SR > Nyheter

Thursday, 09 April, 09:18

SR - 25 mar 20 kl. 16:45

Ekot erfar: Regeringen sänker arbetsgivaravgifterRegeringen presenterar på onsdagen ett nytt krispaket som främst riktar sig till mindre företagare, erfar Ekot. Bland annat ska det innehålla sänkta arbetsgivaravgifter och egenavgifter..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Ekot

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ekot, erfar, Regeringen, sänker, arbetsgivaravgifter
Regeringen - 04 jun 13 kl. 16:04

Regeringen sänker byggsanktionsavgifter

Tidigare i vår föreslog regeringen att kommunala byggnadsnämnder i vissa fall ska kunna sänka byggsanktionsavgifter till hälften eller en fjärdedel. Nu föreslår regeringen också en generell sänkning av en mängd avgifter. Pressmeddelande: Regeringen sänker byggsanktionsavgifterna Förordning om ändring i plan- och byggförordningen(2011:338) Socialdepartementet, 4 juni 2013.

Cornucopia - 07 sep 16 kl. 09:34

Regeringen sänker skatten för höginkomsttagare

Regeringen sänker återigen skatten för sk "höginkomsttagare" med någonstans runt 36 000 - 37 000 kronor i månadslön. Detta framgick efter att vår kompetenta regering av misstag publicerat ett pressmeddelande om höstbudgeten i förväg, vilket uppmärksammades av DN.
Ljuset är släckt på Rosenbad och det är ingen hemma.

YLE - 17 nov 16 kl. 09:05

Stefan Wallin fick svar: Regeringen tänker inte lagstifta om dödshjälp

Regeringen meddelar att den inte planerar att lagstifta om eutanasi, något som riksdagsledamot Stefan Wallin (SFP) har föreslagit i ett spörsmål. Wallin har ställt ett skriftligt spörsmål med en fråga om vilka åtgärder regeringen tänker vidta för att lagstifta om eutanasi i Finland. Han hänvisar till ett starkt stöd för aktiv dödshjälp i opinionsmätningar.

Opinionen.se - 04 jun 13 kl. 11:33

Regeringen sänker byggavgifter

Regeringen sänker avgifterna för den som bygger nytt eller bygger om utan bygglov. Skälet är att avgifterna ibland har visat sig bli orimligt höga, skriver bostadsminister Stefan Attefall (KD) i ett pressmeddelande. Sänkningarna blir i de flesta fall ungefär hälften av vad man i dag får betala om man böjar bygga utan lov.

Affärsvärlden - 01 apr 14 kl. 08:01

Regeringen sänker sjuklönekostnaderna för företagen

Regeringen sänker företagens kostnader för sjuklöner genom ett nytt högkostnadsskydd, vilket kommer att minska kostnaderna redan för de första dagarna när de anställda är sjuka..

Affärsvärlden - 09 apr 14 kl. 08:26

Regeringen sänker inflationsprognoser

Regeringen sänker inflationsprognoserna för perioden 2015-2018..

SvD - 16 maj 14 kl. 02:52

Regeringen sänker bankernas bonustak

Regeringen sänker storbankernas bonustak. Det ska inte bli möjligt att utnyttja undantaget om att efter ett ja från aktieägarna ge två årslöner i bonus..

Expressen - 16 maj 14 kl. 04:23

Regeringen sänker bankernas bonustak

 Regeringen sänker storbankernas bonustak. Det ska inte bli möjligt att utnyttja undantaget om att efter ett ja från aktieägarna ge två årslöner i bonus..

DN - 16 maj 14 kl. 06:09

Regeringen sänker bankernas bonustak

Regeringen sänker storbankernas bonustak. Det ska inte bli möjligt att utnyttja undantaget om att efter ett ja från aktieägarna ge två årslöner i bonus..

SvD - 16 maj 14 kl. 02:52

Regeringen sänker bankernas bonustak

Regeringen sänker storbankernas bonustak. Det ska inte bli möjligt att utnyttja undantaget om att efter ett ja från aktieägarna ge två årslöner i bonus..

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

New York tros ha haft coronaviruset sedan februari

Coronaviruset började troligen spridas i New York redan i mitten av februari och kom dit från Europa. Det visar flera nya studier, skriver New York Times. Det skulle betyda att smittan var i omlopp i staden flera veckor innan det första fallet konstaterades..

SR - 1 timme sedan

Påskresor har minskat kraftigt

Antalet boende i Stockholms län som reser över påsk ser ut att minska kraftigt i coronakrisens spår. Helgen före påsk minskade till exempel resorna till de stora skidorterna i fjällen med över 90 procent jämfört med förra året..

SR - 2 timmar sedan

Oxfam: Halv miljard människor hotas av fattigdom

Coronakrisen kan tvinga ytterligare 500 miljoner människor in i fattigdom, varnar hjälporganisationen Oxfam i en ny rapport..

SR - 3 timmar sedan

Ny coronalag tystar oliktänkande i Bolivia

I Bolivia anklagas interimsregeringen för att utnyttja coronakrisen till att tysta och hota oliktänkande. Ett nytt dekret gör klart att den som sprider felaktig information om coronakrisen eller regeringens åtgärder kan dömas till 10 års fängelse..

SR - 3 timmar sedan

Fortsatt köer och trängsel trots nya coronaregler

Trots Folkhälsomyndighetens regler om hur restauranger och barer ska agera för att minska smittspridningen, så är det på flera håll fortsatt både trängsel och köer. Det visar Ekots kartläggning av närmare 50 olika verksamheter..

SR - 3 timmar sedan

Rättegångar mot IS-anhängare skjuts upp

Planerna på att ställa utländska IS-anhängare inför rätta i Syrien skjuts upp tills vidare på grund av coronaviruset. Dessutom finns en oro för hur säkerheten ska garanteras för tusentals IS-fångar vid en större coronaepidemi i området..

SR - 4 timmar sedan

Hårt slag när gränshandeln uteblir

Kommuner med mycket gränshandel drabbas hårt av coronakrisen. Det märks extra tydligt nu i påsktider när det i vanliga fall är full fart i butikerna..

SR - 5 timmar sedan

Regeringen: Mer gödsel ska bli drivmedel

Sveriges jordbruk är i dag helt beroende av importerat fordonsbränsle – något som kan ställa till problem i kristider. Lösningen kan bli att lantbrukare själva ska producera biodrivmedel av gödsel och avfall. Regeringen väntas tillsammans med C och L föreslå att ytterligare 120 miljoner ska läggas på en satsning..

SR - 6 timmar sedan

Helgoperationer räddar cancervården i coronatider

Vårdens prioriteringar på de covid-19 sjuka medför nedskärningar för andra patientgrupper. På Karolinskas Tema cancer har flera avdelningar gjorts om för coronafall, och operationskapaciteten har minskat..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.