Sydöstran > Nyheter

Tuesday, 31 March, 08:16

Sydöstran - 25 mar 20 kl. 15:19

Lokala banker kan lätta på kravenDe lokala bankerna uppmanar kunder som är oroliga för sin ekonomi att ta kontakt. Man går inte ut med några generella lättnader, men vill hjälpa såväl privatkunder som företagskunder med individuella lösningar..
Läs mer på Sydöstran

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lokala, bankerkan , lätta, kraven
Affärsvärlden - 15 okt 13 kl. 15:17

Goldman Sachs: Elva banker missar europeiskt stresstest

Ett troligt utfall i ECB:s och EBA:s kommande asset-quality review och stresstest är att elva banker inte klarar kraven..

Magazin24 - 17 jun 16 kl. 14:14

Lokala konstnärer ställer ut i Köping

Galleri Quirinus har samlingsutställning med åtta lokala konstnärer. Åtta olika konstnärer får på lördag och fram till den 30 juni visa upp sina konstverk hos Galleri Quirinus på Torggatan i Köping. Anette Lundkvist, Helene Shippey, Linda Adolphson, Monica Johansson (JIM), Hasse Jansson, Håkan Eklund, Ingmar Sörhammar och Ioannis Papadonikolakis är de åtta konstnärerna som på [...

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Fitch: Banker klarar skärpta krav

De fyra svenska storbankerna kommer inte att påverkas nämnvärt av Finansinspektionens skärpning av kraven på hur mycket kapital bankerna måste ha som säkerhet för sina bolån, enligt ratinginstitutet Fitch. De skärpta kraven, enligt vilka den så kallade riskvikten på bankernas bolån höjs från cirka 5 till 15 procent, beräknas kosta omkring 20 miljarder kronor. Enligt Fitch borde kraven göra bankerna mindre sårbara för bostadsmarknaden och stärka förtroendet för svenska banker på kapitalmarknaden..

BT - 24 mar 13 kl. 11:36

Irländska banker siktar på nya ägare

Bankkrisens Irland har gått in i en ny fas, på väg ur beroendet av nödlån från EU och IMF. Siktet är nu inställt på nya bankägare, gärna utländska. Och högre kreditbetyg.

SvD - 18 feb 14 kl. 23:26

Fed skärper kraven på utländska banker i USA

Protesterna hjälper inte – nu skärper USA:s centralbank Federal Reserve kraven på stora utländska banker i USA. Icke-amerikanska bankhus kan inte längre strunta i de hårdare krav som amerikanska banker lyder under..

SvD - 18 feb 14 kl. 23:26

Fed skärper kraven på utländska banker i USA

Protesterna hjälper inte – nu skärper USA:s centralbank Federal Reserve kraven på stora utländska banker i USA. Icke-amerikanska bankhus kan inte längre strunta i de hårdare krav som amerikanska banker lyder under..

DN - 08 apr 19 kl. 19:17

Bankföreningen vill att banker ska kunna ta hemliga kreditupplysningar

Banker måste ha större möjlighet att berätta om sina kunder för varandra och för myndigheter. De bör också få ta hemliga kreditupplysningar. Det menar Bankföreningens vd Hans Lindberg, som i fredags framförde kraven till finansmarknadsminister Per Bolund..

Affärsvärlden - 23 sep 14 kl. 07:41

Kinesiska banker kan lätta på bolånerestriktioner

Enligt lokala medier har den kinesiska centralbanken beordrat större banker att lätta restriktionerna kring bolån..

VA - 17 jun 11 kl. 09:37

Skärpta kapitalkrav på banker på väg

17 juni Ett förslag om skärpta krav på banker med riskfylld och gränsöverskridande verksamhet är på väg från Basel-kommittén, som tar fram globala regler för finanssektorn, rapporterar Financial Times. Minst åtta banker berörs, varav fem europeiska, enligt tidningen, som hänvisar till bankkällor. Det rör sig om en extra kapitalbuffert på upp till 3 procentenheter ovanpå det kravet på minst 7 procent i kärnkapital (aktier och kassa) som beslutades i fjol.

BT - 06 jul 11 kl. 14:28

EU:s banker testas

Nya stresstester av EU:s ledande banker är klara. Resultaten väntas från EU-myndigheten EBA inom kort.
Mångmiljardbelopp står på spel, då testerna kan leda till nya kapitalkrav på banker - fast troligen inte på de svenska storbankerna.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 15 minuter sedan

Just nu: Havererat tåg blockerar spår - stopp i tågtrafiken

Ett havererat tåg blockar spåret. .

Sydöstran - 15 minuter sedan

USA förlänger sanktioner mot Iran

Sydöstran - 15 minuter sedan

Jörgen Klinthage: Är vi svenskar ohyfsade barbarer?

Ibland undrar jag vad folk i London tänker om oss turister som besöker staden. Förmodligen ser de oss som ohyfsade barbarer när de själva är så artiga och kommunikativa. Engelsmän är världsmästare i att säga ursäkta..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Kulturscen ställer in allt fram till sommaren

Sydöstran - 45 minuter sedan

Gymnasieelever plågade katt till döds

Sydöstran - 45 minuter sedan

Oväntat stort lyft för kinesisk industri

Sydöstran - 1 timme sedan

Friskas blodplasma prövas mot corona

Sydöstran - 1 timme sedan

Barnen är oroliga för att skolan tvingas stänga

Eleverna på Karlskronas skolor verkar inte vara så oroliga för att smittas av coronaviruset. Den största oron handlar i stället om huruvida skolorna kommer tvingas stänga..

Sydöstran - 1 timme sedan

Företagare kritisk mot miljonsatsning på väktare

791 424 kronor. Så mycket kostar den nya kommunala väktarbilen skattebetalarna i året. Utöver det satsade man även i fjol på ordningsvakter 202 000 kronor.

Sydöstran - 1 timme sedan

Virus: Corona stoppar körkort – 8 000 prov avbokas

Det blir tufft för dem som hade räknat med att ta körkort till sommaren. Trafikverket har på grund av coronaviruset stängt all ny bokning för teoriprov för bil, motorcykel och moped fram till 4 maj. I Stockholm har 8 000 prov avbokats..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.