YLE > Svenskfinland

Sunday, 29 March, 13:54

YLE - 25 mar 20 kl. 16:06

"Både elever och lärare har varit jätteduktiga" säger lärare i Vasa - hur fungerar distansundervisningen i er familj?Vi vill höra hur distansundervisningen kommit i gång i er familj. Skriv in dina tankar i formuläret i slutet av artikeln. Yle Vega diskuterar ämnet på torsdag efter klockan 15..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Vasa, Vega

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Både, eleveroch , lärarehar varit , jätteduktigasäger , lärare i Vasa hur fungerar distansundervisningen i er familj
Cornucopia - 30 apr 15 kl. 12:30

Halmdockereplik om särbegåvade barn

Den nödvändiga debatten om särbegåvade barn fortsätter med två till synes förolämpade lärare som replikerar mig hos SVT Opinion. Det är välkommet att lärare går in i debatten, men det är synd att de gör det med halmdockeargumentation och med uppenbar dålig läsförståelse för vad jag skrev.

Svenska skolan har sedan några år blivit bättre, åtminstone på pappret.

Skånskan - 17 feb 16 kl. 10:00

Språket visar vägen i all undervisning

SKURUP Med tydligt fokus på språket har läsförståelsen tagit ett kliv framåt på Mackleanskolan.
– Kunskap visar man ofta genom språket. Men har man inte språket kan man inte visa och uttrycka vad man kan, säger Emma Björemark, lärare i engelska och svenska.

Skånskan - 26 mar 19 kl. 15:00

Tackar dataspelen för språkkunskaper

Höör På torsdag är det final i den årliga tävlingen Språkolympiaden. Då tävlar landets bästa högstadie- och gymnasieelever i engelska, franska, tyska och spanska. 16-årige Philip Grönberg Lundin på Ringsjöskolan är en av dem.

YLE - 26 apr 16 kl. 19:36

Nyhetsskoledagen 2016 är över - här är resultatet!

Nyhetsskoledagen är över för den här gången och här har vi sammanställt alla nyheter som publicerats under dagen. 15 elever deltog på olika redaktioner och resultatet är imponerande! Läs om bl.

YA - 02 jul 14 kl. 13:46

En veteran i Tomelillas skolvärld går i pension

Foto: Hanna F.Ellborg
Det har gått mer än 40 år sedan Margaretha Lasson fick sin första tjänst på Tryde skola. Nu går hon i pension efter ett helt yrkesliv i Tomelillas skolvärld, de senaste åren som rektor på Lindesborgsskolan.

Skånskan - 03 dec 19 kl. 20:00

De bjuder på komik och stämningsfull sång

Skurup Revyrävar och en musikalartist ska förgylla årets populära luciasoaré som blir i Skurups kyrka i år.På fredag bjuder Lions i Skurup in till kvällsföreställning i Skurups kyrka klockan 18.00.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Ytterligare två nya fall av coronavirus i Vasa sjukvårdsdistrikt

Två nya fall av coronasmitta har bekräftats i Vasa sjukvårdsdistrikt. Fortfarande finns inga oidentifierade smittkedjor i området och läget är fortfarande lugnt..

YLE - 4 timmar sedan

Korsholmare vann 6,5 miljoner euro på lotto – hade spelat via nätet

En person i Korsholm vann 6,5 miljoner euro på lotto på lördagen. Personen hade lagt in den vinnande raden via nätet. Pengarna kommer direkt till personens konto om 21 dagar då karenstiden är över..

YLE - 5 timmar sedan

Specialupplaga av Let's Dance redigerades på distans från Österbotten

Stefan Bergfors i Närpes hade en rätt så hektisk arbetsdag i fredags. Han och kollegan Jan-Olof Svarvar i Korsholm anlitades för att snabbklippa ett ersättande program för danstävlingen "Let’s dance"..

YLE - 5 timmar sedan

Med hjärtat i två länder - Isabella, Sami och Julia berättar om hur kärleken fick dem att lämna Svenskfinland

Tre par med olika bakgrund delar sina berättelser om hur de träffades, vilka utmaningar de mött och hur de ser på sin gemensamma framtid..

YLE - 7 timmar sedan

Är svenska sättet att träna en lösning för att sänka antalet huvudtacklingar? Kärpäts Mikko Manner: "Där har de ett kontrollerat kaos och spelarna måste vara vakna"

Hallarna är stängda och spelet är avbrutet. Dags att skaka liv i debatten om tacklingarna mot huvudet i hockeyligan. Mikko Manner tycker att finländsk ishockey borde lära sig av Sverige..

YLE - 19 timmar sedan

När får man åka över gränsen och när stoppas man? Polisen svarar på 20 frågor om isoleringen av Nyland

Nyland isolerades från de övriga landskapen i Finland klockan 00.00 den 28 mars för att stoppa coronavirusspridningen. Det innebär att fritidsresor förbjuds och att man får röra sig över gränsen bara om det är nödvändigt.

YLE - 22 timmar sedan

"Vi har det bra med tanke på omständigheterna" - Emil Berglund befinner sig i nerstängt Nya Zeeland

Vasabördiga Emil Berglund och hans flickvän Iina Salminen kommer att tillbringa fyra veckor på en camping i den lilla byn Mahia på Nya Zeelands norra ö eftersom landet stängs ner på grund av Coronaviruset..

YLE - I förrgår: 12:09

Nya bud: beväringarna kan lämna Nyland efter att gränsen spärrats av

Nya bud: beväringarna kan lämna Nyland efter att gränsen spärrats av. Hundratals beväringar kommer att bistå polisen vid gränserna..

YLE - Igår: 11:59

Skulpturala eller början på fuktskada? – Platta tak har dåligt rykte

Snyggt och praktiskt, tycker vissa. Fult och opraktiskt, tycker andra. Det platta taket kan nog fungera i vårt klimat, också under en sådan vinter vi har haft, med omväxlande kallt och varmt väder, men taket kräver sitt underhåll..

YLE - Igår: 10:49

Tre nya bekräftade fall av Coronasmitta i Vasa sjukvårdsdistrikt

Smittkedjorna är kända och läget beskrivs fortsättningsvis som lugnt inom Vasa sjukvårdsdistrikt, och beredskapen är god..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.