YLE > Finland

Monday, 06 April, 00:36

YLE - 25 mar 20 kl. 15:30

Besviken krögare i Ekenäs drabbas hårt av beslut att stänga restauranger: "Nog ska vi klara det här också!"Krögaren Hasse Lundström på restaurang GH Fyren i Ekenäs är besviken över regeringens planer på att stänga alla restauranger..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Ekenäs, Hasse Lundström, GH Fyren

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Besviken, krögarei , Ekenäs, drabbas, hårtav , beslutatt , stänga restauranger Nog ska vi klara det här också
YLE - 18 nov 13 kl. 04:20

”Upphandlingar och människor passar inte ihop”

Susanne Lindgren, enhetsansvarig på Blomsterhemmet i Ekenäs, är besviken för att man inte ser till åldringarnas bästa när det gäller offentliga upphandlingar. De åldringar som lider av minnessjukdomar är de som drabbas värst av störda rutiner.
Blomsterhemmet i Ekenäs.

Cornucopia - 21 jan 15 kl. 18:36

Gästinlägg: Att jag har lyckats här i Sverige har jag mina tänder att tacka för

Nedanstående är ett gästinlägg om svensk censur skrivet av den mycket produktive författaren och regissören Vladimir Oravsky, tillika under några turbulenta månader kulturchef i Umeå 2001. En intervju med Oravsky kan man hitta hos Tidningen Kulturen, där även en del krönikor av honom finns publicerade, t ex senast Jag är svensk.

ATT JAG HAR LYCKATS HÄR I SVERIGE HAR JAG MINA TÄNDER ATT TACKA FÖR
Tankar om censur, självcensur, obefogad rädsla, nerskitna byxor och solidaritet, med utgångspunkt av mina egna erfarenheter
Friheten i kulturen finns hos Adlibris
för 177:- i danskt band eller 47:- som E-bok
Övriga böcker av Valdimir Oravsky finns här.

Skånskan - 04 mar 20 kl. 05:00

Torgbygget kan bli deras dolkstöt

ESLÖV Handlare och restaurangägare larmar nu om att ombyggnaden av Stora torg lett till ett ekonomiskt dråpslag. Byggstöket har inneburit besökstapp och att omsättningen dalat.
Nu kräver de att kommunen kompenserar dem för att byggkaoset drabbar dem ekonomiskt.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

Finska beredskapslager uppmärksammas i världen – NYT: ''Finland är bäst förberett på pandemin av de nordiska länderna''

Det råder skriande brist på materiel som behövs inom sjukvården världen över, men inte i Finland. Både SVT och tidningen New York Times rapporterar om den finska försörjningsberedskapscentralens lager, och traditionen med beredskapslager som sträcker sig tillbaka till världskrigen..

YLE - 9 timmar sedan

Brand i flervåningshus i Munkshöjden - ingen människa kom till skada

En brand bröt på söndag eftermiddag ut i ett flervåningshus på Ulfsbyvägen 11 i Munkshöjden i Helsingfors. Tiotals räddningsenheter var på plats för att släcka branden som enligt uppgift hade brutit ut i husets vindsvåning..

YLE - 9 timmar sedan

Brand i flervåningshus i Munkshöjden - flera räddningsenheter på plats

En brand har brutit ut i ett flervåningshuspå Ulfsbyvägen 11 i Munkshöjden i Helsingfors. Tiotals räddningsenheter är på plats för att släcka branden som enligt uppgift härjar i husets vindsvåning..

YLE - 9 timmar sedan

Modellerna för coronaviruset stämmer inte fullt ut och det är inte heller poängen – svensk statsepidemiolog: "Det är ingen som vet"

Det finns flera olika epidemiologiska modeller, med vitt skilda prognoser över hurdana konsekvenser spridningen av coronaviruset kan få. Det kan väcka förvirring eller misstänksamhet. Men det handlar inte om att komma fram till exakta siffror, säger experter..

YLE - 9 timmar sedan

Kafferuåtsigänget träffas bara för att tala svenska: "Vi pratar om allt utom våra egna sjukdomar och politik"

Kafferuåtsi i Nådendal har slipat ner tröskeln för att våga tala svenska. Gänget har träffats en gång i veckan i många år..

YLE - 9 timmar sedan

Då studentlyan inte lockar:”Bättre att umgås här med mänskor än i nån 15 kvadrats skolåda”

För en studerande som kommer från annan ort kan det vara svårt att skapa nya nätverk och få nya vänner på den nya orten. På Svenska social- och kommunalhögskolan finns studentorganisationen där man kan träffa nya människor..

YLE - 14 timmar sedan

"Fanns det inga andra alternativ?" Sjukhusens coronarestriktioner oroar blivande mammor och pappor

Många blivande föräldrar är rädda för att föderskor och nyfödda inte får tillräcklig hjälp när stödpersonernas närvaro på förlossningsavdelningarna begränsas på universitetscentralsjukhusen på grund av coronapandemin..

YLE - 11 timmar sedan

Coronaviruset har skördat ytterligare tre dödsoffer i Finland

Ytterligare tre människor har avlidit av coronaviruset i vårt land. Enligt Institutet för hälsa och välfärd THL är antalet coronadödsfall nu uppe i 28..

YLE - 11 timmar sedan

Adlercreutz vill locka studerande ut i arbetslivet med slopad inkomstgräns för studiestöd

Svenska riksdagsgruppens ordförande, riksdagsledamot Anders Adlercreutz, vill temporärt slopa inkomstgränsen för studiestödet för att få studerande ut i arbetslivet nu då undantagstider råder..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.