Dagen > Kultur

Sunday, 29 March, 14:01

Dagen - 25 mar 20 kl. 15:31

Kyrkoherden: ”Kära nån, jag har fattat eld”Långtifrån alla lyckas bra när de på grund av coronaviruset ska börja predika online..
Läs mer på Dagen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kyrkoherden, Kära, nånjag har , fattat, eld
Dagen - 25 mar 20 kl. 15:31

Kyrkoherden: ”Kära nån, jag har fattat eld”

Långtifrån alla lyckas bra när de på grund av coronaviruset ska börja predika online..

Skånskan - 28 nov 18 kl. 05:00

Nytt överklagande kring församlingen

Skanör/Falsterbo Nu görs ett nytt överklagande kring kyrkorådets agerande vid avskedandet av kyrkoherden i Skanör-Falsterbo.
Dessutom uttalar sig biskopen i Lunds stift, Johan Tyrberg, och säger att stiftet har erbjudit hjälp med att medla i konflikten.– Situationen i församlingen är mycket sorglig och det går ut över medarbetare, församlingsbor och förtroendevalda.

Skånskan - 14 nov 18 kl. 18:30

”Avskedandet beror på en felrekrytering”

SKANÖR-FALSTERBO Nu svarar kyrkorådets ordförande Lars Lindmark på kritiken mot församlingen och pekar på att orsaken till avskedandet av kyrkoherden är en felrekrytering.– Vår grundinställning är att det har gjorts en felrekrytering och att vi har grund för beslutet om avskedande. För övrigt kan jag inte kommentera de pågående förhandlingarna mellan arbetsgivarorganisationen och akademikerförbundet av samma grund som för kyrkoherden och hans ombud, skriver kyrkorådets ordförande Lars Lindmark i Vår kyrka i ett mejl till Skånskan.

Dagen - 27 okt 11 kl. 03:00

Hoppet lever om valfrihetsbeslut

På kyrkomötets föredragningslista för i dag, torsdag, står frågan om huruvida det ska vara möjligt för en präst i Svenska kyrkan att avstå från sin vigselrätt. Argumenten för att denna dörr inte ska stängas är många och goda. Den som tvivlar uppmanas att läsa Tord Nordbloms debattartikel härintill.

YLE - 05 dec 12 kl. 05:46

Församlingsmedlemmarna blir av med Kyrkpressen

De flesta församlingar i Raseborg slutar prenumerera på Kyrkpressen och Kotimaa till sina medlemmar. Enligt kyrkoherden i Ekenäs församling handlar det om att solidariskt spara. ?

Kristianstadsbladet - 12 jun 13 kl. 11:38

Skånsk präst förklarad obehörig


En skånsk kyrkoherde kan inte längre jobba som präst, sedan domkapitlet i Lund fattat det ovanliga beslutet att förklara honom obehörig att utöva vigningstjänst. - Han har uttalat sig på ett olämpligt och nedsättande sätt om personer, säger stiftsjurist Anders Ploman till TT.Bakgrunden är en mångårig konflikt inom församlingen som lett till splittring i arbetslaget och splittring mellan förtroendevalda.

Trelleborgs Allehanda - 12 jun 13 kl. 11:47

Präst förklarad obehörig

Kyrkoherden Thomas Ekelund kan inte längre jobba som präst, sedan domkapitlet fattat det ovanliga beslutet att förklara honom obehörig att utöva vigningstjänst. Bakgrunden är en utdragen strid inom Skanör-Falsterbo församling.
?

Kristianstadsbladet - 14 jan 14 kl. 08:00

Nu ska familjen åka "hem"

Foto: Tommy Svensson
Jamila och hennes familj ska utvisas till ett land som de säger att de inte kommer ifrån. I går påbörjade Migrationsverket arbetet med ett återvändande. Med Jamila fanns svenska företrädare som hjälper familjen.

YLE - 03 apr 14 kl. 10:16

Kyrkpressen: Enda sökande drar sig ur kyrkoherdeval i Johannes

Stina Lindgård drar sig ur valet om ny kyrkoherde i Johannes församling i Helsingfors. Hon säger till Kyrkpressen att det känns som om församlingsrådet inte har hennes fulla stöd. Lindgård var den enda som sökte tjänsten.

YLE - 22 dec 14 kl. 06:45

Domstol utreder val vid Vanda svenska församling

Församlingsvalet vid Vanda svenska församling ska nu utredas av förvaltningsdomstolen i Helsingfors. Gruppen Vi i Vanda som vann valet i början av november besvärade sig förra veckan till förvaltningsdomstolen och ber domstolen titta på tre olika punkter där valnämnden enligt gruppen inte har agerat rätt. Gruppen lyfter fram att valnämnden inte har fattat beslut om hemmaröstning, trots att den har ägt rum, och under förhandsröstningen i Helsinge gymnasium fanns det bara en valfunktionärer på plats och det var möjligt att rösta utan att visa legitimation.

Fler nyheter från Dagen

Dagen - 2 timmar sedan

Svekdebatt efter israelisk regeringsbildning

Efter tre val på mindre än ett år har Israel nu fått en regering. Denna gång efter att Benjamin Netanyahus ärkerival, Benny Gantz gett med sig och går in i en koalitionsregering med sittande premiärministern..

Dagen - 3 timmar sedan

Grönland inför alkoholförbud

"Kärnan är att skydda barnen".

Dagen - 20 timmar sedan

SKR till kyrkorna: Hjälp till att stoppa smittspridningen

Uppmanar kyrkor att följa regeringens förbud och hitta alternativa sätt att mötas.

Dagen - 22 timmar sedan

Ärkebiskopen: Vi stänger inte

"Vi följer rekommendationerna - men gudstjänstlivet fortsätter".

Dagen - Igår: 12:10

Elisabeth Sandlund: Låt inte frustrationen ta överhanden

Elisabeth Sandlund: Låt inte frustrationen ta överhanden.

Dagen - Igår: 11:06

Biskopens uppmaning: Ställ inte in, ställ om!

Fredrik Modéus manar kyrkoherdarna att hitta kreativa lösningar för att fira gudstjänst.

Dagen - Igår: 16:49

Fortsatt kris i second hand-branschen

Den kristna hjälporganisationen Hjärtat till hjärta går ut med räddningsaktion. "Vi har fyra veckor kvar", säger Mikael Joumé..

Dagen - Igår: 16:39

Regeringen hade möte med trossamfunden - online så klart

Statsminister Stefan Löfven (S) och kulturminister Amanda Lind (MP) ville främst tacka kyrkor och andra trossamfund för den samhällsinsats de gör under coronakrisen, samt lyssna in deras åsikter..

Dagen - Igår: 14:32

Pingstkyrka: Vi våndas över vår ekonomi

Färre gudstjänstbesökare och inkomstdrivande verksamheter som ligger på is drabbar församlingar..

Dagen - Igår: 14:29

Elisabeth Sandlund: Låt inte frustrationen ta över handen

Elisabeth Sandlund: Låt inte frustrationen ta över handen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.