Dagens Media > Ekonomi

Saturday, 28 March, 21:13

Dagens Media - 25 mar 20 kl. 15:23

Bauer raderar plagiatanklagade poddarBauer Media har raderat totalt 327 avsnitt av poddarna Svenska mordhistorier, Hemsökt, Svenska rån och Ufo-podden från Radioplay..
Läs mer på Dagens Media
Läs mer om:
Media, Svenska, Ufo, Radioplay

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bauer, raderar, plagiatanklagade, poddar
Dagensanalys.se - 15 nov 17 kl. 15:42

Idag lanseras Poddindex – en lista med poddar och deras trafiktal

Idag är det premiär för Poddindex, en lista med certifierade och validerade podcastmätningar. På sajten visas data över räckvidd för flera poddar. Den nya mätmetoden är framtagen av bland andra Bauer Media, Sveriges Radio, Acast och MTG Sverige.

SVT - 08 okt 19 kl. 15:06

Efter plagiat-skandalen: Annonsörer kritiska till Bauer Media

Flera av Bauer Medias hyllade podcasts innehåller omfattande plagiat, det visar Kulturnyheternas granskning. Trots att radiojätten under lång tid har vetat om att poddar belagts med plagiat fortsätter man att sälja och placera ut annonser i poddarna. Nu reagerar flera annonsörer.

Dagens Media - 04 okt 19 kl. 08:37

Omfattande plagiat i ännu fler poddar

Svenska Mordhistorier är inte den enda podden som plagierat innehåll. Ytterligare tre poddar anklagas för plagiat. Både producenten Dabozzi Media och distributören Bauer Media har känt till problemen under flera års tid..

SVT - 04 okt 19 kl. 07:09

Radiojätten Bauer media informerades om plagiat redan 2018

Bauer Media, som bland annat äger stora radiokanaler som NRJ och Mix Megapol, driver också podcastplattformen Radioplay. Det är Radioplay som distribuerar de poddar som Kulturnyheterna kunnat belägga omfattar plagiat. Redan 2018 infomerades plattformen om att Svenska mordhistorier innehöll plagiat..

Dagens Media - 04 okt 19 kl. 13:32

Bauer slår tillbaka: ”Att vi inte skulle ha agerat är helt fel”

Bauer Medias vänder sig starkt mot påståendet om att plagiat i poddar skulle vara ett pågående problem hos plattformen: ”Vi har agerat blixtsnabbt”, säger vd:n Staffan Rosell..

SVT - 26 nov 19 kl. 14:59

Efter SVT:s granskning: Svenska mordhistorier raderar 129 avsnitt

Efter Kulturnyheternas granskning av den populära podcasten Svenska mordhistorier har nu 129 avsnitt raderats från poddens plattform. Svenska mordhistorier, som ses som en av Sveriges största true crime-poddar, har nu bland annat plockat ned hela sin utgivning mellan åren 2016 och 2018..

Dagensanalys.se - 13 dec 17 kl. 14:50

Poddar är allt hetare hos annonsörer och mediebyråer

Det är nu allt mer fokus på Poddar just nu då mediet växer och allt fler annonserar i dem, därför har det blivit ännu viktigare att mäta poddarnas räckvidd och vilka målgrupper det är som lyssnar på poddar. Sveriges Annonsörer har nyligen lanserat Poddindex, som är en räckviddsvaluta för poddar. Kantar Sifo frågar numera om poddkonsumtionen i Orvesto så att man ha med dem i sin medieplandering.

Helsingborgs Dagblad - 25 mar 20 kl. 13:35

Efter granskningen – raderade poddar

Bauer Media har raderat 327 avsnitt från sin podcastplattform Radioplay. Samtliga avsnitt tillhör de program som SVT:s Kulturnyheterna tidigare har avslöjat innehöll omfattande plagiat, från Aftonbladet, TT, Expressen och flera bloggar. Hittills har det.

Sydsvenskan - 25 mar 20 kl. 13:35

Efter granskningen – raderade poddar

Bauer Media har raderat 327 avsnitt från sin podcastplattform Radioplay. Samtliga avsnitt tillhör de program som SVT:s Kulturnyheterna tidigare har avslöjat innehöll omfattande plagiat, från Aftonbladet, TT, Expressen och flera bloggar. Hittills har det.

DN - 25 mar 20 kl. 14:18

Efter granskningen – raderade poddar

Bauer Media har raderat 327 avsnitt från sin podcastplattform Radioplay. Samtliga avsnitt tillhör de program som SVT:s Kulturnyheterna….

Fler nyheter från Dagens Media

Dagens Media - Igår: 16:39

Coronakrisen: Veckans viktigaste branschnyheter

Bonnier News tvärvändning, branschens möte med kulturminister Amanda Lind och permitteringar på mediebolagen. Här samlar vi veckans viktigaste artiklar relaterade till coronakrisen..

Dagens Media - Igår: 10:41

Bonnier News fryser bonusarna: ”Inte signalen vi vill skicka”

Bonnier News har beslutat att frysa de chefsbonusar som betalades ut i mars. Även den rörliga ersättningen för år 2020 fryses: ”Det var olycklig tajming och inte signalen vi ville skicka”, säger vd:n Anders Eriksson..

Dagens Media - Igår: 10:41

UPPDATERAD: Bonnier News fryser bonusarna: ”Inte signalen vi vill skicka”

UPPDATERAD. Bonnier News har beslutat att frysa de chefsbonusar som betalades ut i mars. Även den rörliga ersättningen för år 2020 fryses: ”Det var olycklig tajming och inte signalen vi ville skicka”, säger vd:n Anders Eriksson..

Dagens Media - Igår: 13:55

Bonniers facklubbar tveksamma till korttidsarbete

Bonnier News föreslår korttidsarbete för medarbetare. På DN, Expressen och BBM uttrycks tveksamhet från fackligt håll: ”Men om det behövs för att undvika uppsägningar är det helt klart att föredra, säger Jens Krey, ordförande i BBM-klubben..

Dagens Media - Igår: 13:40

Telia varnar – vinstras i TV4

Telia varnar för att stora delar av TV4:s vinst kan raderas ut på grund av coronapandemin..

Dagens Media - Igår: 12:22

”Tar med mig rapporterna om läget på redaktionerna”

”Jag utesluter inget i dagsläget”, säger kulturminister Amanda Lind om mer stöd till mediebranschen. På mötet i onsdags diskuterades momsbefrielse, höjt mediestöd och returpappersreformen..

Dagens Media - Igår: 10:41

UPPDATERAD: Bonnier News fryser bonusarna: ”Var inte signalen vi ville skicka”

UPPDATERAD. Bonnier News har beslutat att frysa de chefsbonusar som betalades ut i mars. Även den rörliga ersättningen för år 2020 fryses: ”Det var olycklig tajming och inte signalen vi ville skicka”, säger vd:n Ander Eriksson..

Dagens Media - Igår: 10:41

Bonnier News vd fryser bonusarna

Dagens Media - Igår: 10:09

Bonniers bonusutdelning väcker kritik

Bonnierledningens bonusfest väcker starka reaktioner: ”Miljonregnet över cheferna är helt absurt när Bonnier ropar på mer statligt stöd”, säger riksdagsledamoten Laila Naraghi (S)..

Dagens Media - Igår: 09:55

Studie: Att synas i coronakontext slår inte mot annonsörer

Schibsteds studie visar att endast åtta procent av besökarna på mediehusets sajter tror att de får en negativ uppfattning av bolag som annonserar bredvid coronarelaterat innehåll..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.