Sydöstran > Nyheter

Sunday, 05 April, 17:48

Sydöstran - 25 mar 20 kl. 15:24

Klart: Får övervaka skolor med kameraKommunen har fått tillstånd att kamerabevaka delar av Sunnadalskolan samt Törnströmska gymnasiet. .
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Sunnadalskolan, Törnströmska

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klart Får övervaka, skolormed , kamera
BT - 20 feb 13 kl. 01:31

Kan övervaka skolor utan tillstånd

Efter länsstyrelsernas kontroller förra året visade det sig att många skolor i landet bryter mot lagar om kameraövervakning. Men nu kan skolorna i Göteborg strunta i det sedan ett vaktbolag inte kräver något tillstånd, skriver Metro.
Företaget har nämligen kameror där det läggs en film över personerna så att de går inte att identifiera, ett kryphål i lagen.

Alingsås tidning - 20 maj 14 kl. 07:34

KV vill kameraövervaka skolor 

HERRLJUNGA: Sätt upp kameror på skolorna och på badhuset. Det föreslår Ronny Andreasson (KV) med anledning av den senaste tidens skadegörelse..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Extra bevakning av skolor

Två nätter i rad har det brunnit på Tångaskolan i Falkenberg och polisen hyser oro för att det ska brinna igen, uppger SR Halland. Därför har man hyrt in vaktbolag att övervaka skolor och förskolor natten mot onsdag.Under tisdagseftermiddagen har polisen tillsammans med räddningstjänsten och personal från försäkringsbolag haft möte om vad som ska ske efter branden i Tångaskolans gymnastiksal.

Skånskan - 06 nov 19 kl. 10:30

Vill kameraövervaka Balders hage

STAFFANSTORP Staffanstorps kommun har skickat in en ansökan till Datainspektionen om att få kameraövervaka parken Balders hage.Det är efter vandalisering, nedskräpning och förstörelse som kommunen vill få tillstånd att sätta upp kameror på platsen. Det gäller främst kring scenen som sedan länge fungerat som en samlingsplats för ungdomar.

Cornucopia - 24 jun 19 kl. 16:13

GDPR - Företag behöver inte längre tillstånd för kameraövervakning

Sedan införandet av GDPR gäller inte längre den svenska kamerabevakningslagen på samma sätt som tidigare. Företag utanför allmänt intresse behöver inte längre tillstånd för kameraövervakning, utan i princip gäller bara tillståndsbehovet myndigheter eller verksamheter som sker genom myndighetspåbud, som skolor och sjukhus. Givet att man upprättar rätt skyltning och dokumentation är det i princip fritt fram för företag att installera kameraövervakning.

Alingsås tidning - 21 nov 16 kl. 16:50

Skolor kan kameraövervakas

Kameraövervakning av Alingsås kommuns skolor är en fråga som utreds. Både ordförande och vice ordförande i barn- och ungdomsnämnden är klart skeptiska – men av olika anledningar. Barn- och ungdomsförvaltningen utreder just nu frågan om att kameraövervaka kommunens skolor.

SmålandsPosten - 06 mar 17 kl. 15:10

Islamska skolan vill kameraövervaka efter branden

Växjö islamiska skola vill kunna kameraövervaka sitt skolområde. Enligt rektorn beror ansökan på att skolor i allmänhet är hårt utsatta för skadegörelse..

SmålandsPosten - 07 jun 14 kl. 09:22

Uppvidinge överklagar kameraövervakning

Uppvidinge kommun ger inte upp kampen om att få kameraövervaka parkeringen vid kommunhuset i Åseda. Överklagar till kammarrätten. Kommunen fick tidigare i år tillstånd av länsstyrelsen att kameraövervaka bilparkeringen intill kommunhuset i Åseda.

BT - 07 okt 13 kl. 08:46

Säs får tillstånd att kameraövervaka

Länsstyrelsen ändrar ett tidigare beslut och ger Säs rätt att kameraövervaka två väntrum. De två rummen är låsta och tänkta att skydda besökare mot våldsamma patienter. Sjukhuset har redan installerat larm, byggt om rummen för att göra dem säkrare och satt in väktare, men upplever att det inte räcker för att trygga säkerheten där inne.

Skånskan - 07 nov 15 kl. 14:00

Skadegörelsen på skolor ökar kraftigt

Kävlinge Hittills i år har skadegörelsen på Korsbackaskolan kostat skattebetalarna omkring 400 000 kronor. Även på Annelundsskolan har vandaliseringen ökat kraftigt.
Nu vill kommunen införa kameraövervakning på de båda skolorna.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 15 minuter sedan

OS-mästaren vann virtuellt cykellopp

Cykelklassikern Flandern runt kunde inte avgöras som vanligt i år. Då körde tolv åkare loppet hemifrån i stället på sina träningscyklar..

Sydöstran - 15 minuter sedan

Så var helgen för polisen – flera fall misshandel i Blekinge

Här är en sammanställning av helgens polisanmälningar..

Sydöstran - 1 timme sedan

Gerard Way släpper solomaterial

Sydöstran - 1 timme sedan

Smittar coronaviruset via luften?

Är coronaviruset luftburet? Ja – och nej. Små droppar kan bildas som håller sig kvar i luften längre, men det uppstår främst inom sjukvården.

Sydöstran - 1 timme sedan

Uefa förnekar ordförandens uttalande

Uefas ordförande Aleksander Ceferin uppges ha angivit 3 augusti som deadline för ett slutförande av Champions League. Något som nu förnekas. "Det är inte sant", skriver det europeiska fotbollsförbundet..

Sydöstran - 1 timme sedan

Därför får vi råd men inga förbud

Många undrar varför Folkhälsomyndigheten i dessa coronatider går ut med allmänna råd och rekommendationer, i stället för att helt enkelt införa förbud. Förklaringen är att allmänna råd från en myndighet är skarpa och bindande, och inget man kan strunta i..

Sydöstran - 1 timme sedan

Marocko släpper tusentals fångar

Sydöstran - 1 timme sedan

Vill övergå till höst-vår: "En jättebra idé"

Coronakrisen kan skjuta fram den allsvenska starten fram till sensommaren. Ett ypperligt tillfälle att övergå till höst-vår i svensk fotboll, tycker David Fällman..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.