DI > Ekonomi

Saturday, 28 March, 09:55

DI - I förrgår: 15:34

Gnosjöföretagare kippar efter andan – rustar för det värstaMed pausad bil- och lastbilstillverkning i coronakrisens spår pressas underleverantörerna i Gnosjöregionen där det är tätt med. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Gnosjöregionen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gnosjöföretagare, kipparefter , andan, rustarför det , värsta
Skånskan - 23 aug 18 kl. 14:00

Unga företagare uttagna till SM

STAFFANSTORP
För första gången är deltagare från Staffantorp med i SM i entreprenörskap för unga sommarföretagare. SM avgörs kommande helg i Gnosjö och från Staffanstorp deltar då Joel Toryd, Linnea Åkesson och Elin Söderberg.
– Årets ungdomar i Sommarlovsentreprenörerna har varit fantastiskt duktiga och tre av dem har blivit uttagna att delta i helgens SM i Gnosjö, säger Monica Smidelik.

Alingsås tidning - 23 feb 16 kl. 05:30

Vårgårda Västsveriges Gnosjö

Affärsmagasinet Företagaren skriver i sitt senaste nummer att Gnosjöandan fått fotfäste i flera orter i landet. I Västra Götaland pekar man på Vårgårda, som länets ”Gnosjöort”. Tidningen har vänt sig till regioncheferna i Företagarna, som fått den tuffa uppgiften att ta ut den ort i varje län som präglas av samarbete och entreprenörskap.

DN - 02 feb 19 kl. 13:41

Gnosjöandan lever farligt: Många har vuxit fast

Gnosjö. Gnosjöandan är ett begrepp för driftiga företagare som inte krånglar till det i onödan. Men nu står småföretagarbygden vid ett vägskäl.

Expressen - 20 sep 18 kl. 08:49

Lööf lyfte Gnosjöandan – SD blev största parti

Gnosjöandan - ett begrepp ofta synonymt med entreprenörskap, företagande och god sammanhållning. Centerpartiets Annie Lööf brukar också framhålla Gnosjöanda som bästa verktyget för integration. Men hur står det till med Gnosjöandan och integrationen?

Dagens PS - 12 aug 19 kl. 11:04

Kvinnliga vd:n stoppar kriser med Gnosjöandan

I nio år i rad har Gnosjöföretaget slagit rekord. Framgångsreceptet: att utveckla personalen i tuffa tider. Gnosjö Automatsvarvning såg dagens ljus redan 1947 och har överlevt både uppochnergångar.

YA - 17 aug 18 kl. 00:01

Gnosjöandan tar Sjöboungdomar till SM

För första gången har Sjöbo gått vidare till SM för sommarföretagare. 120 ungdomar är utvalda att tävla och i år är två av dem från byn. Natalie Nilsson driver ett av företagen som nästa vecka ska upp till tävlingslägret i Gnosjö..

DI - 08 dec 18 kl. 08:01

Den nya Gnosjöandan lever i Kenya

Den småländska Gnosjöandan har moderniserats och lever, inte minst bland de kvinnor som får hjälp att starta företag i Kenya. Tidigare i höstas besökte Gnosjö-entreprenören Kjell-Ove Gunnarsson den by som företaget sponsrar via Hand in hand..

YLE - 22 okt 14 kl. 17:02

Gnosjöanda också i Jakobstad

En stark företagaranda och industri sammanför Jakobstadsregionen med Gnosjöregionen i Sverige. Den här veckan har 14 beslutsfattare från Småland bekantat sig med företag, utbildare och politiker i Jakobstadsnejden. Målet med besöket var att se hur två så likadana regioner kunde samarbeta och utbyta kunskap.

Barometern - 22 mar 17 kl. 06:00

Gnosjöandan får nytt liv

Den många gånger dödförklarade Gnosjöandan ser ut att ha fått nytt liv. Tillväxtföretagandet är starkt. Framgångarna påminner om det lokala företagarklimatets betydelse..

Dagen - 16 okt 14 kl. 03:05

Gnosjöandan hjälper tiggare

I Gnosjö tar man sin kända ”Gnosjöanda” på allvar och låter ortens tiggare bli entreprenörer. Här får tiggare från Rumänien chansen att prova på att tjäna pengar genom att baka bröd och hugga ved som de säljer..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Coronafallen ökar i Tokyo

De bekräftade coronafallen ökar i mångmiljonstaden Tokyo och guvernören Yuriko Koike uppmanar människor att hålla sig hemma..

DI - 15 minuter sedan

Kreditjätten sänker Storbritanniens kreditbetyg

Kreditvärderingsjätten Fitch sänker Storbritanniens kreditbetyg. Orsaken är försvagade finanser i spåren av coronavirusutbrottet..

DI - 45 minuter sedan

Viking Line återupptar frakttrafik

Rederiet Viking Line har ställt in all persontrafik mellan Kapellskär och Mariehamn på Åland på grund av coronakrisen..

DI - 1 timme sedan

Experternas skatteknep i börsraset – ”kan vara rimligt att passa på”

För den som vill slippa en högre vinstskatt och sparar i en aktiedepå kan det nu vara läge att flytta över en del av kapitalet till ett….

DI - 1 timme sedan

IMF-chefen: Global recession – ”aldrig sett världsekonomin stå still”

Coronaviruset har nu fått in den globala ekonomin i en recession, säger Kristalina Georgieva, chef för den Internationella valutafonden IMF….

DI - 2 timmar sedan

Brasiliens Bolsonaro ifrågasätter dödssiffror

Brasiliens president Jair Bolsonaro ifrågasätter den egna regeringens statistik över coronarelaterade dödsfall, som han menar överdrivits….

DI - 2 timmar sedan

Fordonsjättarnas tvärstopp sänder chockvågor

I början av förra veckan fanns det ännu företag som ville köpa mer än förut, så fort som möjligt..

DI - 2 timmar sedan

Amerikanske läkaren: ”En mörk, sorglig miljö”

Intensivvårdsavdelningen är redan full av covid-19-patienter på universitetssjukhuset i Chicago Narkosläkaren Cory Deburghgraeve har jobbat….

DI - 2 timmar sedan

Bröt hemkarantän – fick tre års fängelse

En serbisk man har dömts till tre års fängelse för att ha brutit mot karantänsreglerna som införts för att begränsa coronavirussmittan i….

DI - 3 timmar sedan

Uppåt för regeringen i coronakrisen

Socialdemokraterna ökar och Sverigedemokraterna tappar. Men förändringarna är små i opinionen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.