Expressen > Nyheter

Thursday, 09 April, 12:30

Expressen - 25 mar 20 kl. 17:08

Pendlarnas bilder – på överfulla tåg: ”Utsatta”Sedan Danmark stängde sina gränser har tågtrafiken mellan länderna dragits ner drastiskt vilket har lett till att många tåg är fullpackade.I Facebook-gruppen BroenLive delar pendlare nu med sig av bilder på trånga kupéer och berättelser om hostande och snörvlande medresenärer.En mardröm mitt i corona-pandemin. – Vi öresundspendlare är den mest utsatta gruppen, säger Ghulam Rabani Ahmadi. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Danmark, Facebook, BroenLive, Ghulam Rabani Ahmadi

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pendlarnas, bilder, överfulla, tåg, Utsatta
ÖstersundsPosten - 04 sep 15 kl. 07:16

Samma bilder nu som då, historien om flyktingarna som vi nästan glömt

Bilderna i färg från idag blandas med andra bilder i mitt flöde. Överfulla båtar med människor som bara har det de kan bära. Äldre bilder.

Dalarnas tidningar - 04 sep 15 kl. 07:16

Samma bilder nu som då, historien om flyktingarna som vi nästan glömt

Bilderna i färg från idag blandas med andra bilder i mitt flöde. Överfulla båtar med människor som bara har det de kan bära. Äldre bilder.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Så här kan du ha obegränsat med bilder i din telefon

Google avslöjade i dag att de kommer att göra en rejäl insats för de av oss som har telefoner överfulla med bilder – som vi inte vill radera, skriver The Verge.Den nya appen Google Photos kommer att erbjuda sina användare obegränsat med utrymme – helt gratis. LÄS MER: Bugg som kraschar iPhones sprids – så skyddar du digGoogle analyserar bilderna du lägger in och sortera automatiskt in dem i grupper.

Expressen - 25 mar 19 kl. 21:36

10 bilder som visar stora förödelsen efter cyklonen

Cyklonen Idai har lämnat stor förödelse efter sig i Moçambique.Minst 750 personer har bekräftats döda, områden är helt täckta av vatten och sjukhusen är överfulla när sjukdomar börjat spridas katastrofens spår.Här är 10 bilder som visar förödelsen..

YLE - 25 apr 16 kl. 17:15

Tågen överfulla på kustbanan - pendlare tvunga att sitta på golvet eller stå

Efter att tågturer drogs in på kustbanan och Y-tåget slutade gå till Karis har det blivit trångt om saligheten på tågen. Många med pendlarbiljett har fått vänja sig vid att sitta på golvet eller stå under resan. På VR säger man att man väntar och ser innan man tar till några åtgärder.

YLE - 25 apr 16 kl. 17:15

Tågen överfulla på kustbanan - pendlare tvungna att sitta på golvet eller stå

Efter att tågturer drogs in på kustbanan och Y-tåget slutade gå till Karis har det blivit trångt om saligheten på tågen. Många med pendlarbiljett har fått vänja sig vid att sitta på golvet eller stå under resan. På VR säger man att man väntar och ser innan man tar till några åtgärder.

NT - 03 jan 13 kl. 08:07

Överfulla soptunnor för ny entreprenör

Det hala väglaget och långhelgerna har lett till överfulla soptunnor, eftersom sopbilarna inte kommit fram. På Vikbolandet har det varit extra besvärligt..

Expressen - 02 feb 13 kl. 10:19

Överfulla sjukhus i Stockholm

Läget är svårt på Stockholms akutsjukhus. Alla utom Södersjukhuset var överfulla i december, skriver Dagens Nyheter. ?

Nyan - 18 jul 13 kl. 13:10

Gästhamnarna är överfulla

Högsäsongen för båtturism börjar lida mot sitt slut men fortfarande är Mariehamns gästhamnar fulla, i vissa fall överfulla.
Majoriteten av båtgästerna kommer från fasta Finland, men många kommer också från Sverige och Tyskland..

DalaDemokraten - 28 aug 13 kl. 19:59

Elever tvingas stå i överfulla bussar

LÅNGSHYTTAN Överfulla bussar, uteblivna bussar, elever som tvingas stå, långa restider och chaufförer som kör för fort för att hinna fram ....

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

S och M överens – de som är i riskgrupp kan få ersättning

Socialdemokraterna går Moderaterna till mötes i frågan om ersättning till dem som tillhör riskgrupper för corona och därför bör stanna hemma från arbetet, erfar DN. S vill nu snabbt utreda hur man ska definiera riksgrupperna och hur ett system för utbetalningar skulle kunna utformas. .

Expressen - 30 minuter sedan

S och M överens om förslaget – riskgrupper kan få ersättning

S och M är överens om att den så kallade smittbärarpenningen ska utvidgas, erfar DN.Enligt förslaget så ska riskgrupper som bör stanna hemma från jobbet kunna få ta del av ersättningen. .

Expressen - 1 timme sedan

Spanien planerar att häva nedstängning

Enligt den spanska premiärministern, Pedro Sanchez, har Spanien nått kulmen av coronasmittan. Därmed kommer landet snart att häva den nationella nedstängningen, sa Sanchez under en presskonferens i dag..

Expressen - 1 timme sedan

Beslutet: Halvera parkeringsavgifterna

Socialdemokraterna och Alliansen har kommit överens om att närmare 12 000 parkeringsplatser ska få sänkt taxa de kommande månaderna med anledning av coronapandemin.Beslutet togs av styrelsen i det kommunala parkeringsbolaget under onsdagskvällen. .

Expressen - 1 timme sedan

Här skålar Walter, 99, – är frisk från corona

Walter, som fyller 100 om tre månader, är på fötterna igen efter att ha kämpat mot corona-viruset under en lång sjukhusvistelse.Nu ser han fram mot att fira påsken i hemmet och repa sig.– Och att få träffa min familj som jag inte sett på en månad, säger Walter..

Expressen - 1 timme sedan

Flygandet minskade med 60 procent: ”Dramatiskt”

Flygandet från Swedavias tio flygplatser minskade med 60 procent under mars, jämfört med samma period i fjol.Hittills i april har flygandet minskat med 97 procent.– Coronakrisens samhällspåverkan är dramatisk och det slår med full kraft mot Swedavia, säger vd:n och koncernchefen Jonas Abrahamsson i ett pressmeddelande..

Expressen - 2 timmar sedan

Ingen intensivvård för personer över 80

Coronapatienter med en biologisk ålder på över 80 ska inte få intensivvård på Karolinska universitetssjukhuset.Inte heller multisjuka över 60 år, enligt ett dokument som Aftonbladet fått ta del av.Dokumentet visar vilka patienter som bortprioriteras i covid-krisens Stockholm..

Expressen - 2 timmar sedan

Ylvas make dog – fick betala extra för transporten

Ylva Janssons make, Henning, avled vid 81 års ålder i coronaviruset efter att smittan spridit sig på hans äldreboende. Först fick Ylva Jansson besked om hon inte fick se honom en sista gång – kistan skulle vara sluten av smittskyddsskäl.  – Sedan berättade de att transportören skulle ha 1 995 kronor extra för att frakta honom från bårhuset till krematoriet, säger hon.

Expressen - 3 timmar sedan

Professorn: 30-40 procent av Stockholmarna kan ha smittats

Forskare tror att vi kan uppnå flockimmunitet när 60 procent av jordens befolkning smittats av coronaviruset.I Stockholm kan runt 30 till 40 procents redan haft viruset, det tror Jan Albert, professor i smittskydd vid Karolinska institutet..

Expressen - 4 timmar sedan

CORONA I KORTHET: USA går om Spanien i antal dödsfall • Wolds kritik efter smittan på äldreboenden: ”Tänk om” • Larmet från Malmö: Vårdpersonal jobbar i privata kläder

USA har konstaterat nästan 2 000 nya dödsfall – och har nu gått om Spaniens totala dödsantal.■■■Professor Agnes Wold är kritisk till coronasmittan på äldreboenden och inom hemtjänsten – och menar att Sverige måste tänka om.■■■Vårdpersonal i Malmö larmar om att de tvingas arbeta i sina privata kläder.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.