Nyan > Svenskfinland

Sunday, 29 March, 03:00

Nyan - 25 mar 20 kl. 17:00

Hon är NIPÅs nya projektledareAlexandra Trizna blir projektledare på NIPÅ, Nordens institut på Åland. Hon kommer från en rysk konstnärsfamilj och har en magistersexamen från Sankt Petersburgs konstakademi. På Åland har hon bott i fyra år och hon har ett brett kontaktnät inom det nordiska kulturområdet. – Nu ser jag fram emot att få samarbeta med andra och skapa många intressanta projekt som förstärker kulturlivet mellan Åland och de övriga nordiska länderna, säger Alexandra Trizna i ett pressmeddelande. (pd)  
Tillbaka till startsidan
Tipsa Nyan.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
NIPÅs, Trizna, NIPÅ, Åland, Sankt Petersburgs, Alexandra Trizna, Nyan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hon är NIPÅsnya , projektledare
Nyan - 16 feb 17 kl. 13:44

Att dela berättelser är att leva

Vad händer om främmande människor sätter sig kring ett bord och börjar prata?

Ja, förmodligen märker de att de har mycket gemensamt.

Det här tar berättelsecaféet fasta på när det arrangeras i april.

Nyan - 20 mar 20 kl. 13:23

Konserter över nätet i coronatider

Nipå, Nordens institut på Åland, streamar konserter över nätet.
Först ut är den danska jazzsångerskan Sinne Eeg i kväll och Robert Zetterqvists band Quasimondo nästa fredag. Konserterna sänds på www.

Nyan - 05 jun 15 kl. 12:00

Efterlysning: jazzmusiker

Musiker mellan 15 och 22 år har nu möjlighet att söka till Alandia Autumn Session. Evenemanget arrangeras i oktober, och avslutas med en festival där alla jazzmusiker från Åland får delta. Alandia Autumn Sezzion arrangeras första gången i fjol, då med bandet Jazz Kamikaze som lärare.

Nyan - 19 mar 15 kl. 11:51

Nystartad förening tar över skrivtävling

Föreningen Ålands kulturfestival tar över litteraturdagarna, däribland niornas skrivtävling. Den nyuppväckta föreningen Ålands kulturfestival ska från och med nästa år ta över arrangemangen av Mariehamns litteraturdagar. Orsakerna är, som Nya Åland tidigare berättat, både praktiska och ekonomiska.

Nyan - 25 nov 15 kl. 14:00

Många söker jobb på Nordens institut

Nordens institut på Åland har fått ett åttiotal ansökningar till tjänsten som projektledare. Ansökningarna har kommit från Finland, Sverige, Norge, Danmark och Island. Fem personer har kallats till intervjuer och beslutet kan tas om två veckor, säger NIPÅs informatör Daniel Johansson.

Nyan - 20 jan 16 kl. 11:42

Niornas skrivtävling försenad

I år är det Kulturfestival på Åland r.f. som arrangerar skrivtävlingen Skratch för niorna, tidigare år har Nordens Institut på Åland som hållit i trådarna för tävlingen.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 6 timmar sedan

Tippa temperaturen med Lions

Lions traditionella Slemmerntippning utgår i år och istället ordnar man en temperaturtippning. – Man skall gissa temperaturen i skuggan på Torget i Mariehamn den första maj klockan 12, skriver Bertil Johansson i ett pressmeddelande. Det datumet ordnas, om det rådande läget tillåter, Lions loppmarknad.

Nyan - 10 timmar sedan

Gratis buss med isolerad chaufför

Sven Larsson på Röde Orms buss kommer att köra mellan Järsö och stan utan att ta betalt.
Det och uppdaterade städrutiner är åtgärder man vidtagit för att minska smittspridning. Skolelever och enstaka andra passagerare.

Nyan - 11 timmar sedan

Skivsläpp ska bli utställning

Artistnamnet är Mr Brimstone. .

Nyan - 15 timmar sedan

Här kan du se lördagens corona-info

Idag klockan 12 håller landskapsregering pressinformation för att ge en statusuppdatering avseende coronaviruset.
Informationen kommer att direktsändas här via Nyans hemsida och kan även ses i efterhand. Här kan du se alla tidigare presskonferenser!

Nyan - Igår: 18:30

Kulturbidrag till Sottungateater

Landskapets kulturdelegation beviljar föreningen Hembygdens vänner i Sottunga 4 000 euro i stöd för pjäsen ”Drottningklevet” under förutsättning att föreställningen kan uppföras hösten 2020. Stiftelsen Ålands jakt- och fiskemuseum får 30 000 euro i bidrag för årets verksamhet. Stiftelsen får också ett investeringsstöd på 2 290 euro för en ramp till entrén, en luftvärmepump och fasadrenovering.

Nyan - Igår: 13:30

Direktsändning från fredagens presskonferens

Vi direktsänder Landskapsregeringens presskonferens om coronasituationen. Presskonferensen börjar klockan 16.00, i dag fredag den 27 mars.

Nyan - Igår: 13:21

”Hoppas komma igång efter midsommar”

Frakt är det enda av fyra försörjningsben som Viking Line nu kan förlita sig på.
Man hoppas nu på att komma igång med ordinarie verksamhet tills högsäsongen. Det finns stor efterfrågan på frakttransporter för de fartyg som fortfarande trafikerar Östersjön.

Nyan - Igår: 12:00

President i digitala Kastelholmssamtal

Årets Kastelholmssamtal blir av trots coronasmittan men det hålls på nätet. Bland deltagarna finns president Tarja Halonen som tidigare hade meddelat att hon inte skulle kunna delta i fysiska samtal på Kastelholms slott. Arrangören Ålands fredsinstitut samarbetar med Nordens institut på Åland, NIPÅ, som sänder mötet på nipalive.

Nyan - Igår: 11:15

Här blir de historiska

KARATE. Karateklubben Ogawas Minna Johans och Ulrika Österlund har graderat sig för 3 dan vid ett internationellt läger i Schweiz. .

Nyan - Igår: 10:32

Tilläggsbudgeten är godkänd

Lagtinget godkände landskapsregeringens tilläggsbudget på 32,8 miljoner euro vid lunchtid på fredagen. Samtidigt avslutades den första behandlingen av lagförslaget om tilläggsstöd till arbetslösa. Det lagförslaget väntas godkännas i den andra behandlingen på måndagens plenum.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.