YLE > Finland

Friday, 03 April, 09:09

YLE - 25 mar 20 kl. 17:11

Vad innebär det att spärra av Nyland från resten av landet? 10 frågor om planerna på att begränsa rörelsefrihetenRegeringen väntas i dag komma med ny information om begränsningar i rörelsefriheten mellan Nyland och resten av Finland. Yle Uutiset har svar på en del frågor kring begränsningarna i rörelsefriheten..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Nyland, Finland, Uutiset

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vad innebärdet att , spärraav , Nylandfrån , resten, av landet 10 frågor om planerna på att begränsa rörelsefriheten
YLE - 19 maj 14 kl. 10:30

Svårt skära ner på Östra Nyland

KSF media skär ner. Femtio jobb är hotade. I Östnyland ger bolaget ut tidningarna Borgåbladet, Östra Nyland och Loviisan Sanomat.

Sydsvenskan - 26 jun 14 kl. 15:55

Efter bitattacken: Luis Suárez stängs av resten av VM

Uruguays Luis Suárez stängs av nio matcher efter bitattacken mot Italien. Det innebär att han missar resten av VM..

DN - 07 mar 15 kl. 15:23

Lilja missar resten av slutspelsserien


Sex matchers avstängning. Det blir straffet för Rögles Jakob Lilja efter crosscheckingen i nacken på Malmös Jens Olsson i den första matchen i hockeyallsvenskans slutspelsserie. Det innebär att Lilja missar resten av Rögles matcher i slutspelsserien.

YLE - 26 jan 15 kl. 16:52

Psykiatrin omformas i Nyland - samma jour sköter psykiska och fysiska krämpor

Mindre sjukhusvård och mera öppenvård. Ungefär hälften av de psykiskt sjuka i de nyländska regionerna får vård i sin hemtrakt, resten vårdas centralt på en plats i Helsingfors. Det har styrelsen för Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt (HNS) beslutat i dag (26.

HBL - 22 apr 13 kl. 17:30

Regn kan förvärra översvämningarna i Norra Österbotten

Det utlovas upp till tio millimeter regn i de värst översvämningsdrabbade områdena i Norra Österbotten i morgon.Det gör återhämtningen långsammare, och innebär att vattenytan där översvämningarna uppstått kan stiga, uppger Närings-, trafik- och miljöcentralen i Norra Österbotten. Inga regn väntas under resten av veckan, men temperaturerna på nästan tio plusgrader underlättar inte läget.

YLE - 16 dec 13 kl. 15:58

Nyland får välja mellan två social- och hälsovårdsmodeller

Det finns två alternativ till hur man ska organisera social-och hälsovården i Nyland. Den första modellen är att hela Nyland är ett enhetligt social- och hälsovårdsområde och den andra modellen innebär att det finns sex områden som sköter social- och hälsovården på basnivå. Områdena är Helsingfors, Vanda, Esbo, Borgå, Hyvinge och Lojo.

YLE - 23 mar 20 kl. 11:05

Ännu striktare begränsningar för invånare och företag diskuteras inom regeringen – justitieminister Henriksson: Än finns det inte skäl att spärra av Nyland

Statsminister Marin skriver på Twitter att regeringen förbereder att begränsa verksamheten i privata lokaler. Det kan innebära till exempel att stänga restauranger. Enligt justitieminister Anna-Maja Henriksson är ribban hög för att spärra av Nyland..

YLE - 30 jun 17 kl. 09:24

Störst i Nyland: 250 hektar skog fredades i Raseborg

Nylands största frivilligt fredade privata naturskyddsområde finns nu i Raseborg. Ett litet familjeföretag ville att deras skogsområde öster om Gennarbyviken skulle skyddas. Natur-, miljö- och trafikcentralen i Nyland har nu fattat beslut om att ge området naturskydd enligt det så kallade Metsoprogrammet för skydd av biologisk mångfald.

YLE - 06 feb 14 kl. 10:16

De fick mest jordbruksstöd i Nyland

Mest jordbruksstöd i Nyland gick år 2013 till Landsbygdens bildnings- och kulturförbund, drygt 840 000 euro. Det handlar om projektfinansiering och av pengarna ska drygt en halv miljon gå till att "bibehålla och utveckla landsbygdstraditionen". På andra plats i Nyland finns G.

YLE - 02 okt 14 kl. 12:05

Tidningen Västra Nyland blir tjockare då KSF organiserar om

Sex årsverken försvinner från Västra Nylands och Hangötidningens redaktioner. Av de sex är tre årsverken via avtals- eller pensionsarrangemang och tre personer sägs upp vid tidningen Västra Nylands redaktion. Samtidigt ska det redaktionella arbetet organiseras om vid hela KSF Media.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Ny studie: Skilsmässor och separationer borde beaktas inom hälsovården

Risken att begå självmord eller att dö på grund av alkoholrelaterade orsaker ökar då ett parförhållande slutar i skilsmässa eller i en separation. Risken är högst åren efter att man gjort slut. Att ett förhållande tagit slut borde beaktas inom hälsovården, framkommer i en studie som gjorts vid Helsingfor universitet..

YLE - 2 timmar sedan

Dödsolycka på Helsingforsvägen i Borgå - en 60-årig man omkom

Två personbilar och en långtradare krockade vid halvsjutiden på fredag morgon på Helsingforsvägen i trakterna av Karleby..

YLE - 1 timme sedan

Unga män får lättare fast anställning än unga kvinnor – forskare: "Kvinnor i fertil ålder ses som ett hot"

Unga män och unga kvinnor har inte samma möjligheter att få fast anställning och de är inte jämställda på arbetsmarknaden, skriver Yle Uutiset..

YLE - 2 timmar sedan

Sjundeå har dragit in intervallvården - så påverkas närståendevårdare i Västnyland av coronaepidemin

Kommunerna i Västnyland har minskat på avlastningen för närståendevårdare på grund av coronaepidemin. I Ingå, Raseborg och Hangö har dagverksamheten stängt. I Sjundeå har också intervallvården dragits in..

YLE - 2 timmar sedan

Dödsolycka på Helsingforsvägen i Borgå

Två personbilar och en långtradare krockade vid halvsjutiden på fredag morgon på Helsingforsvägen i trakterna av Karleby..

YLE - 2 timmar sedan

Språklagen är tydlig då det gäller coronakrisen – centrala myndigheter har glömt bort svenskan vid minst fyra tillfällen

Det finns brister i hur de centrala myndigheternas informationslinje har fungerat på svenska under coronakrisen i Finland. Vid flera informationsträffar som sänds till pressen och allmänheten har den relevanta informationen sagts endast på finska..

YLE - 3 timmar sedan

Gatuförsäljare och värvare i Åbo trots coronaoro

Just nu ska vi undvika folksamlingar och sociala kontakter, och i städerna är det väldigt tyst på gator just nu. Också gatumusikanter, gatuförsäljare, face-to-face-värvare och tiggare håller sig borta, men några är kvar - ännu denna vecka..

YLE - 3 timmar sedan

Island lyckades råda bot på de ungas alkoholmissbruk - vart försvann Islandsmodellen på Kimitoön?

Islandsmodellen byggde inte bara på att de unga inte får driva omkring i byn när som helst. Det ingick också ökad föräldrakontroll och jämlika möjligheter för fritidsintressen..

YLE - 4 timmar sedan

Morgonkollen: En miljon coronafall i världen, så här ska ansiktsskydd användas, De Eurovisa börjar

Vi uppdaterar dig med nattens och morgonens nyheter..

YLE - 4 timmar sedan

Rigorös isolering håller räddningsverket på fötter i Östnyland: “Det vi inte behöver nu är en massa gräsbränder”

Under coronaepidemin har antalet uppdrag minskat för Räddningsverket i Östra Nyland. På räddningsstationen i Kungsporten gör man nu allt för att hålla viruset borta..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.