YLE > Svenskfinland

Thursday, 09 April, 09:06

YLE - 25 mar 20 kl. 16:53

"Om Nylands gränser stängs är valet enkelt" - Jonatan, 25, har hem i Helsingfors men familjen i VasaHur gör de finländare vars liv är utspridda över landskapsgränserna om Nyland isoleras från resten av landet? För Jonatan Sparv, som bor i Helsingfors men har familj och flickvän i Österbotten, är valet enkelt..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Nylands, Helsingfors, Vasa, Nyland, Jonatan Sparv, Österbotten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Om Nylands, gränser, stängsär , valet, enkelt, Jonatan, 25 har hem i Helsingfors men familjen i Vasa
YLE - 27 mar 20 kl. 12:09

Beväringarna kan inte lämna Nyland när gränsen spärras av - de som är på permission ska tillbaka på utsatt tid

När Nylands gränser stängs måste alla beväringar stanna kvar i Nyland..

YLE - 28 jun 17 kl. 12:14

Brandmästare: Kan bli svårare att kontrollera att det sotas rätt

Brandmästare Jari Sopen-Luoma vid Västra Nylands räddningsverk ser både för- och nackdelar med slopandet av distriktsotare. Från och med 2018 får fastighetsägarna i Västnyland välja vem de köper sotningstjänster av. - Man måste överväga om man sätter priset eller kvaliteten i första hand.

YLE - 28 maj 17 kl. 08:47

Din # kan locka folk till Västnyland

Du ser en spång gjord av lärkträd som löper över en mosse. Du ser ett vackert berg som vågorna slår mot. En fågelholk är fastsatt i en tall.

YLE - 07 mar 15 kl. 08:46

Feministisk valkampanj populärast i Helsingfors och Nyland

Feminister över partigränserna gör gemensam riksdagskampanj. Största delen av kandidaterna som gett ett feministiskt vallöfte finns i Helsingfors och Nyland.I feministisk politik ser vi att jämlikhet och jämställdhet är frågor som inte är särintressen, de ska vara utgångspunkten för politik Inför vårens riksdagsval ska en kampanj som heter Det feministiska valet lyfta fram riksdagsvalskandidater som feminister.

YLE - 06 sep 13 kl. 08:29

"Utan Sverige inget Finland"

Vad händer med det svenska språkets ställning i Finland och hoten mot flera finlandssvenskar? Det är en fråga som ställs allt oftare i Sverige. Oron är stor över att Finland ska glömma sin historiska tillhörighet, att Finland och Sverige var ett gemensamt rike i 700 år.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Bokrecension: ”E do klein? - Kyss de i ässoli!” Axel Åhman skriver om män som känner sig obekväma i sin mansroll

Axel Åhman debuterar med en samling noveller som befolkas av män i olika åldrar som inte passar in, som känner sig obekväma eller som är rädda för att bli utpekade som svaga och avvikande på något sätt. Män som gör så gott de kan, men som trots det känner sig otillräckliga eller handfallna, konstaterar Marit Lindqvist i sin recension..

YLE - 4 timmar sedan

Ät gott, drick måttligt och njut – men bara med kärnfamiljen – här är läkarens råd inför påsken

Sätt guldkant på tillvaron, glöm ångesten för en tid och sätt fokus på vårsolen och familjen. Så kunde man sammanfatta överläkare Heikki Kaukorantas råd inför påskfirande i coronatider..

YLE - 13 timmar sedan

Grävmaskin brann i Vörå

Sent på onsdag eftermiddag började en grävmaskin brinna mitt i arbetet på åkern i Vörå. Chauffören lyckades inte släcka elden som totalförstörde grävmaskinen..

YLE - 16 timmar sedan

Victoria är både barnmorska och förstföderska: "Jag är också ledsen men vi måste jobba tillsammans nu”

Victoria Hartman påverkas i allra högsta grad av de nya restriktionerna på förlossningen och BB. Hon är både barnmorska och gravid..

YLE - 17 timmar sedan

Vasa kan få in 23 miljoner mindre i skatteintäkter på grund av coronakrisen: "Kommer att ta år innan vi är i det läget vi var före krisen"

Coronakrisen drabbar kommunernas ekonomi hårt. Enligt kommunförbundets skatteprognos räknas kommunernas skatteförluster i miljoner euro..

YLE - 21 timmar sedan

Svenskfinland väntas inte krympa utan växa något fram till 2040 - invandringen kan ha stor betydelse

Den svenskspråkiga befolkningen väntas öka med ett par tusen personer fram till 2040, visar en prognos som publiceras av tankesmedjan Magma och Folktinget..

YLE - 19 timmar sedan

Kaskö stad lånar en kvarts miljon euro till Kaskö energi

Kaskö stad kommer att låna 260 000 euro till det kommunalägda Kaskö energi. Detta så att bolaget ska kunna betala ut ett skadestånd på en halv miljon euro..

YLE - Igår: 09:01

Wärtsilä permitterar en stor del av personalen: "Det var väntat"

Wärtsilä permitterar högst 3 130 anställda från alla personalgrupper. Av de permitterade jobbar cirka 80 procent i Vasa..

YLE - Igår: 04:46

Björnen i Pedersöre har vaknat – cirka 10 andra björnar i Österbotten sover troligen ännu

En björn har de senaste veckorna rört sig i både Pedersöre och Kronoby. Det handlar om en björn som har sitt ide i Purmo i Pedersöre och den vaknade ovanligt tidigt, redan kring 20 mars. Björnar som vaknar tidigt rör sig ofta nära bosättning i jakt på mat..

YLE - Igår: 04:37

Han missar födseln på grund av coronarestriktioner: "Känner mig maktlös och besviken"

Tomas Baliukonis fru väntar tvillingar och kommer antagligen att föda med kejsarsnitt. Det betyder att Baliukonis på grund av coronarestriktioner inte får närvara varken under operationen eller på BB..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.