PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 31 March, 03:13

PrivataAffärer - 25 mar 20 kl. 15:56

Serneke: Försäljningen av Karlatornet skjuts upp”Genomförandet av försäljningen av Karlatornet, som skulle ha skett i dagarna, skjuts på framtiden. Anledningen är det osäkra läget på den globala finansmarknaden orsakat av coronapandemin. Som en konsekvens minimerar Serneke aktiviteten i bygget av Nordens högsta hus”, skriver bolaget i ett pressmeddelande på onsdagen. Serneke offentliggjorde överenskommelsen med Oaktree den 16 januari. Oaktree och Serneke skulle enligt överenskommelsen tillsammans äga och utveckla Karlatornet.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Karlatornet, Serneke, Nordens, Oaktree, Ola Serneke, Dagens Industri, USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Serneke, Försäljningenav , Karlatornet, skjutsupp
Helsingborgs Dagblad - 25 mar 20 kl. 08:31

Försäljningen av Karlatornet skjuts upp

Beskedet om försäljningen fick byggkoncernen Sernekes aktie att rusa i januari. Men nu skjuts överenskommelsen om prestigebygget Karlatornet i Göteborg på framtiden. Serneke hänvisar i ett pressmeddelande till det osäkra läget på den globala finansmarkn.

Sydsvenskan - 25 mar 20 kl. 08:31

Försäljningen av Karlatornet skjuts upp

Beskedet om försäljningen fick byggkoncernen Sernekes aktie att rusa i januari. Men nu skjuts överenskommelsen om prestigebygget Karlatornet i Göteborg på framtiden. Serneke hänvisar i ett pressmeddelande till det osäkra läget på den globala finansmarkn.

Affärsvärlden - 25 mar 20 kl. 08:35

Försäljningen av Karlatornet skjuts upp

Byggbolaget Serneke och Oaktree Captial överenskommelse om försäljning av 80-procent av Karlatornet i Göteborg har inte kunnat slutföras som planerats. Oaktree vill skjuta på affären..

Sydsvenskan - 17 jul 19 kl. 12:26

Serneke säljer prestigebygget Karlatornet

Göteborgsföretaget Serneke Group är på väg att sälja det omtalade Karlatornet till ett internationellt bolag, skriver Göteborgs-Posten. Det framgår av företagets halvårsrapport. – Det handlar om en internationell aktör med god kapacitet och erfarenhet a.

Helsingborgs Dagblad - 17 jul 19 kl. 12:26

Serneke säljer prestigebygget Karlatornet

Göteborgsföretaget Serneke Group är på väg att sälja det omtalade Karlatornet till ett internationellt bolag, skriver Göteborgs-Posten. Det framgår av företagets halvårsrapport. – Det handlar om en internationell aktör med god kapacitet och erfarenhet a.

Expressen - 17 jul 19 kl. 13:03

Serneke ska sälja Karlatornet

Bygg- och anläggningskoncernen Serneke Group har inlett förhandlingar om att sälja skyskrapan Karlatornet i Göteborg.Den eventuella köparen är en hittills okänd och kapitalstark internationell aktör.Anledningen är sjunkande intäkter och ett försämrat kassaflöde, skriver GP..

GöteborgsPosten - 17 jul 19 kl. 12:26

Serneke säljer prestigebygget Karlatornet

Göteborgsföretaget Serneke Group är på väg att sälja det omtalade Karlatornet till ett internationellt bolag,.

Realtid - 25 mar 20 kl. 09:16

Serneke skjuter upp försäljning av Karlatornet 

Försäljningen av byggbolaget Sernekes Karlatornet skjuts på framtiden med anledning av coronapandemin. .

Cornucopia - 16 jan 20 kl. 11:41

Serneke säljer Karlatornet till amerikanskt investeringsbolag

Åttio procent av Sernekes och Göteborgs skrytbyggprojekt Karlatornet säljs till det amerikanska investeringsbolaget Oaktree för en ej angiven summa pengar. Serneke kvarstår som huvudenprenör och får totalentreprenad på projektet om tre miljarder kronor, och slipper därmed finansiera bygget själva eller använda den döda finansieringsmodellen att sälja lägenheter på ritning, till spekulanter som hoppas sälja dem dyrare innan inflytt. Frågan är om vi kan få se fler lösningar där utländsk kapital går in istället för svenska bostadsspekulanter?

Cornucopia - 25 mar 20 kl. 08:54

Sernekes försäljning av Karlatornet avbryts - "minimerar aktiviteten"

Göteborgs och Sernekes skrytbygge Karlatornet pausas, eller åtminstone drabbas av "minimerad aktivitet", efter att köparen Oaktree drar sig ur. Orsaken är coronakrisen och det verkar som Oaktree helt enkelt inte fått finansiering. Därmed blir Serneke sittande kvar med finansieringsbehovet av projektet.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Spiltan återöppnar räntefonder i morgon

Handeln i fonderna senarelades den 20 mars. Beslutet fattades mot bakgrund av den marknadsoro som uppstod med anledning av coronaviruset och som ledde till problem att prissätta företagsobligationer. ”Vi har sedan dess arbetat för att säkerställa rättvisande prissättning av de 330 innehaven som fonderna har.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Landeborn: Största kurssvängningarna bakom oss

Centralbanker och regeringar har en efter en gått all in för att begränsa skadan på såväl ekonomin som de finansiella marknaderna, och de gigantiska stimulanspaketen har lugnat marknaden – åtminstone tillfälligt. Stöden blir även avgörande för hur lång eller kort lågkonjunkturen blir, konstaterar Maria Landeborn. Förra veckans preliminära inköpschefsindex visade på en total kollaps i tillväxten globalt, och antalet nya arbetssökanden i USA steg med nära 3,3 miljoner på en enda vecka.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Peab får order värd 650 miljoner kr

Kontraktssumman uppgår till 650 miljoner kr och projektet orderanmäls under första kvartalet 2020. Fabriken väntas stå färdig under 2021. Det framgår av ett pressmeddelande.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Regeringen förstärker a-kassan

Kraven på vem som kan få a-kassa föreslås tillfälligt sänkas både vad gäller hur mycket man behöver ha arbetat och hur länge man behöver ha varit medlem i en a-kassa. Samtidigt föreslås att såväl taket som grundbeloppet i a-kassan höjs tillfälligt för att lindra de ekonomiska konsekvenserna för den som blivit arbetslös. De sex karensdagarna föreslås också slopas tillfälligt samtidigt som a-kassorna tillförs medel för sin handläggning.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Hemnet: Byggts upp ett rekordutbud av bostadsrätter

”Vi har ett för veckan rekordhögt utbud. Det brukar vanligen sjunka lite inför påsk, men i år har det i stället stigit. Detta rekordhöga utbud har byggts upp av att det kommer ut många nya bostäder till salu samtidigt som vi haft en viss minskning av försäljningsvolymerna de senaste veckorna, även om aktiviteten är fortsatt relativt hög”, säger Hemnets analytiker Erik Holmberg till Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Regeringen föreslår en fjärde extra budget

Budgeten innehåller förslag på skatteområdet om bland annat sänkta arbetsgivaravgifter och egenavgifter samt nya regler för periodiseringsfonder för egenföretagare. Förslaget bygger på en överenskommelse mellan Socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet. Denna extra ändringsbudget syftar till att mildra de ekonomiska konsekvenserna av virusutbrottet och innehåller skatteförslag som presenterades den 25 mars.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Assa Abloy nästan halverar utdelningen

Styrelsen har dock en ambition att föreslå en andra utdelning om 1,85 kr senare under 2020 ”när konsekvenserna av covid-19 pandemin bättre kan överblickas och förutsatt att koncernens finansiella ställning medger detta”, skriver bolaget. Styrelsen kommer i sådant fall att kalla till en extra bolagsstämma, heter det. Vidare understryker bolaget att den finansiella ställningen är stark samt att koncernen har initierat kostnadsåtgärder för att bemöta det osäkra marknadsläget.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Chefekonomen: Riksbankens åtgärder håller boräntorna nere

I Nordeas färska boränteprognos konstaterar Winsth att svensk ekonomi tvärnitat och är nära fritt fall samtidigt som arbetsmarknaden nu försämras dramatiskt. Men den avgörande frågan är nu när vi kan öppna upp ekonomin igen. ”Raset i BNP under andra kvartalet lär bli det största i modern tid.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Häggström: Därför blir det ingen snabb återhämtning

”Det blir inte ett V, U eller L, utan snarare som ett rottecken. Först går det ned och sedan upp, men därefter går det rakt åt sidan. Visst kan det studsa upp snabbt igen, men sedan händer inte så mycket.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Alla hotell i Österrike stängs

Det svenska hotell- och hotellfastighetbolaget Pandox har verksamhet i Österrike genom två hotell med sammantaget 639 rum.  .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.