Blekinge Läns tidning > Nyheter

Saturday, 28 March, 09:54

Blekinge Läns tidning - I förrgår: 15:30

Tillbyggnad upprättades utan bygglovCarport eller skärmtak? Uppfattningen mellan fastighetsägare och byggnadsnämnden går isär. Klart är att byggnadsnämnden nu kräver husägaren på både sanktionsavgift och åtgärd..
Läs mer på Blekinge Läns tidning

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tillbyggnad, upprättadesutan , bygglov
Skånskan - 18 dec 19 kl. 15:52

Dyrt renovera utan bygglov

Malmö En man döms till
90 559 kronor i byggsanktionsavgifter. Detta efter att ha utfört åtgärder i sin fastighet utan bygglov. Mannen säger själv att han utfört åtgärderna i panik.

Hela Gotland - 28 jul 19 kl. 15:05

Anmälan upprättad efter hotad ordningsvakt

Under lördagsnatten upprättades en anmälan gällande hot mot tjänsteman efter att en person avvisats från krogen..

Kristianstadsbladet - 05 okt 16 kl. 03:00

Avtal upprättades med fel företag

För drygt två år sedan beslutades det att en markbit på Åbylyckorna ska säljas. Nyligen upptäcktes att avtalet skrivits på fel bolag. Nu får proceduren göras om..

Vestmanlands Läns Tidning - 22 jan 20 kl. 20:00

Oroliga hundägare utan svar om mystiskt vitt pulver – ingen anmälan upprättades: ”Vi har lagt det åt sidan”

Det var under lördagen Tina Johansson ville varna andra hundägare för ett mystiskt vitt pulver....

SVT - 10 feb 20 kl. 15:38

Index över ”förbjudna böcker” upprättades i Brasilien

En delstat i Brasilien vill förbjuda skolbibliotek att köpa in totalt 43 böcker av författare som de anser vara ”olämpliga för barn och ungdomar”. Händelsen har kallats för censur och fått stor uppmärksamhet i Brasilien. Nu tvingas det Bolsonaro-vänliga styret i delstaten att pudla..

Kristianstadsbladet - 07 okt 13 kl. 09:00

Grannarna hördes inte - bygglov rivs upp

2011 beviljade Bromölla kommun ett bygglov i Edenryd utan att ha frågat närmaste grannen. Nu har det hänt igen. Beskedet från länsstyrelsen är detsamma: gör om, gör rätt.

Kristianstadsbladet - 28 aug 14 kl. 06:30

Straffavgift för tillbyggnad

Ägaren till Gamla Revhakeboden får betala 22 200 kronor i straffavgift för en tillbyggnad på boden, där bygglov beviljas i efterhand. Däremot beviljas inte bygglov för två fönster på den nordöstra gaveln.
Det var i början av juni förra året som grannar till ålaboden anmälde misstänkt otillåtna åtgärder till stadsbyggnadskontoret på Kristianstads kommun.

Alingsås tidning - 22 feb 16 kl. 05:30

Plåtfasad upprör i trästaden

Den nya byggnaden vid Alingsås tingsrätt väcker reaktioner. Bygglovsingenjör Jan Jonsson kallar den för ett ”anskrämligt plåtschabrak”.
Många alingsåsare håller med – andra anser att det är bra med nytänkande.

LV - 30 dec 16 kl. 09:00

Sökte bygglov för en tillbyggnad - ansökan avslås

En fastighetsägare får inte bygglov för en tillbyggnad på sitt enbostadshus. Det har miljö-, bygg- och räddningsnämnden beslutat..

Norrtelje Tidning - 21 jun 17 kl. 14:00

Bygglov för litet skjul överklagas till mark- och miljödomstolen

Ett par har överklagat ett bygglov för tillbyggnad av fritidshus på Blidö till mark och miljödomstolen. De påpekar att ett fallfärdigt litet skjul på 19 kvadratmeter, som ej använts på mer än 25 år, inte kan hanteras som en tillbyggnad av ett fritidshus. Ansökan borde istället gälla nybygge av fritidshus..

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Ny stor skada på barriärrevets koraller

Stigande havstemperaturer har orsakat den tredje stora korallblekningen på fem år i Stora barriärrevet. Australiens regering har kritiserats för att gynna kolindustrin snarare än att begränsa klimatförändringarna..

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Kif Örebro permitterar spelare och personal

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Keyyo inredningsfixar för trångbodda

Går det att bo bakom ett duschdraperi – på fem kvadrat? Så ser verkligheten ut för många unga i bostadsbristens Sverige. I en ny SVT-serie ser komikern Keyyo och trillingsnickarna till att det åtminstone blir mysigt och praktiskt..

Blekinge Läns tidning - 15 minuter sedan

Färre åker elsparkcykel – företagen pausar

Vi uppmanas att stanna hemma och dra ner på våra sociala aktiviteter och kontakter. När behovet av att snabbt ta sig runt i städerna minskar tvingas elsparkcykelföretagen att bromsa..

Blekinge Läns tidning - 30 minuter sedan

"Körsbärsblommorna kommer tillbaka nästa år"

De bekräftade coronafallen ökar i mångmiljonstaden Tokyo och guvernören Yuriko Koike uppmanar människor att hålla sig hemma. Trots att körsbärsträden står i blom..

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Enorma stödåtgärder skapar nya risker

Stater pumpar just nu in svindlande summor pengar till hushåll, företag och banker för att hålla liv i ekonomin, när nästan allt tvärnitar till följd av coronapandemin. Pengarna kommer till stor del från centralbankernas sedelpressar och medför en ökad risk för finansbubblor och hög inflation längre fram. Men den risken måste tas just nu, enligt experter TT har talat med..

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Konstnär pryder bergvägg med coronabudskap

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Viking Line återupptar frakttrafik

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Instängd gruvarbetare: Så klarar du isolering

De var fast i underjorden i 69 dagar. Här är några av de chilenska gruvarbetarnas bästa tips till alla som sitter isolerade till följd av coronavirusets härjningar i världen..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

"Var ärlig och berätta om du har symtom"

Inför påskens anstormning av turister uppmanar Rickard Svedjesten, ordförande i Svenska fjällräddares riksorganisation, nödställda att vara ärliga och tala om för larmoperatören om de har symtom på coronasmitta..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.