Expressen > Kultur

Monday, 06 April, 11:14

Expressen - 25 mar 20 kl. 16:30

Filmens värld kommer inte att bli sig lik igenNär världen och biograferna öppnar igen kommer landskapet för filmen att se annorlunda ut. Jonas Holmberg ser en segdragen maktkamp närma sig slutet..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Holmberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Filmens, världkommer inte att bli sig , lik, igen
DN - 19 maj 17 kl. 10:59

Wagners locktoner förtrollar filmens värld

Att nya ”Alien”-filmen börjar och slutar med Richard Wagner är knappast någon tillfällighet. Få kompositörer har använts lika flitigt av filmskaparna. Jan Holmberg synar filmens förhållande till den politiskt kontroversiella tyska tonsättaren..

Kristianstadsbladet - 17 aug 12 kl. 10:40

I Garbos spegelvärld

När Ellen Mattson i sin nya roman ?Vinterträdet? skildrar filmstjärnan Greta Garbos liv känner kulturskribent Charlotte Wiberg igen mycket från filmens värld.

Magazin24 - 22 apr 16 kl. 10:31

Upplev musik från filmen värld

ARBOGA Arbogas Ungdomsmusikkår arrangerar en konsert i Medborgarhuset. Arboga Ungdomsmusikkår (UMK) kommer, med anledning av en resa de skall göra till Prag, att anordna en konsert lördagen den 23 april i Medborgarhuset i Arboga. Där kommer de att bjuda på kända stycken ur filmens värld.

SvD - 17 nov 16 kl. 13:15

Tom Ford skapar sin iskalla filmvärld med stora gester

Allt är oversized i Tom Fords ”Nocturnal animals”, modeikonens första film sedan debuten ”En enda man”. Jon Asp ser en snyggt iscensatt thriller som överför konst- och modescenens vakuum till filmens värld..

IDG - 02 okt 12 kl. 12:36

Blender tar klivet in i filmens värld

Gruppen bakom det öppna 3d-programmet Blender tar klivet från gulliga tecknade kaniner till hard-core science fiction i Amsterdam. Filmen Tears of Steal har premiär..

Helsingborgs Dagblad - 19 sep 13 kl. 19:59

Hackers i filmens värld

Stjärnorna som fick sitt genombrott i Hackerfilmen..

Skånskan - 27 dec 13 kl. 14:00

Tågresa till filmens värld


När Drazen Kuljanin och Molly Björkman kliver på Snälltåget till Stockholm den 30 januari hoppas de att resan ska ta dem långt.
Ända till Cannes..

SVT - 07 apr 14 kl. 06:00

Regitävling lockar unga till filmens värld

I dag drar Stockholms filmfestival junior igång. Fokus ligger lika mycket på att väcka ungas eget regiintresse som på filmerna..

IDG - 27 mar 15 kl. 14:27

Data är bäst på bio: Sex episka hacker-scener från filmens värld


En gång i tiden var förflyttandet av gråa datormöss och flimrande monokroma skärmar höjden av högteknologisk mäktighet. När kunskap om programmering var nytt och mystiskt tog Hollywood spänningen av att knacka på ett tangentbord till nya nivåer..

GöteborgsPosten - 16 okt 15 kl. 17:43

Hon är ny makthavare i filmens värld

Det blir Yaba Holst som nästa år tar över efter Magdalena Jangard på den inflytelserika posten som långfilmskonsulent på Filminstitutet. Hur tänker hon kring sin nya maktposition?.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 4 timmar sedan

Äntligen dags för unga arga muslimska kvinnor

Gina Dirawis debutroman är en nio timmar lång utandning.Gunilla Brodrej låter sig svepas med av författarens uppläsning..

Expressen - 4 timmar sedan

Varför får pappors kroppar häcklas och kontrolleras?

Får pappor hånas och beordras till bantning mer än mammor?Daniel Sjölin läser om en flicka som vill rädda sin far från gymmet..

Expressen - 4 timmar sedan

Här är kvinnorna som det inte gick så bra för

En del kvinnor är världsförbättrare och andra är brottslingar.Therese Bohman läser två böcker som lyfter kvinnoöden på helt olika vis. .

Expressen - 19 timmar sedan

Därför är litteraturen en klimatbrottsling

Den indiska författaren Amitav Ghosh försöker utveckla en ny litterär klimatestetik.Victor Malm hittar en framsynt idé om litteraturens plats i en förändrad värld. .

Expressen - Igår: 07:00

Vi behöver inte Gud för att lära oss att dö

Ibrahim Alkhaffaji svarar Joel Halldorf och vänder sig bort från den straffande kristna guden..

Expressen - Igår: 07:00

Hon gör vreden hård och sann

Nina Bouraoui har i många år letat efter en ny riktning för sitt författarskap.Per Wirtén hittar en ny vrede i ”Gisslan”..

Expressen - Igår: 16:00

Oneborgs för tidiga död påminner om något viktigt

Karin Olsson om sårbarheten i att vara journalist på fältet..

Expressen - I förrgår: 07:00

Vi är de nya daglönarna och nu tar pengarna slut

För unga människor med osäkra anställningar finns inga krispaket när coronakrisen slår till. Lizette Romero Niknami ser det etnifierade klassamhället tydligare än någonsin..

Expressen - I förrgår: 16:00

De fyra vanligaste lögnerna om corona

I tider av oro och kris sprids desinformation lättare än annars. Patrik Oksanen går igenom coronapandemins vanligaste och mest udda lögner..

Expressen - I förrgår: 12:16

Från bubbligt kärleksäventyr till kontroll och misshandel

Hur går det till när drömmen om en förälskelse blir sann men också en mardröm?Annina Rabe imponeras av Anne Swärds berättarkonst..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.