SR > Nyheter

Friday, 10 April, 20:53

SR - 25 mar 20 kl. 16:13

Luftföroreningar minskar i coronavirusets spårLuftföroreningarna i flera europeiska storstäder minskar kraftigt till följd av coronapandemin, visar nya mätningar..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Luftföroreningar, minskari , coronavirusets, spår
Supermiljöbloggen - 15 dec 17 kl. 09:50

Svenska luftföroreningar minskar kraftigt

LUFTFÖRORENINGAR:: Ändå orsakar luftföroreningar tusentals dödsfall per år i Sverige..

Supermiljöbloggen - 15 dec 17 kl. 09:50

Svenska luftföroreningar minskar kraftigt

LUFTFÖRORENINGAR:: Ändå orsakar luftföroreningar tusentals dödsfall per år i Sverige..

Supermiljöbloggen - 15 dec 17 kl. 09:50

Svenska luftföroreningar minskar kraftigt

LUFTFÖRORENINGAR:: Ändå orsakar luftföroreningar tusentals dödsfall per år i Sverige..

Supermiljöbloggen - 15 dec 17 kl. 09:50

Svenska luftföroreningar minskar kraftigt

LUFTFÖRORENINGAR:: Ändå orsakar luftföroreningar tusentals dödsfall per år i Sverige..

Supermiljöbloggen - 30 sep 15 kl. 14:39

Över tre miljoner människor dör varje år på grund av luftföroreningar utomhus

Luftföroreningar dödar årligen 3,3 miljoner människor globalt och däribland 380 000 människor i Europa. Matlagning och uppvärmning är globalt sett den största källan till utsläppen, men i Europa är det istället jordbruket. Att bekämpa klimatförändringarna minskar också luftföroreningarna.

Supermiljöbloggen - 25 feb 16 kl. 23:57

Luftföroreningar dödar 5,5 miljoner människor årligen

Cirka 5,5 miljoner människor dör årligen på grund av luftföroreningar. Mer än hälften av dessa dödsfall sker i Kina och Indien. I Kina orsakar luftföroreningar från kolkraft cirka 366 000 dödsfall årligen, därmed den största orsaken till dödsfall på grund av luftföroreningar i Kina.

Supermiljöbloggen - 15 okt 13 kl. 12:52

Luftföroreningar ökar risk för låg födelsevikt bland nyfödda

En internationell studie visar att luftföroreningar ökar risken för låg födelsevikt hos spädbarn, vilket kan leda till hälsoproblem senare i livet. Institutet för Miljömedicin på Karolinska Institutet har medverkat till den internationella studien som är den största i sitt slag och har publicerats i tidskriften The Lancet Respiratory Medicine. Studien innehåller 14 studier från 12 olika länder och omfattar 74 000 bebisar mellan 1994-2011.

Supermiljöbloggen - 20 dec 18 kl. 19:20

Parisavtalet kan rädda en miljon liv per år – genom minskade luftföroreningar

Fossila bränslen orsakar inte bara klimatförändringar, de är även en stor källa till luftföroreningar. Genom att minska utsläppen av fossila bränslen kan både klimatförändringarna bromsas och luftföroreningar minska. Om vi når Parisavtalets mål om att hejda klimatförändringarna kan en miljon liv räddas årligen runt år 2050 enbart på grund av minskade luftföroreningar, enligt en rapport som Världshälsoorganisationen (WHO) släppte i början av december.

Supermiljöbloggen - 22 jan 19 kl. 16:29

Allt fler dör från luftföroreningar i Afghanistan

Afghanistan har varit i krig under de senaste 40 åren, vilket skördat många tusentals liv. Nu varnar dock forskare att antalet invånare som dör av luftföroreningar börjar nå samma siffror som antalet som omkommer i kriget. 2019 väntas vara det värsta året på länge för den redan hårt drabbat staden med sex miljoner invånare, då konflikten mellan regeringsstyrkor och Talibangrupper fortsätter.

Supermiljöbloggen - 17 okt 13 kl. 19:35

WHO: Luftföroreningar är cancerframkallande

World Health Organization (WHO) varnar nu för att luftföroreningar ger cancer. Utsläpp från trafik och industri har en direkt koppling till lungcancer men kopplas också till cancer i urinblåsan. Grunden är ett uttalande från The International Agency for Research on Cancer (IARC) vilka enligt Guardian aldrig uttalar sig utan stark grund.

Fler nyheter från SR

SR - 3 timmar sedan

Sjukvården i norr: Åk inte till fjällen

Sjukvården i norra Sverige avråder personer från att åka till fjällen – sjukdomsfall där är resurskrävande och kommer pressa vården ytterligare, enligt regionerna..

SR - 3 timmar sedan

Nu inspekteras krogar och restauranger

Miljöförvaltningen i Stockholm stad ska under påskhelgen på uppdrag från Smittskydd Stockholm genomföra inspektioner av hur krogar och restauranger följer riktlinjerna för att minska smittspridning bland gästerna..

SR - 3 timmar sedan

Färre anmälda brott – kan vara coronaeffekt

Det anmäls färre brott i Sverige just nu. Det uppger rikspolischef Anders Thornberg, som menar på att det kan vara en effekt av coronapandemin..

SR - 5 timmar sedan

Corona på äldreboenden i 18 av 21 län

Coronaviruset finns nu på äldreboende i 18 av 21 län. Det visar en lägesrapport från landets länsstyrelser..

SR - 5 timmar sedan

Intensivvården tvingas till hårdare bedömningar

Intensivvården på Karolinska universitetssjukhuset tvingas nu till hårdare prioriteringar av vilka patienter som ska få intensivvård..

SR - 5 timmar sedan

Kraftigt lyft för e-handeln med livsmedel

Rädslan för coronasmitta har medfört ett kraftigt lyft för e-handeln med livsmedel i hela landet, och handlare har fått nyanställa för att hinna med att packa matkassar som hämtas eller körs hem till kunder inför påsken..

SR - 6 timmar sedan

870 dödsfall i Sverige till följd av covid-19

870 personer i Sverige har nu avlidit efter att ha insjuknat i covid-19 0150 en ökning med 77 dödsfall sen igår. Det visar nya siffror från Folkhälsomyndigheten..

SR - 8 timmar sedan

Professor: Lindring för döende i covid-19 fungerar väl

För den lilla andel som är sjuka i covid-19 och som inte går att rädda finns det mycket lindring att få. Nu visar data om de första svenska dödsfallen ur palliativregistret att både andnöd och ångest kan lindras rejält..

SR - 9 timmar sedan

Första coronafallet konstaterat i sargade Jemen

Jemen har fått sitt första konstaterade fall av coronasmitta. Rädslan är nu stor för vad som kan hända om smittan sprids i ett land där sjukvården till stora delar är slagen i spillror..

SR - 9 timmar sedan

Tiden knapp för att ta hem strandsatta EU-medborgare

Över 600 000 EU-medborgare fastnade i länder utanför EU på grund av coronaviruset. Drygt två tredjedelar av dem har EU:s krishanteringsmyndighet, EEAS, lyckats få hem. Men nu börjar det bli för sent för många av dem som är kvar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.