger i onsdagshandeln..

DI - 3 minuter sedan

Concentric stänger vissa fabriker för att minska kostnaderna

Concentric uppger att det finns en betydande risk för väsentlig ekonomisk påverkan på Concentric Group efter mars månads utgång som en….

DI - 5 minuter sedan

Tidigare mild influensasäsong kan förklara Italiens höga dödlighet

Italiens exceptionellt höga dödlighet under coronavirusutbrottet har varit en gåta för världens epidemiologer, som ställt sig frågan hur….

DI - 10 minuter sedan

Volkswagen förlänger produktionsstopp i Tyskland

Volkswagen förlänger produktionsstoppet i Tyskland för bilar av egna varumärket, kommersiella fordon och koncernkomponenter fram till den….

DI - 15 minuter sedan

Euroområdets industri-PMI föll brant i mars

Euroområdets inköpschefsindex för industrin sjönk till definitiva 44,5 i mars, jämfört med 49,2 föregående månad. .

DI - 45 minuter sedan

Kursfall för SBB efter sprucken Nyfosa-affär

Fastighetsbolaget öppnade tydligt negativt efter tisdagskvällens besked om att avyttringen av fastigheter till Nyfosa gick i stöpet..

DI - 45 minuter sedan

Så mycket sjönk bilförsäljningen i mars

Nyregistreringarna av personbilar minskade med 8,6 procent i mars. En väntad nedgång som dock inte kan kopplas till coronavirusets….

DI - 45 minuter sedan

XXL rusar 40 procent efter nya finansieringen

Den norska sportvarukedjan XXL rusar 40 procent på Oslobörsen efter morgonens besked om att bolaget säkrat ny finansiering på nästan 2….

DI - 45 minuter sedan

Continental slopar utsikterna – spår nollresultat inom fordonsdivisionen

Den tyska fordonsunderleverantören Continental drar tillbaka sin guidning för helåret 2020 med anledning av den pågående covid-19-pandemin,.

DI - 1 timme sedan

Redkordraset är värre än det ser ut

Industrins inköpschefsindex bromsade i rekordfart i mars och fallet på knappt 10 indexenheter är i själva verket större än det ser ut..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.