YA > Lokalt

Tuesday, 31 March, 21:37

YA - 25 mar 20 kl. 06:00

Förvaltningsrätten river inte hyresuppsägningFörvaltningsrätten slår fast att kommunstyrelsens beslut är fattat i enlighet med kommunallagen, och avslår därför familjens överklagande om uppsägning av hyreskontrakt..
Läs mer på YA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förvaltningsrätten, riverinte , hyresuppsägning
Trelleborgs Allehanda - 30 aug 19 kl. 11:30

Beslut om avtal med Johan Adolfsson till förvaltningsrätten

Kommunalrådet Mikael Rubins (M) beslut att teckna avtal om uppsägning med den tilltänkta kommunikationschefen Johan Adolfsson har överklagats till förvaltningsrätten. En privatperson ifrågasätter om beslutet tillkommit i laga ordning..

BT - 12 aug 13 kl. 16:02

Kommun försvarar uppsägning av HA

Karlstads kommun strider på två fronter för att få ut Hells Angels från en gård utanför Karlstad. Dels i förvaltningsrätten dit kommunens köp av gården överklagats, dels gentemot MC-klubbens juridiska ombud som hävdar att uppsägningen inte var korrekt.- Vi är inte förvånade över alla invändningar, säger kommundirektör Anna Sandbergh till TT.

UNT - 05 apr 13 kl. 11:52

Uppsägning överklagas

Uppsägningen av landstingsdirektören Kerstin Westholm överklagas till förvaltningsrätten..

UNT - 12 aug 13 kl. 15:59

Kommun försvarar uppsägning av HA

Karlstads kommun strider på två fronter för att få ut Hells Angels från en gård utanför Karlstad. Dels i förvaltningsrätten dit kommunens köp av gården överklagats, dels gentemot MC-klubbens juridiska ombud.(TT).

NSD - 09 nov 15 kl. 16:50

Snabelhuset överklagar nämndsbeslut om uppsägning

Nu överklagar föreningen QUMF beslutet att de inte blir kvar i Snabelhuset till Förvaltningsrätten..

Skånskan - 23 jun 16 kl. 20:00

Beslutet om avtalet olagligt

HÖRBY Kommunens beslut att skriva avtal med Lejonet & Partners om ex-socialchefen Peter Hanssons miljonfallskärm var olagligt.
Det konstaterar förvaltningsrätten och river upp beslutet. Man slår också fast att kommunalrådet Susanne Meijer (S) inte hade mandat att skriva på avtalet.

Skånskan - 07 maj 16 kl. 12:00

Seg strid om kyrkbänkar

CAROLI Beslutet fattades för drygt fem år sedan, att skänka inventarier i Caroli kyrka till en svensktalande församling i Estland.
Men dragkampen om kyrkbänkar och altaruppsättning i den före detta kyrkan pågår ännu.Kyrkan såldes 2009 till fastighetsbolaget Profi, som också ägde köpcentret Caroli.

Skånskan - 14 nov 18 kl. 05:00

Församlingen kan tvingas att upplösas

SKANÖR/FALSTERBRO Konflikter kring hur Skanör-Falsterbos församling ska skötas har lett till att kyrkoherden har sparkats.
Uppsägningen har dock skett regelvidrigt och Lunds stift överväger nu åtgärder som kan leda till att församlingen tvingas att upplösas som en egen enhet.– Stiftsstyrelsens arbetsutskott har initierat en utredning för att följa utvecklingen i församlingen.

Kristianstadsbladet - 11 feb 14 kl. 09:00

Uppsagda torghandlare rasar mot kommunen

Foto: Bosse Nilsson
Torghandlarna riktar hård kritik mot kommunen. De menar att deras uppsägning från Lilla Torg är ett lagbrott. – De lurade oss, hävdar Duoc Lu på Lu blommor och fortsätter med att de nya reglerna omöjliggör för dem att bedriva verksamhet.

Skånskan - 23 jun 16 kl. 10:08

Avtalet om miljonfallskärmen olagligt

HÖRBY Kommunalrådet Susanne Meijer (S) i Hörby hade inte rätt att teckna avtal med konsultbolaget Lejonet & Partners om före detta socialchefen Peter Hansson miljonfallskärm. Uppgörelsen har kostat skattebetalarna i Hörby nästan två miljoner kronor.Beslutet att skriva under konsultavtalet överklagades av Hörbybon Jan-Erik Persson, och nu har förvaltningsrättens dom kommit.

Fler nyheter från YA

YA - 7 timmar sedan

Två inbrott i samma uterum på drygt en vecka

Två gånger på en veckas tid har samma bostad i Almaröd drabbats av inbrott. Men vid det andra tillfället hade husägaren skaffat både larm och kamera. .

YA - Igår: 16:11

Ingen Covid -19 i äldreomsorgen

Ingen konstaterad eller misstänkt coronasmitta finns på kommunens särskilda boenden.

YA - Igår: 14:35

Även släktforskarjouren ställs in

På grund av coronaviruset väljer släktforskarjouren att ställa in sitt besök i Skurup denna vecka..

YA - Igår: 11:28

2 500 liter diesel stals från gymnasiet

Uppenbart väl förberedda dieseltjuvar har slagit till mot Nils Holgersson-gymnasiet. I slutet av förra veckan försvann 2 500 liter drivmedel från skolans inlåsta maskiner. Värdet på bytet är omkring 35 000 kronor..

YA - I förrgår: 19:00

Åtgärder krävs mot sopor och råttor

Skurups kommun har tagit emot ett flertal klagomål avseende råttor vid en flerfamiljsfastighet i Abbekås. Enligt de närboende rör sig skadedjuren kring soptunnorna, där det emellanåt uppges ligga berg av avfall..

YA - 28 mar 20 kl. 18:14

Hälsomässan drabbades av den senaste folksamlingsrestriktionen

De nya restriktionerna om att folksamlingar på mer än 50 personer inte längre är tillåtna drabbade hälsomässan i Skurup. Hälften av utställarna lämnade återbud. De deltagare som dock kom till mässan testade allt från Reiki till Falun Gong och healing..

YA - 28 mar 20 kl. 07:00

Avgiftslättnad och en särskild corona-akut - politiker vill hjälpa näringsidkare

Liksom övriga kommuner i Sverige gör Skurup vad de kan för att stötta sina företagare som drabbas av svårigheter på grund av Coronakrisen, bland annat genom att förlänga betalningstiden för kontroll och tillsynsavgifter.

YA - 28 mar 20 kl. 07:00

Politiker arbetar för mer lokalt stöd

Kommunstyrelsens ordförande, Johan Bolinder (M) beskriver läget i Skurup som ansträngt men under kontroll. .

YA - 27 mar 20 kl. 00:00

Nattlig dieselstöld polisanmäld

YA - 27 mar 20 kl. 15:45

Dyr skadegörelse av busskurOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.