SR > Nyheter

Monday, 30 March, 14:32

SR - 25 mar 20 kl. 16:20

1177 brister i samtal på andra språkI myndighetsinformation om coronaviruset på andra språk än svenska, instrueras den som får allvarligare symtom att ringa 1177 vårdguiden. Men i hälften av regionerna kan man inte ta emot samtal på andra språk..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 1177, bristeri , samtalpå andra , språk
HBL - 19 jul 13 kl. 07:57

TS: Brister i sprängämnestransport

Det förekommer ständiga brister i sprängämnestransporterna på landsvägarna, skriver Turun Sanomat. Till exempel stöter polisen ofta på att sprängkapslar och sprängämnen transporteras i samma bil trots att det är förbjudet, säger överkonstapel Vesa Roima på Rörliga polisen. Det är framförallt då mindre partier transporteras som problem förekommer.

YLE - 04 jul 12 kl. 12:31

Polisen: Brister i sprängningsplanen vid Iso Omena

Sprängningsplanen på byggarbetsplatsen vid köpcentret Iso Omena i Esbo hade stora brister, säger utredningsledaren kommissarie Minna Immonen. Flera människor skadades när de träffades av kringflygande stenar efter en explosion på en byggplats i går. Enligt Immonen utreds fallet som brott mot bestämmelserna om explosiva varor, orsakande av skada, orsakande av fara samt brott mot arbetarskyddet.

YLE - 04 jul 12 kl. 12:43

Polisen: Stora brister i sprängningsplanen

Sprängningsplanen på byggarbetsplatsen vid köpcentret Iso Omena i Esbo hade stora brister, säger utredningsledaren kommissarie Minna Immonen. Flera människor skadades när de träffades av kringflygande stenar efter en explosion på en byggplats i går. Enligt Immonen utreds fallet som brott mot bestämmelserna om explosiva varor, orsakande av skada, orsakande av fara samt brott mot arbetarskyddet.

HBL - 19 jul 13 kl. 10:28

TS: Ständiga säkerhetsbrister i sprängämnestransporter

Det förekommer ständiga brister i sprängämnestransporterna på landsvägarna, skriver Turun Sanomat.Till exempel stöter polisen ofta på att sprängkapslar och sprängämnen transporteras i samma bil trots att det är förbjudet, säger överkonstapel Vesa Roima på Rörliga polisen.

Det är framförallt då mindre partier transporteras som problem förekommer.

YLE - 04 jul 19 kl. 12:32

Hundra kilogram dåligt fastsurrad dynamit och tändare i samma skåpbil - allvarliga brister i sprängämnestransporter i Västnyland

En bil körde med etthundra kilogram dåligt fastsurrad dynamit och tändare. Bilen saknade också orangefärgade varningsskyltar och föraren saknade tillstånd för farliga transporter (ADR)..

YLE - 04 jul 19 kl. 12:32

Hundra kilogram dåligt fastsurrad dynamit och tändämne i samma skåpbil - allvarliga brister i sprängämnestransporter i Västnyland

En bil körde med etthundra kilogram dåligt fastsurrad dynamit och tändämne. Bilen saknade också orangefärgade varningsskyltar och föraren saknade tillstånd för farliga transporter (ADR)..

Sydsvenskan - 31 jan 11 kl. 06:30

1177

Verksamheten i Skåne har 50 heltidstjänster som täcks av 95 ­anställda eftersom flera jobbar deltid.?
Verksamheten i Skåne har 50 heltidstjänster som täcks av 95 ­anställda eftersom flera jobbar deltid. Tre av sjuksköterskorna är män, resten kvinnor.

Cornucopia - 21 feb 19 kl. 14:21

Recorded Future: Inga tecken på att 1177-samtalen cirkulerar på nätet

Cyberunderrättelseföretaget Recorded Futures VD Christopher Ahlberg uppger till bloggen att det inte finns några tecken på att telefonsamtalen från 1177 Vårdguiden har läckt ut på nätet och cirkulerar. Denna typ av data har lågt till noll värde i hackerkretsar och eventuella intrång handlar mest om prestige.
Christopher Ahlberg, VD för Recorded Future.

Sydsvenskan - 19 sep 11 kl. 06:30

Samtal ska minska trycket på akuten

En kampanj ska få fler barnfamiljer att ringa till sjukvårdsrådgivningen 1177. På så vis hoppas Region Skåne att trycket på akutmottagningarna ska minska.
När det gjordes en undersökning på en barnakut förra året framkom det att nästan varannan patient kunde ha tagits om hand på en vårdcentral istället, enligt en rapport från Region Skåne.

Dagens Medicin - 17 apr 15 kl. 09:01

Ivo kritisk till att patienter inte får hjälp efter 1177-samtal

Region Östergötland har inte tydliggjort för primärvården att de ska ta emot och erbjuda patienter tid efter samtal med 1177 Vårdguiden. Nu får regionen kritik..

Fler nyheter från SR

SR - 30 minuter sedan

Antalet konkurser ökar kraftigt

Drygt 200 aktiebolag ansökte om konkurs förra veckan - en ökning med nästan 50 procent jämfört med samma vecka 2019..

SR - 1 timme sedan

Rekordbillig olja – gynnar bilägare

Inte sedan 2002 har oljan varit så billig. På måndagsmorgonen rasade priset ytterligare och låg vid lunchtid på runt 23 dollar för ett fat Nordsjöolja..

SR - 1 timme sedan

Färre migranter – då kan grönsaker bli dyrare

Det kan bli dyrare med frukt och grönsaker framöver. Migrantarbetare som i vanliga fall skördar allt från sparris till tomater har antingen återvänt hem eller inte kunnat lämna sina hemländer..

SR - 1 timme sedan

Åström: Alla prognoser har varit i underkant

Under mången presenterade Arbetsförmedlingen historiskt höga varselsiffror till följd av coronakrisen. – Det är skrämmande, jämför vi med prognoser för bara en vecka sedan talades om kanske 30 000 i mars, nu pratar vi alltså om 36 800, säger Ekots ekonomikommentator Kristian Åström..

SR - 1 timme sedan

Larmet: Italienska maffian tjänar på epidemin

I Italien väntas regeringen förlänga utegångsförbudet och invånarna kan tvingas leva med det nationella nödläget i flera månader till. Det finns en oro för att maffian utnyttjar situationen. På Sicilien har affärer börjat plundras när människor utan pengar behöver mat..

SR - 2 timmar sedan

Österrike inför krav på ansiktsmasker

Österrikes förbundskansler Sebastian Kurz sa vid en presskonferens idag att det inom kort kommer att bli obligatoriskt att bära andningsskydd i livsmedelsaffärer. Från och med onsdag ska ansiktsskydd delas ut vid ingången till butiker..

SR - 2 timmar sedan

Historiskt höga varseltal – 18 000 på en vecka

Varslen om uppsägningar ökar i en ännu högre takt. Samtidigt dubblas antalet nya arbetssökande..

SR - 3 timmar sedan

Martin testades hos privat vårdgivare – trots bristen på skyddsutrustning

Martin fick göra ett coronatest hos en privat vårdgivare – trots att den skriande bristen på skyddsutrustning för att göra coronatester gör att Region Stockholm bara provtestar patienter i behov av sjukhusvård eller äldreomsorg..

SR - 3 timmar sedan

Tysk app ska motverka smittspridning

I flera länder i Europa debatteras just nu hur man ska använda data från befolkningens mobiltelefoner för så effektivt som möjligt bekämpa spridningen av coronaviruset. I Tyskland vill hälsoministern se en lagändring som gör det möjligt att samla in data från smittade personer..

SR - 4 timmar sedan

Tre av tio väktare inte godkända

Nästan en tredjedel av Sveriges väktare uppfyller inte kraven – så lyder slutsatsen av länsstyrelsernas granskning av auktoriserade bevakningsföretag år 2018 och 2019..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.