Expressen > Nyheter

Sunday, 05 April, 22:08

Expressen - 25 mar 20 kl. 16:08

Stallet isoleras – häst smittad av coronavirusÄven hästar kan drabbas av ett smittsamt coronavirus.Alingsås Ryttarsällskap isolerar sin anläggning i fyra veckor sedan en häst testat positivt för häst-corona.– Jag trodde knappt det var sant. Det känns overkligt att det händer just nu, säger Carita Wikström Zetterström, verksamhetschef hos Alingsås Ryttarsällskap..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Ryttarsällskap, Carita Wikström Zetterström, Alingsås Ryttarsällskap

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stallet, isoleras, häst, smittadav , coronavirus
BT - 19 aug 14 kl. 15:36

Kvinna isoleras efter ebolalarm

Ett arbetsförmedlingskontor i Berlin har stängts på grund av rädsla för ebolasmitta, sedan en kvinna börjat må dåligt. Den 30-åriga kvinnan, som kommer från ett land i Västafrika, kände sig sjuk och berättade då att hon nyligen har varit i kontakt med ebolasmittade personer i sitt hemland, rapporterar tyska medier.IsolerasPolis har spärrat av både byggnaden och gatan.

BT - 19 aug 14 kl. 14:27

Kvinna isoleras efter ebolalarm

Ett arbetsförmedlingskontor i Berlin har stängts på grund av rädsla för ebolasmitta, sedan en kvinna börjat må dåligt. Den 30-åriga kvinnan, som kommer från ett land i Västafrika, kände sig sjuk och berättade då att hon nyligen har varit i kontakt med ebolasmittade personer i sitt hemland, rapporterar tyska medier. Isoleras Polis har spärrat av både byggnaden och gatan.

SmålandsPosten - 15 mar 20 kl. 10:29

Corona: Smittad vårdpersonal gick till jobbet

Trots skärpta rutiner har både smittad vårdpersonal och smittade patienter rört sig på svenska sjukhus utan att isoleras..

Aftonbladet - 12 mar 20 kl. 23:24

Arsenal bekräftar: Smittad av corona

JUST NU: Stjärntränaren har viruset ✓ Isoleras.

GöteborgsPosten - 12 mar 20 kl. 23:53

Arsenals huvudtränare smittad av coronaviruset

Hela A-laget kommer nu att isoleras: "En väldig besvikelse".

Expressen - 27 mar 20 kl. 12:24

Boris Johnson smittad av coronaviruset

Storbritanniens premiärminister har smittats av coronaviruset.Boris Johnson har ännu milda symptom och isoleras i premiärministerns officiella bostad, No. 10 Downing Street i centrala London.

NT - 22 feb 19 kl. 16:43

Stallet rustar mot det fruktade viruset

Ryttarkamraterna i Finspång arbetar förebyggande för att ingen häst ska bli smittad av det fruktade abortviruset, EHV-1..

GöteborgsPosten - 01 mar 20 kl. 17:53

Smittad isoleras i hemmet: ”På väg att tillfriskna”

Sjätte fallet i Göteborg bekräftat. Samtliga smittade i Göteborg har milda symptom, enligt smittskyddsläkaren Leif Dotevall..

SmålandsPosten - 08 jan 14 kl. 11:04

Dödsfall efter farlig tarmbakterie

En person har avlidit av en allvarlig tarmbakterie på Centrallasarettet i Växjö och ytterligare en person tros ha dött av samma bakterie på samma avdelning på sjukhuset. Ytterligare två patienter har varit sjuka, men tillfrisknat efter antibiotikabehandling. Vid sjukhuset misstänker man nu att flera vårdavdelningar kan vara drabbade av smittan.

Barometern - 08 jan 14 kl. 13:12

Dödsfall efter farlig tarmbakterie

En person har avlidit av en allvarlig tarmbakterie på Centrallasarettet i Växjö och ytterligare en person tros ha dött av samma bakterie på samma avdelning på sjukhuset. Det är det första kända utbrottet i Sverige. Ytterligare två patienter har varit sjuka, men tillfrisknat efter antibiotikabehandling.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Begravningsbyråernas kamp för att hinna med

WASHINGTON DC. Begravningsbyråer i flera amerikanska delstater har svårt att hinna med när antalet döda blir allt fler.Bara i delstaten New York har nu 4 159 personer avlidit.

Expressen - 45 minuter sedan

Psykvården anmäler sitt eget misslyckande

Den 22-åring som i höstas nästan slog ihjäl en kvinna i en busskur med en trästolpe hade haft långvarig kontakt med psykvården – som ändå inte kunde hindra brottet.Nu anmäler psykiatrin i Malmö sitt eget misslyckande, skriver Sydsvenskan. Vården har brustit..

Expressen - 1 timme sedan

Kraftig brand i Mölle

På söndagskvällen utbröt en kraftig brand i Mölle i nordvästra Skåne. Polis, räddningstjänst och ambulans har skickats till platsen..

Expressen - 1 timme sedan

Fortsatta problem för Telia

Flera kunder uppger att de även under söndagen har problem med Telias olika tjänster..

Expressen - 2 timmar sedan

Är det verkligen det förflutna vi längtar efter?

Isolering och karantän är inte nytt.Inte för alla.Hösten 2010 var det många Malmöbor som höll sig inne.

Expressen - 2 timmar sedan

Två spårvagnar har krockat i Göteborg

Två spårvagnar har krockat vid Vasaplatsen i Göteborg, uppger räddningstjänsten.– En del elledningar har ramlat ner, säger Sara Rosenquist, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.Det är oklart om någon person skadats..

Expressen - 2 timmar sedan

Risk för respiratorbrist – då sänds nya utomlands

På Karolinska universitetssjukhuset tvingas man nu damma av gamla respiratorer för att möta den väntade anstormningen av svårt sjuka coronapatienter.Samtidigt varnar Socialstyrelsen nu för att det inte finns utrustning nog i landet.– Det kommer behövas fler respiratorer, säger Taha Alexandersson på Socialstyrelsen.

Expressen - 3 timmar sedan

Oroliga människor kan ringa och få hjälp

En del oroar sig över isoleringen, andra över ekonomin eller över de existentiella frågorna som flyter upp i krisläge. Nu inrättas samarbeten och stödlinjer för att tillmötesgå ett ökat behov hos en orolig befolkning..

Expressen - 3 timmar sedan

Kungen håller tal med anledning av corona

Med anledning av den pågående coronapandemin håller Kung Carl XVI Gustaf ett tal klockan 19.20 på söndagskvällen..

Expressen - 3 timmar sedan

Detaljerna inifrån blåljus- personalens nya tillvaro

Efter coronautbrottet har livet förändrats för alla – men blåljuspersonal kan inte isolera sig.I stället får de jobba med en ny typ av oro.Poliser vittnar om förhör med skyddsdräkter och gripna som tvingas bära spottmask.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.