GöteborgsPosten > Nyheter

Tuesday, 31 March, 11:52

GöteborgsPosten - 25 mar 20 kl. 09:00

Lägg ansvaret på torskarna – inte på oss som tvingas sälja sexVi som säljer sex lever utan skyddsnät, med psykiskt ohälsa, ofta i missbruk Ändå talas det om att vi har ett val att sälja eller inte sälja våra kroppar..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Ändå

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lägg, ansvaret, torskarnainte på oss som , tvingas, sälja sex
Alingsås tidning - 18 dec 17 kl. 06:30

Kan tvingas spara 10 miljonerSÅ SÄGER HANDLINGSPLANEN EFFEKT

Vård- och äldreomsorgsnämndens övertagande av ansvaret för funktionshinderenheten kan leda till att man blir tvungen att göra besparingar på 10 miljoner kronor. Detta eftersom nämnden inte fått tillräckligt med pengar i budgeten för att klara av det nya ansvaret.
– Om det här blir verklighet så tvingas vi tvingas att ställa grupper mot varandra, LSS mot äldre.

Alingsås tidning - 18 dec 17 kl. 06:30

Kan tvingas spara 10 miljoner

Vård- och äldreomsorgsnämndens övertagande av ansvaret för funktionshinderenheten kan leda till att man blir tvungen att göra besparingar på 10 miljoner kronor. Detta eftersom nämnden inte fått tillräckligt med pengar i budgeten för att klara av det nya ansvaret. – Om det här blir verklighet så tvingas vi tvingas att ställa grupper mot varandra, LSS mot äldre.

HBL - 28 nov 12 kl. 17:52

Husbolag kan tvingas böta för dålig snöröjning

Helsingfors stad tar hjälp av polisen för att få bukt med husbolag som inte sköter snöröjningen som de borde. Det kan också leda till situationer där staden betalar böter till staden.I vinter kan ett husbolag som inte tagit hand om snöröjningen tvingas betala fyra dagsböter.

Kristianstadsbladet - 22 maj 13 kl. 10:00

Kommunen kan tvingas återta regin av färdtjänst

Sedan 2010 har färdtjänsten i Bromölla kommun skötts av Region Skåne. Men röster har höjts för att återta färdtjänsten i kommunens regi igen. Nu har man utrett vad som krävs för att bryta avtalet med regionen.

YLE - 28 feb 14 kl. 14:42

"Ansvaret för äldre ojämnt fördelat"

Förslaget om att vuxna barn borde försörja sina föräldrar syftar till att överföra ansvaret för äldreomsorgen från samhället till indviden, anser filosofen Nora Hämäläinen. Hon påminner om att ansvaret för äldre människor är ojämnt fördelat i dagens läge. Professor Urpo Kangas förslag om att anhöriga borde tvingas att försörja sina fattiga föräldrar har mycket diskussion under den gångna veckan.

Sydsvenskan - 20 nov 15 kl. 20:40

Flyktingar fryser i Malmö. Ansvaret är regeringens.

Natten till fredagen sov ett 30-tal asylsökande utanför Migrationsverkets kontor i Malmö. Vissa sökte nattvila under bar himmel i regnet. Sängplatserna hade tagit slut – just som det tidigare varnats för.

Helsingborgs Dagblad - 20 nov 15 kl. 20:40

Flyktingar fryser i Malmö. Ansvaret är regeringens.

Natten till fredagen sov ett 30-tal asylsökande utanför Migrationsverkets kontor i Malmö. Vissa sökte nattvila under bar himmel i regnet. Sängplatserna hade tagit slut – just som det tidigare varnats för.

YA - 06 nov 13 kl. 06:30

Skurup tvingas ta emot flyktingbarn

Staten sätter nu hårt mot hårt och avser att tvinga Skurups kommun att ta emot tio ensamkommande flyktingbarn och ungdomar. Det konstaterar Åsa Stenbäck Holmér på länsstyrelsen i Skåne.
– Det innebär att kommunen måste vara beredd att ta emot minst tio barn.

Skånskan - 16 jan 16 kl. 14:00

Lille Ebbe tvingas byta förskola

SVALÖV Reaktionerna är massiva efter Svalövs kommuns misslyckande att öppna upp en förskola i Billeberga församlingshem.
Föräldrar står utan barnomsorg vet inte hur de ska lösa sin mycket jobbiga situation och risken finns att många tvingas stanna hemma från sina jobb.– Jag ser det som direkt skamligt.

YLE - 08 dec 16 kl. 09:46

Tog på sig allt ansvar – nu kan Johaugs läkare tvingas bli ersättningsskyldig

Den norska landslagsläkaren Fredrik S. Bendiksen tog på sig allt ansvar för Therese Johaugs positiva dopningstest. Enligt NRK kan det nu innebära att Bendiksen tvingas ersätta Johaug för förlorade inkomster.

BT - 29 nov 11 kl. 08:10

"Vi har ansvaret, men inte makten"

? Det är mycket bra att politikerna säger att vi inte ska ha hemlöshet i Borås, säger enhetschef Anders Elf inom socialtjänsten. Men det är bara ett första steg.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Regeringen spår 9 procents arbetslöshet

Regeringen spår att arbetslösheten stiger till nio procent i år i en ny ekonomisk bedömning i coronakrisens spår..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Kvinnor uppmanas: Sminka dig, sluta gnäll

Malaysiska myndigheter väcker förvåning och upprördhet med sina råd till kvinnor under den pågående virusisoleringen. I en onlinekampanj manas hustrur i malaysiska hem att inte tjata eller gnälla på familjen, utan att glädja sina makar genom att klä upp och sminka sig..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Casino Cosmopol varslar 90 procent av sin personal

"Det rör sig om ungefär 800 medarbetare.".

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Amnesty: Släpp journalister ur turkiska fängelser

Amnesty International kräver att de journalister och samvetsfångar som hålls fängslade i Turkiet släpps omedelbart, skriver organisationen i ett pressmeddelande..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

David Batra får chansen på Netflix

Nu ska David Batra bli världskänd som ståuppkomiker – eller? I dagarna läggs hans ståuppshow "Elefanten i rummet" ut på Netflix, med möjlighet att nå publik över hela världen..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

RF-pengar kan sökas för digital träning

Riksidrottsförbundet (RF) ger föreningar möjlighet att söka pengar till barn- och ungdomsidrott, specifikt riktade för att kunna bibehålla verksamheten under coronakrisen. Bland annat kan det handla om att köpa in utrustning för att bedriva utomhusträning eller att genomföra annorlunda idrottsverksamhet, exempelvis digitalt, skriver RF i ett pressmeddelande..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Fackförbundet: Akut brist på skyddsutrustning

Fackförbundet Kommunal varnar för sina medlemmars arbetsmiljö och den akuta bristen på skyddsutrustning i kommunala verksamheter..

GöteborgsPosten - 22 timmar sedan

85 personer i demonstration utanför Migrationsverket

Kan bryta mot det förbud mot folksamlingar på fler än 50 personer..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

TT-FLASH: Spår arbetslöshet 9 procent

Regeringen spår en arbetslöshet på nio procent under 2020 i en ny ekonomisk bedömning i coronakrisens spår..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Illegal spritbutik avslöjad i Helsingborg

Tullen har avslöjat en illegal spritbutik i en lagerlokal i Helsingborg. Öppettider stod angivna på dörren och i butiken fanns utskrivna prislappar med smakbeskrivningar från Systembolaget. Utöver alkoholhaltiga drycker erbjöds chips, nötter och läsk och kunderna kunde betala med kort..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.