Barometern > Nyheter

Saturday, 04 April, 08:05

Barometern - 25 mar 20 kl. 15:03

Rusning till fackförbundenIntresset för facket ökar i kristider. På en och en halv vecka har Unionen i Småland fått 455 nya medlemsansökningar. Det är nästan en fyrdubbling mot normalt..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Unionen, Småland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rusningtill , fackförbunden
Supermiljöbloggen - 02 maj 18 kl. 08:21

Miljö och klimat inte prioriterat av fackförbunden

Inför första maj har SMB gjort en minigranskning av Unionen, IF Metall och LO. Med hundratusentals medlemmar har förbunden stor makt att driva en hållbar utveckling framåt - eller sätta käppar i hjulet för nödvändiga åtgärder. Med stor makt kommer stort ansvar, så tar fackförbunden ansvaret kring miljö och klimat som de borde?

YLE - 24 jun 14 kl. 10:44

Fackförbunden stöder Pridefestivalen - medlemmarna rasar

Fackförbunden som bland annat FFC, STTK och AKAVA fungerar stöder Helsingfors Pride, som i år fokuserar på homosexualitet i arbetslivet. Nu rasar kritiken mot att fackförbunden stöder homosexualitet. Homosexualitet i arbetslivet är temat för årets Pridevecka i Helsingfors.

YLE - 24 jun 14 kl. 10:44

Fackförbunden stöder Pridefestivalen - medlemmar rasar

Fackförbund som FFC, STTK och Akava stöder Helsingfors Pride, som i år fokuserar på jämlikhet i arbetslivet. Nu rasar kritiken mot att fackförbunden stöder sexuella minoriteter. Jämlikhet i arbetslivet är temat för årets Pridevecka i Helsingfors och festivalens program fokuserar bland annat på HBTIQ-personers ställning i arbetslivet.

YLE - 18 mar 14 kl. 08:08

Fackförbunden föreslår Vasakontrakt

Fackförbunden vill undvika permitteringar och föreslår därför ett kontrakt med Vasa stad. Det skriver Vasabladet. Eventuella permitteringar är inte enda orsaken till förslaget.

YLE - 26 mar 14 kl. 05:22

Fackförbunden kritiska till budgetuppgörelsen

FFC menar att regeringens sparåtgärder går ut över de arbetslösa. FTFC och Akava oroar sig över medelinkomsttagarna. Fackförbunden ger inte mycket för regeringens budgetuppgörelse.

Regeringen - 01 maj 14 kl. 16:37

Regeringen i möte med fackförbunden på AstraZeneca

I dag träffade näringsminister Annie Lööf och socialminister Göran Hägglund fackförbunden på AstraZeneca för få bättre förståelse för AstraZenecas situation under budprocessen med Pfizer. Näringsministern och socialministern uttryckte regeringens uppskattning kring den samsyn som finns mellan fack, företagsledning och styrelse kring budprocessen.


Artikel: Regeringen i möte med fackförbunden på AstraZeneca
Webbutsändning: Regeringen ger sin syn på läkemedelsindustrin och AstraZenecas roll

Näringsdepartementet, Socialdepartementet,

YLE - 16 feb 15 kl. 08:03

Ingen lösning i sikte för fackförbunden

Representanter för fackförbundet och för arbetsgivarnas organisationer har under natten förhandlat om nya spelregler i arbetslivet. FFC:s ordförande Lauri Lyly tror inte på någon snabb överenskommelse. - Med de utgångspunkter som nu ligger på bordet är det svårt att snabbt få till stånd en överenskommelse, säger Lauri Lyly som tycker att parterna ligger för långt ifrån varandra.

Nerikes Allehanda - 13 jan 14 kl. 10:09

Nu begär fackförbunden skadestånd

När Hans Karlsson anställdes som kommunchef skedde ingen mbl-förhandling. Nu begär fackförbunden skadestånd för förhandlingsbrott..

Corren - 14 mar 14 kl. 09:42

Fackförbunden stängs ute

Kritiken mot räddningstjänstens ledning är inte ny. Redan då förbundsdirektören Håkan Dahm anställdes 2010 opponerade sig facken.När protesterna mot den nya organisationen blev allt för högljudda stängdes till sist fackförbunden ute..

SR - 08 jul 15 kl. 15:12

Seko stödjer de danska fackförbunden

De danska fackförbunden har länge försökt få till kollektivavtal med Ryanair utan framgång. Den 18 juli tänker inte längre flygplatserna Kastrup och Billund ta hand om Ryanairs flygplan. Nu svara Ryanair genom att hota att helt lägga nerflygningarna från flygplatserna..

DI - 03 dec 15 kl. 09:40

Fackförbunden svill värna industrinorm

Fackförbunden Kommunal och IF Metall har två gemensamma mål i avtalsrörelsen 2016. Dels att behålla en stabil lönebildning, där den internationellt konkurrensutsatta industrisektorn värnas, dels att göra en särskild lönesatsning på undersköterskor. Dessa mål bör ses i ett sammanhang..

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 10 minuter sedan

Svensk Handel: Många klarar max två månader

Barometern - 30 minuter sedan

Första fall av corona på Falklandsöarna

Barometern - 45 minuter sedan

Coronakrisen kan krossa CL-drömmen

Kan coronakrisen förstöra Djurgårdens Champions League-drömmar? Det är inte alls otänkbart, enligt klubbens sportchef..

Barometern - 1 timme sedan

Coronasmittad Pink skänker miljoner

Barometern - 1 timme sedan

Coronavirusets bedrägliga dödlighet

Hur farligt är coronaviruset, egentligen? Ingen vet, men många gissar. Eventuellt, säger vissa forskare, håller hela världsekonomin på att gå i baklås – över en sjukdom som kanske inte är dödligare än en vanlig influensa..

Barometern - 1 timme sedan

Labour utser ny partiledare

Det blir en nedtonad ceremoni när Labour utser sin nya partiledare – mitt under coronaepidemin i Storbritannien. I stället för en stor tillställning presenteras vinnaren i ett pressmeddelande och kandidaterna har ombetts att spela in sina segertal i förväg..

Barometern - 1 timme sedan

Sydkorea förlänger karantänregler

Sydkorea låter de hårdare regler som regeringen införde för två veckor sedan gälla ytterligare 15 dagar. Målet är att få ner antalet coronasmittade till under 50 om dagen..

Barometern - 1 timme sedan

Coronaviruset väntas slå extra hårt i södra USA

New Orleans är vid sidan av storstäderna New York och Seattle en av de platser där det nya coronaviruset sprider sig snabbast i USA. Men i New Orleans är dödstalen sju gånger så höga som i New York och tio gånger fler än i Seattle..

Barometern - 1 timme sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

En personbil körde av vägen och voltade i Ljungby. I Bunkeflostrand ska en yngre man blivit svårt knivhuggen..

Barometern - 1 timme sedan

Debatt: ”Länsstyrelsens kör i diket – igen”

Slutrepik i debatt om framtiden för Värnanäs, tidigare inlägg 30 och 31 mars ”Svaret från länsstyrelsen var väntat. Det som förvånar är att det inte finns någon tillstymmelse till självkritik eller självinsikt. Markägaren är den besvärlige och myndigheten kan inte tillgodose dennes önskemål.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.